4.8.05

ας γίνω (πολύ) αντιπαθητικός...

Επειδή είδα λίγο ΡΙΚ και κόντεψα να ξεράσω (ούτε στην Ανατολική Γερμανία δεν έπεφτε τόσο όπιο στο λαό), μερικές μικρές υπενθυμίσεις:

Εξακολουθούν να κατέχουν το 40% της χώρας σας και βασικά τους κλάσατε μια μάντρα αρχίδια σε αυτόν τον τομέα, που αν δεν κάνω λάθος είναι και ο σημαντικότερος. Άσε που η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του CL δεν είναι ακριβώς κατάκτηση του Μουντιάλ, ούτε η Τραμπζόν Σπορ ήταν καμία Σελεσάο (η Γαλατάσαραϊ χαλαρά ρίχνει 3 γκολάκια στην καλύτερη Κυπριακή ομάδα ακόμα και με 9 παίκτες). Και προσωπικά δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερα διαφορετικό από άποψης φανατισμού και μισαλλοδοξίας στα δύο παιχνίδια (όχι ότι δε χάρηκα που θα λυσσάξανε αυτά τα καθήκια οι Γκρίζοι Λύκοι, αλλά από το γεγονός ότι στον πρώτο αγώνα πετάχτηκαν 600 λίρες σε κέρματα εγώ δεν κρατάω μόνο ότι θα δωρηθούν σε φιλανθρωπίες, όπως έκανε το ρεπορτάζ του ΡΙΚ). Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν mini-me του εδώ και του εκεί σκατόλακκου και σοβαρευτείτε στοιχειωδώς. Thanks, συνέλληνες (sic).

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Welcome to my world. Έχασες βεβαίως τον σχολιαστή του συνδρομητικού καναλιού που μετέδωσε τον αγώνα, αλλά και τις δηλώσεις των οπαδών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά το παιχνίδι. Έχασες επίσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν υγρή αψίδα στον δίαυλο προσγείωσης για να περάσουν οι ήρωες από κάτω, αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, των προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής και άλλων επιφανών πατριωτών για το μεγαλείο της "πρώτης νίκης μετά το '21" και άλλα κωμικοτραγικά (διάβαζε σκέτο τραγικά).

Ανώνυμος είπε...

βασικα η Τραμπζόν Σπορ στο περσινο πρωταθλημα τερματισε πανω απο τη γαλατα. για αυτο αλλωστε επαιξε και στο τσαμπιονς λιγκ. δεν ειναι μικρο πραγμα για μια ομαδα της τουρκικης επαρχιας να μπει σφηνα αναμεσα στις ομαδες της κωνσταντινουπολης. επισης δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο πρωταθλητρια χωρας με πληθυσμο 700.000 κατοικων να αποκλειει εστω την δευτεραθλητρια χωρας με πληθυσμο 70.000.00. πως θα αισθανομαστε αν πχ ο παναθηναικος αποκλειοταν απο την πρωταθλητρια ισλανδιας. τωρα σε οτι αφορα τους πανηγυρισμους οκ ακουστηκαν πολλες υπερβολες δικαιολογημενες ως ενα σημειο. ενιγουει δεν νομιζω οτι εστω και ενας απο αυτους που βγηκαν στο δρομο θεωρει οτι με την προκριση της ανορθωσης θα λυθει το κυπριακο η θα αποχωρησουν τα στρατευματα κατοχης. απλως ηθελε να ξεσπασει οπως θα εκανε ο καθενας στη θεση του. βασικα θα επρεπε να τους ευγνωμονεις γιατι σου εδωσαν την ευκαιρια να γινεις αντιπαθητικος (μεταξυ μας δεν χρειαζεται και μεγαλη προσπαθεια) να τους κατακεραυνωσεις και να χυσεις η χολη σου.

S G είπε...

δεν συμφωνω Οζυμανδια.
τετοιες κομπλεξικες σκηνες κανουν κακο. γιατι επαναλμβανονται συνεχως ειτε με την ευρωβυζιον ειτε με οτι αλλη κιτσαρια κατεβασει το μυαλο μας. το θεμα ειναι να μην χρειαζομαστε εθνικους θριαμβους οποιουδηποτε βεληνεκους για να αισθανομαστε καλα με τον εαυτο μας

ΥΓ και καλα η μιζερη Ελλαδα, αλλα η Κυπρος γιατι να εχει τετοια συμπλεγματα? Παρα τους πολεμους και τις τουρκικες απειλες η αληθεια ειναι οτι ο μεσος Κυπριος θα μπορουσε να αγορασει την μιση Αμμοχωστο αν αυριο γινοταν μια ενωση...

