17.12.04

Τελευταία Μέρα

23:58. Ξεκινάει σε λίγο η τελευταία μέρα που θα είμαι μόνος μου εδώ και αρκετό καιρό.

...για την ώρα πάντως είμαι τελείως μόνος μου. Και τι κάνω; Αντί να φωνάξω τους φίλους μου μπαίνω στο Ιντερνετ και γράφω βλακείες...

Δεν με πιστεύω ώρες-ώρες.

Anyway, θα σχολιάσω τη λεωφορειοπειρατεία. Διότι τέτοια σοβαρά ζητήματα δε μπορούμε να τα συζητάμε εν θερμώ.

Σχολιασμός της λεωφορειοπειρατείας

(ή "λεωφοροπειρατείας" κατά τους μισούς δημοσιογράφους και -απ' ό,τι φαίνεται- υπουργούς)

Ήταν μακράν η πιο ηλίθια λεωφορειοπειρατεία που έγινε ποτέ. Ήταν προφανέστατο ότι τα τυπάκια δεν ήταν σοβαρά. Φυσικά αυτό δε μπορούσε να το ξέρει κάποιος πριν από τη φάση που θυμηθήκανε να ζητήσουν φράγκα, αλλά μετά έγινε φανερό ότι οι τύποι ήταν τραγικοί.

(τέλος σχολιασμού του συμβάντος. Ακολουθούν Υψηλές Σκέψεις)

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Όλοι νόμιζαν ότι χτύπησε ο Μπιν Λάντεν ή κάτι αντίστοιχο. Που αποδεικνύει πόσο χέστηδες έχουμε γίνει ως πολιτισμός. Ή μάλλον πόσο βαριόμαστε.

Φυσικά τα μπουμπούκια μας δε χάσαν ευκαιρία να βγουν και να τσιρίζουν κατά των Αλβανών. Το μεγάλο αρνητικό του όλου επεισοδείου.

Από την άλλη η αστυνομία το χειρίστηκε άψογα (που αν δε χειριζόταν αυτό άψογα τότε θα έπρεπε να ανησυχούμε) και μέχρι και ο Ψωμιάδης βγήκε και μίλησε κατά των ρατσιστών! Θετικά-Αρνητικά 1.000.000 - 1. Επιτέλους ήρθε κάτι να ταράξει τα βουρκώδη ύδατα της πολιτικής μας ζωής.

Πήρε και η Τουρκία υπόσχεση για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων που θα κρατήσουν 15 χρόνια. Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μακάρι το μόνο που θα αλλάξει τα επόμενα 15 χρόνια να είναι το... ευρωπαϊκό στάτους της Τουρκίας. Προσωπικά θα χαρώ πολύ αν ο πλανήτης είναι ακόμα κατοικίσιμος σε 15 χρόνια (εννοείται "αξιοπρεπώς" και "από κάποιο σεβαστό ποσοστό που θα περιλαμβάνει και εμένα και καμιά 100στή γνωστούς") και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρω πολύ δεύτερα.

Ενδιαφέροντα πράγματα που έμαθα αυτήν την εβδομάδα: οι δωδεκαθεϊστές είναι cargo cult.

Δεν υπάρχουν σχόλια: