4.4.05

My TV days

Τις τελευταίες 22 μέρες είμαι άρρωστος, οπότε βλέπω πολλή τηλεόραση. Πάντα δηλαδή βλέπω πολλή τηλεόραση, αλλά τώρα το έχεσα. Ελπίζω να μη ξαναρρωστήσω ποτέ!

Τρία μόνο χαρακτηριστικά ενσταντανέ από ό,τι έχει παρελάσει μπροστά στα μάτια μου εδώ και 3 εβδομάδες:

α) Έχω δει πάνω από 300 φορές την Παπαρίζου να τραγουδάει αυτή την αηδία που τραγουδάει. Τις μισές από αυτές στα δελτία ειδήσεων του Star. Όσοι είστε εξωτερικό, κάντε μου μια χάρη: τη βραδιά του τελικού ψηφίστε τον αντίπαλο και μετά βάλτε την ελληνική SIM στο κινητό σας και ψηφίστε και ως Έλληνες τον αντίπαλο. Αν το τραγούδι "μας" χτυπήσει από 15η θέση και κάτω, θα απαλλαγούμε με μία μόνο κίνηση από Παπαρίζου, Γερμανού και -κυρίως- Δάντη. Πιστεύω πως αξίζει τα 3-4 ευρώ.

β) Χθες είδα τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ σε ζωντανή σύνδεση στο Άλτερ και στον ΑΝΤ1 ταυτόχρονα. Μετά είδα έναν υφυπουργό στο Μέγκα και στον ΑΝΤ1 ταυτόχρονα. Πάντα σε ζωντανή σύνδεση. Προσπαθώ να σκεφτώ τη φασαρία που απαιτείται για να μαγνητοσκοπηθεί μία συζήτηση με παράθυρα και τηλεοπτικές παρεμβάσεις και να ενταχθεί στη ζωντανή ροή του δελτίου τόσο απαλά ώστε μόνο όσοι κάνουν ζάπινγκ να καταλάβουν τη διαφορά από μία πραγματική ζωντανή συζήτηση. Ελπίζω οι σκηνοθέτες να αμοίβονται καλά.

γ) Επίσης στην Τατιάνα έμαθα ότι το 50,7% του 1.050.000 είναι 480.000.

Έχω την αίσθηση πως η τελευταία λεπτομέρεια συνοψίζει με εξαιρετικό τρόπο τα αίτια και τα συμπτώματα της παθογένειας της ελληνικής τηλεόρασης: φτιάχνεται από ηλίθιους και απευθύνεται σε ακόμα πιο ηλίθιους. Κάτι σαν τα Windows δηλαδή.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To diadiktio dinei tin efkairia se atoma apo olo ton kosmo na erhontai se epafi metaxi tous na antallasoun apopseis, empeiries. Na gnwrizontai pragma poly simantiko se antithesi me mia genikoteri kahipopsia stis anthrwpines sheseis stis meres mas. Idiaitera ta blogs einai apo tous kaliterous tropous gia na ginoun gnwstes apopseis pio ennalaktikes kai me pio elefthero tropo. Pragmatika pistevw oti oi apopseis kai oi istories sta blogs dinoun allo noima stin epikoinwnia me tous allous. Oi liseis pou sou dinontai mesw blogs apo tous allous users, oi asteies istories, oi idees einai ola afta pou kanoun ta blogs katapliktika. An mporeis kane check sto diko mou blog (http://www.greekpsycho.com) kai link me to yours if you like. Thnx

Ανώνυμος είπε...

Το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία σε άτομα από όλο τον κόσμο να κάνουν διαφήμιση χωρίς να τους ενδιαφέρει αν είναι ευπρόσδεκτοι στο μέσο που χρησιμοποιούν. Εδώ θα πω κάτι γενικό και βαθύ. Ιδιαίτερα τα μπλογκ, είναι από τους καλύτερους τρόπους να γίνουν γνωστές πιο εναλλακτικές διαφημίσεις. Εδώ θα πω κάτι συγκεκριμένο και βαθύ. Τέλος η διαφήμιση μου είναι η εξής, και αν μπορείτε ελάτε στη σελίδα μου, πλήηηζ. Αν δεν σας έχει πρήξει τα αρχίδια το spam κάντε μου και από μόνοι σας διαφήμιση. Ευχαριστώ.

Επώνυμος Δειλός

Damsel in Stress είπε...

Ωραίο σκηνικό: Ο Βαρόμετρος ανακοινώνει ότι κατεβάζει ρολά, το blogικό πόπολο σχολιάζει το γεγονός και ... τσουπ! Ο Greek Psycho να ρίχνει διαφημιστικό σπαμ για το κωλοσάϊτ του. Ε, χεστήκαμε!

Ουφ, το μόνο πράγμα που με παρηγορεί πλέον σ' αυτή τη ζήση είναι ότι ο Περικλής πήρε τα φράγκα και είναι πλέον ο άξιος νικητής του Fame Story με δισκογραφικό συμβόλαιο, συνέντευξη στην Στάη (μετά του σογιού του) και εκμεταλεύσιμη φήμη για το σωτήριο έτος 2005

Νίκος είπε...

θα ήθελα να είχα ένα όπλο (έχω κουρευτεί μιλιταριστικά και έχει παγώσει ο εγκέφαλος - είδα και το universal soldier) που να παίρνει "ταινίες" με σφαίρες και να καθαρίσω τον τόπο...

είμαι πολύ απογοητευμένος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας αξίζει αυτή η τηλεόραση ρε παιδά, τι το ψάχνουμε. Πετάτε την στα σκουπίδια να ησυχάσουμε! Σε λίγο το μυαλό μας γίνεται πουρές... Ας το αποφύγουμε όσο μπορούμε...

Promitheas είπε...

Δεν μας αξίζει αυτή η τηλεόραση ρε παιδά, τι το ψάχνουμε.
-
Προσωπικά έχω κόψει την τηλεόραση. Βλέπω καμιά ταινία που μ' ενδιαφέρει και λίγο ειδήσεις αραιά και πού. Τώρα προσπαθώ να κόψω και το ίντερνετ, που - ως γνωστόν - είναι το Θηρίον της Αποκαλύψεως.