Ανώνυμος είπε...

για σιγα ρε τα εκατομυρια γαλλων που βγηκαν να πανηγυρισουν το 1998 ειναι και αυτοι κομπλεξικοι.

J95 είπε...

Για τα κέρματα: mea culpa.

Για τους Γάλλους: ΦΥΣΙΚΑ και είναι κομπλεξικοί. Αφού είναι Γάλλοι.

J95 είπε...

και εξάλλου πήραν παγκόσμιο, όχι 3ο ανθυποτσατσόγυρο των παραπροκριματικών τρεχαγύρευε.

Ανώνυμος είπε...

το σχολια για τους γαλλους ηταν απαντηση στον sg

J95 είπε...

Ναι. Επιμένουν να ζουν σε έναν κόσμο όπου η κουλτούρα τους είναι παγκόσμια.

Δηλαδή 60-70 χρόνια πριν.

Και πάλι καλά, σε σχέση με εμάς.

S G είπε...

μια και απευθυνοσουν σε μενα αγαπητε ανωνυμε (τοσο δυσκολο ειναι να διαλεξετε ενα ονοματακι?) ναι και οι Γαλλοι ειναι κομπλεξες. Οχι τοσο οσο εμεις, ουτε μονο για αυτα που ανεφερε ο Ι95.

παντως οντως κερδισαν παγκοσμιο και οντως το αξιζαν. δεν βγηκαν οι ξεβρακωτοι χωρις καμμια ιστορια να κερδισουν 6 παιχνιδια και να την δουνε υπερδυναμη, δεν φωναζανε στην Ηλυσιων Πεδιων "δεν θα γινεις Γαλλος ποτε, αλγερινε" και γενικα δεν καναν ολο αυτο το καραγκιοζιλικι που εστησαν αλλες χωρες οταν κερδισαν ας πουμε το τελευταιο ευρωπαικο :-)

Ανώνυμος είπε...

αχα και οι γαλλοι κομπλεξικοι.
τους αγγλους που πανηγυρισαν μετα την κατακτηση του παγκοσμιου κυπελου ραγκμπι (σπορ με τεραστιο συναγωνισμο μια και αφορα ουσιαστικα 5 χωρες) σε ποια κατηγορια κομπλεξικων τους κατατασετε;
τους εκατονταδες χιλιαδες βελγους που συγκεντρωθηκαν το 1986 για να υποδεχτουν την εθνικη τους ομαδα. αυτη ντε που ειχε αποκλεισει την σοβιετικη ενωση με 3 γκολ οφ σαιντ.
καλα τα παραδειγματα ειναι δεκαδες.
αρα εχουμε 60 εκατ. γαλλους συν 50 εκατ αγγλους (δεν υπολογιζουμε ουαλους σκωτσεζους μια και εχουν δικες τους εθνικες ομαδες ραγκμπι) συν 11 εκατ βελγους συν 11 εκατ ελληνες. μαλλον 10.999.999 γιατι αφαιρουμε το sg. συνολο 132 εκατ κομπλεξικοι που κατοικουν στην ευρ. ενωση. σχεδον το 30 % του συνολικου πληθυσμου. νοτ μπαντ.

οσο για την εθνικη γαλλιας δεν κερδισε 6 παιχνιδια αλλα μονο 5 (με την παραγουη κερδισε στο ξαφνικο θανατο και με την ιταλια στα πεναλτι) και μπορει να ειχε παικταραδες αλλα ειδικα στα νοκ αουτ παιχνιδια σερνοταν.
και φυσικα κανεις απο αυτους που πανηγυρισαν και χλευαζετε δεν θεωρει οτι η ελλαδα ειναι υπερδυναμη στο ποδοσφαιρο. απλως αντεδρασε φυσιολογικα οπως θα αντιδρουσε καθε φιλαθλος αν η χωρα του κερδιζε το ευρωπαικο πρωταθλημα.

Ανώνυμος είπε...

[..] και μετά τον αγώνα, το στρουμφοχωριό βυθίστηκε στη χαρά :) Διακοσμημένο με άσπρες κορδέλες, με δεκάδες στρουμφάκια να τραγουδούν και να χορεύουν και να μαγειρεύουν τούρτες με μούρα. Στα μπλε προσωπάκια τους ήταν ζωγραφισμένο ένα άγριο φως και για πρώτη φορά εδώ και καιρό, είχαν διώξει τη μιζέρια από το στρουμφοχωριό. Στη μέση όλης αυτής της χαράς, στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι, έστησαν ένα τεράστιο τραπέζι στη μέση του χωριού για να γιορτάσουν τη χαρά τους. Όλοι έμοιαζαν ευτυχισμένοι, αν και ήξεραν ότι την επόμενη μέρα, πάλι θα έπρεπε να πάνε δουλειά και σχολείο και να ασχοληθούν με όλα τα σημαντικά προβλήματα του χωριού τους. Ώσπου ξαφνικά, στη μέση του τραπεζιού με ένα μεγάφωνο, εμφανίζεται με μια μικρή λίστα ο Γκρινιάρης : "Στρουμφίστε με κιτσαρο-στρουμφάκια! Γιατί στρουμφο - χαίρεστε ρε? Δεν δικαιολογείτε αυτή η στρουμφο - γιορτή !! Εδώ, έχω μια μικρή λίστα με νίκες και δίπλα το ποσό της χαράς που δικαιολογείτε να εκδηλώσετε. Αυτή η νίκη δικαιολογεί έ ν α στρουμφοχειροκρότημα, και προσέξτε! όχι παρατεταμένο.. οτιδήποτε άλλο είναι στρουμφοκομπλεξικό." Τα στρουμφάκια πάγωσαν, η μουσική σταμάτησε και για μια στιγμή, όλοι έμειναν αποσβολωμένοι να κοιτάζουν τον Γκρινιάρη. Τη σιωπή έσπασε ο Παπαστρούμφ που φώναξε : "Γκρινιάρη, άει στρουμφήσου" και το γλέντι συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τα μεσάνυχτα.

schottkey είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι σκοπό έχει η ύπαρξη του ποστ, αλλά μιας και ζητάμε απαντήσεις και συμφωνώντας με τα σχόλια του anonymous(v-p κι εσύ εδω;) δε νομίζω ότι η κατάκτηση του Παγκοσμίου κάνει έναν λαό σωβινιστή ή ξαφνικά βιολογικά/εθνικά ανώτερο. Ας πάψει πια αυτή η εξίσωση πανηγυρίζω-για-μια-νίκη-στο-ποδόσφαιρο=είμαι εθνικιστής. Δεν υπάρχει λόγος να τσουβαλιάζουμε.

J95 είπε...

πανηγυρίζω-για-μια-νίκη-στο-ποδόσφαιρο=είμαι εθνικιστής

Πρώτα απ' όλα δεν είναι εξίσωση, είναι συνεπαγωγή.

Πανηγυρίζω για μια νίκη στο ποδόσφαιρο ==> είμαι εθνικιστής.

Και φυσικά δεν ισχύει. Πέρυσι πανηγύρισα κι εγώ για το Euro και είμαι από τους πιο αντιεθνικιστές ανθρώπους του κόσμου.

Ωστόσο, αυτό που ισχύει είναι ότι
Είμαι εθνικιστής => πανηγυρίζω για μία νίκη στο ποδόσφαιρο.

Στο "είμαι εθνικιστής" φυσικά δε φτάνουμε από τα πανηγύρια. Στο "είμαι εθνικιστής" φτάνουμε από τη στιγμή που αναφέρονται εκφράσεις όπως "1821", "ιστορική νίκη", "Ελληνισμός", "προαιώνιοι εχθροί", "σε γνωρίζω από την κόψη" κλπ σε συνάρτηση με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε αυτό το μπλογκ δεν περνάει το επιχείρημα "όποιον μιλάει για πατρίδα τον λέτε φασίστα εθνικιστή κλαψ κλαψ". Σε αυτό το μπλογκ λέμε φασίστα/εθνικιστή όποιον είναι φασίστας/εθνικιστής, άσχετα από το πεδίο στο οποίο εκδηλώνει το φασισμό/εθνικισμό του και φυσικά άσχετα από το τι γνώμη έχει ο ίδιος για τον εαυτό του. (κανένας φασίστας/εθνικιστής δε δηλώνει φασίστας/εθνικιστής εκτός από ορισμένες κλινικές περιπτώσεις)

Επίσης παρατηρώ ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο σημείο που λέω "όπιο".

Να σας πω κάτι; Αν ήμουν από αυτούς που έσπρωξαν το "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν με όλα τα συνεπακόλουθα (και εννοείται όχι για σοβαρούς και πραγματιστικούς λόγους αλλά π.χ. γιατί Κάποια Στιγμή Πρέπει Να Επικρατήσει το Δίκιο Και Σωστό, i.e. Να Εξαφανιστούν Οι Τούρκοι Από Προσώπου Γης Και Να Ξεβρωμίσει Η Τρισχιλιετώς Ελληνική Γη Μας), πάρα πολύ θα ήθελα να ασχολούνταν όλη η Κύπρος με μια Μεγάλη Νίκη επί των Εχθρών, συγκεκριμένα μπορεί και να έβαζα το ΡΙΚ να δείχνει επί δέκα λεπτά τα εξώφυλλα της τουρκικής Εσπρέσσο που έγραφαν για Ταπεινωτική Ήττα σε ποδόσφαιρο όπως και σε πολιτική. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγο όπιο αν θες πραγματικά να αποβλακώσεις 700.000 άτομα (με >50% να μην είναι και τίποτα τέρατα πολιτικής εξυπνάδας to start with), με το έξτρα πλεονέκτημα ότι όποιος αρνείται να συμμετάσχει στην Εθνική Ανάταση είναι ξενέρωτος και γκρινιάρης: "έλα τώρα, τι μας χαλάς τον ομαδικό αυνανισμό; Αει στρουμφίσου!"

ΥΓ1: Θα μπορούσε ίσως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ειδικά στην Κύπρο είναι τόσο διαδεδομένη η πεποίθηση ότι το 1821 νικήσαμε;

ΥΓ2: Είμαι σίγουρος ότι αν ο αγώνας ήταν με Γερμανική ή Ιταλική ομάδα θα είχαμε τα ίδια πανηγύρια, n'est-ce pas; Για την ακρίβεια, προβλέπω (αν όντως δεν υπήρχε διάθεση [ή μάλλον ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΗ] η νίκη να αναγορευθεί σε εθνική επιτυχία επιπέδου Μάχης Μαραθώνα[*]) ότι τα ίδια ακριβώς πανηγύρια θα έχουμε και με τους Ρέηντζερς, έτσι δεν είναι; Ή μάλλον περισσότερα, στο κάτω-κάτω θα πρόκειται για πιο προχωρημένο στάδιο της διοργάνωσης...

[*] "νενικήκαμεν", όπως δήλωσε -ή μάλλον "τόλμησε να βγάλει από το στόμα του"- ένας Κύπριος στο phorum.gr

J95 είπε...

Όσο για το σκοπό του ποστ, αυτός ήταν να τη σπάσει σε αφιονισμένα εθνίκια και απ' ό,τι βλέπω έκανε αρκετά καλή δουλειά.

Storyteller είπε...

Σα να μου φαίνεται πως "έχασα την μπάλα"...και το τέρμα είναι αφύθλακτο γμτ....

schottkey είπε...

Στα όσα ανέφερες: Κατ'αρχήν μίλησα για εξίσωση, όχι για συνεπαγωγή. Την συνεπαγωγή την έκανες μόνος σου: δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτή είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο σκέλος της.
Δεύτερον, με την ίδια λογική εθνικιστές θα μπορούσαν να είναι κι οι Γάλλοι στην κατάκτηση του μουντιάλ (γιατί κι εκεί υπήρξαν υπερβολές,right? εδώ άλλοι υπερέβαλλαν-«Zidane is better than Napoleon and there is no Waterloo to stop him" Gazzetta
dello Sport 2000 :)
Το ότι υπήρξαν υπερβολές υπήρξαν,αλλά το να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον καθένα που πανηγυρίζει για τη νίκη της Ανόρθωσης με τον εκφωνητή του ΡΙΚ που έλεγε για την Παναγία τη Σουμελά το βριίσκω λάθος-δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
P.S.1 ούτε Κύπριος είμαι ούτε στους δρόμους βγήκα για κάποιο λόγο
P.S.2 Έχει σκεφτεί κανείς τι θα συμβεί αν παίξει τελικό Ch L ο θρύλος όπως διακηρύττει ο πρόεδρος του;
Peace

S G είπε...

ανωνυμε: μου φαινεται πολυ αξιοθαυμαστο οτι ρωτησες τον καθενα απο τα 60 εκ. γαλλους και σου πε οτι ειναι εθνικα υπερηφανος για το μουντιαλ...

σοβαρα τωρα, αλλο πανηγυρισμος, εστω και ενθουσιωδης, αλλο κιτσαριες και αλλο ανοιχτη επιδειξη παρανοιας απο εθνικιστικα συμπλεγματικα ατομα.

Στο Ευρωπαϊκο ημουν στην Γερμανια και σε καθε ματς τα παιδια μου κολλουσαν στους τοιχους αποκομματα απο γερμανικες εφημεριδες. Μερικες ειχαν ανταποκρισεις απο Ελλαδα και οι τιτλοι ηταν εντελως και 1000% και απολυτα δειγματα τριτοκοσμικης Μπανανιας. Και οχι μονο επειδη υπηρχαν γελοιες αντιδρασεις και συγκρισεις (μα μαχη του μαραθωνα και επος του 21? δεν ντρεπεστε? ) ή ελεεινα συνθηματα (μα ποσο την εχει αυτος ο τσολιας πια? α ρε ελληναρες πουτσαραδες...). Αλλα πολυ χειροτερα μιας χωρας πνιγμενης στον εθνικισμο και τα συμπλεγματα ταυτοχρονα.

Αν στην Γερμανια τολμουσε να πει κανεις "δεν θα γινεις Γερμανος ποτε Τουρκε" πρωτα απολα θα ετρωγε πολυ ξυλο απο τους διπλανους του. Δευτερον πιθανοτατα θα γινοντουσαν συλληψεις, τριτον τα διεθνη ΜΜΕ θα εκραζαν την Γερμανια μεχρι την δευτερα παρουσια. Εμεις ειμαστε τρομερα τυχεροι που κανεις δεν το πηρε ειδηση τι βλακειες λεγαμε...

και αυτο συνεχιζεται. στους ολυμπιακους βγαιναν κατι κρετινοι και λεγαν οτι κερδισαν επειδη λεει... εχουν ελληνικη ψυχη!!! :-) (ετσι τα λεμε τα αναβολικα ή εστω την σκληρη δουλεια?) δηλαδη οταν παιρνουμε οπως συνηθως τον πουλο εχουν αλλη ψυχη?
και οταν οι στημενοι μας ηρωες αποδειχτηκαν απατεωνες τοτε οι Ελληνες σε απιστευτη επιδειξη ελλειψης fair play εκοβαν αγωνα δρομου με πρωτοφανη τροπο γκαριζοντας σαν κακομαθημενα κωλοπαιδα "Κεντερης, Κεντερης". Τι θελατε δηλαδη ρε? να τον αφησουν να τρεξει?

δεν ξερω τι εχουν παθει τωρα τελευταια οι ελληνες και προσκυνανε σωβρακα και φανελες περισσοτερο απο ποτε, αλλα δεν μαρεσει καθολου αυτη η εξελιξη...

S G είπε...

οζυμανδια αν τοχετε παρει αποφαση γιατι μας παιδευετε να χανουμε τοσο πολιτικο και διπλωματικο κεφαλαιο να προσπαθουμε για την ενωση σας?

αν οντως δεν θελετε νασαστε με τουρκους, δωστε τους ενα αναλογικο κομματι γης και αφηστε τους να πανε στο καλο...

τωρα γιατι ο εθνικισμος ειναι κακος εν ετει 2005? τι να σου πω, τα εθνικιστικα Βαλκανια σου φαινονται προτυπο επιτυχιας? ο εθνικισμος αποπροσανατολιζει τον κοσμο απο τα ουσιωδη (ας δουλεψουμε να κανουμε τον κοσμο μας λιγο καλυτερο) στα καραγκιοζιλικια (ευρωβυζιον, ευρωποδοσφαιρα κτλ κτλ)...

ΥΓ συγγνωμη για το ασχετο, αλλα πριν οταν ελεγα τα παιδια μου κολλουσαν πραγματα στους τοιχους εννοοουσα οι συναδελφοι. οχι τα παιδια μου :-)

J95 είπε...

Έχει σκεφτεί κανείς τι θα συμβεί αν παίξει τελικό Ch L ο θρύλος όπως διακηρύττει ο πρόεδρος του;

Ναι. Θα αυτοκτονήσω.

Αλλά θα έχουμε όλοι μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί πολύ πριν από αυτό η βαρύτητα θα έχει γίνει απωστική δύναμη.