2.3.05

Κριτική στο Άρδην

Το Άρδην έχει αφιέρωμα στο Φαινόμενο Αρχαιογκαγκά, πράγμα που υπέπεσε στην αντίληψή μου χάρη στο καταπληκτικό Περιγλώσσιο. Σε γενικές γραμμές το Άρδην τα έχει πάρει με τους αρχαιογκαγκά όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άνθρωπος με νιονιό μετά από 5 λεπτά μαζί τους. Διαγιγνώσκει (;) σωστά τα λάθη τους και τον ανορθολογισμό τους και σε πολλά σημεία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όμως δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνο σε μερικά από τα συμπεράσματά του, όπως τουλάχιστον φαίνονται από το editorial, του οποίου παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα σε ελεύθερη απόδοση:

"[μπλα μπλα, οι κακοί παγκοσμιοποιητές, μπλα μπλα]... Σε αυτή την κατεύθυνση η μεγαλύτερη στρέβλωση επιχειρείται μέσα από την πριμοδότηση της ψευδοαρχαιολατρίας, σε ό,τι αφορά στη μετάβαση από τον αρχαίο κόσμο στον μεσαιωνικό ελληνισμό και την ορθοδοξία. Εδώ, με βάση αμφίβολα κριτήρια αξιολόγησης του ιστορικού μας σώματος και της διαχρονίας μας, πραγματοποιείται ένα εγχείρημα μείζονος διχασμού του ενιαίου σώματος του ελληνισμού, μεταξύ ενός υποτιθέμενου «αυθεντικού» ελληνικού κόσμου και ενός «εβραϊκού» ορθόδοξου μεσαιωνικού ελληνισμού...
Σε αυτή την κατεύθυνση η μεγαλύτερη στρέβλωση επιχειρείται [σημ: από τους κακούς παγκοσμιοποιητές] μέσα από την πριμοδότηση της ψευδοαρχαιολατρίας, σε ό,τι αφορά στη μετάβαση από τον αρχαίο κόσμο στον μεσαιωνικό ελληνισμό και την ορθοδοξία."

Όλα ωραία λοιπόν, αλλά έπρεπε να το γυρίσει και αυτός στη συνωμοσιολογία; Δε μας χέζει λέω γω που πριμοδοτούν τους αρχαιολάτρες οι "εκσυγχρονιστές-παγκοσμιοποιητές";

("παγκοσμιοποιητές"; αυτός και αν είναι βλακώδης ανθρωπομορφισμός)

Το μόνο που τους πριμοδοτεί όπως το βλέπω εγώ είναι τα εθνικά μας μυθεύματα -τα οποία απ' ό,τι φαίνεται ασπάζεται σε μεγάλο βαθμό ο συντάκτης- και η βλακεία και αγραμματοσύνη του κόσμου. Α και επίσης όλοι οι τηλεμάρκετινγκ εθνοσωτήρες χέζονται στα φράγκα: πουλάνε εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία το χρόνο, δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες εικοσάευρα.

Αλλά είναι πιο βολικό να τα ρίχνουμε σε κάποιους κακούς ξένους, αντί να τα ρίχνουμε στον ίδιο τον εαυτό μας. Και γενικά είναι πιο εύκολο να σκεπτόμαστε με υψηλού επιπέδου δίπολα, παρά με χαμηλού επιπέδου συστημικές αλληλεπιδράσεις.

Το κακό με τους διανοούμενους, αριστερούς και μη, είναι ότι ψοφάνε για εξιδανικεύσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν.

Αλίμονό μας: από τον Άννα στον Καϊάφα, από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, και ούτω καθεξής.

Κι εσύ, ρε παιδάκι μου, τι ασχολείσαι; Μια χαρά φαίνεσαι. Τόσο ριζικά πια έχουμε εξανδραποδισθεί πνευματικά στο τρίπτυχο Δαυλός-Λιακόπουλος-Ελληνορθοδοξία, ώστε να ανησυχεί ένας σκεπτόμενος άνθρωπος τόσο πολύ;

Nassos K. είπε...

Ζήτω ο Βελόπουλος και η Ομάδα Ε...!!
Πλάκα κάνω μη βαράτε!Μου θύμισε κάτι περίεργους που φέρνει ο Χαρδαβέλας στις εκπομπές του. Τι είπε το παλικάρι, ο ΝΟΥΣΗΓΕΤΗΣ;
Από την Αλφάβητο στο ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ;

Go figure!

J95 είπε...

> Κι εσύ, ρε παιδάκι μου, τι
> ασχολείσαι; Μια χαρά φαίνεσαι.

Αν δίνω τόσο πολύ την εντύπωση ανθρώπου που είναι μια χαρά, τότε είμαι τρομερά αποτυχημένος :)

> Τόσο ριζικά πια έχουμε
> εξανδραποδισθεί πνευματικά στο
> τρίπτυχο
> Δαυλός-Λιακόπουλος-Ελληνορθοδοξία,
> ώστε να ανησυχεί ένας σκεπτόμενος
> άνθρωπος τόσο πολύ;

Ναι. 4.000.000 κατέβηκαν στους δρόμους για τις ταυτότητες. 250.000 ψήφισαν Καρατζαφέρη. 60% του πληθυσμού είναι ρατσιστές, 90% αντιαμερικάνοι, 95% μαλάκες, 100% κομπλεξικοί.

Αν νομίζεις ότι το φαινόμενο είναι περιθωριακό, κάνεις τεράστιο λάθος. Το φαινόμενο είναι δομικό: εδώ και 180 χρόνια μας έχουν ταϊσει υπερβολικά πολλές μαλακίες για το ποιοι είμαστε και τι σκοπό έχουμε. Λογικό να φλιπάρει ο κόσμος.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν απέχει πολύ η μέρα που κάποιος Σύλλογος Γονέων θα ζητήσει (και θα πάρει) το κεφάλι κάποιου καθηγητή επειδή διδάσκει "ανθελληνικά ψεύδη".

Promitheas είπε...

Θέλεις να τους απολαύσεις και από κοντά;
Το περιοδικό Άρδην οργανώνει ημερίδα με τίτλο "Έλληνες, Ινδοευρωπαίοι ή εξωγήινοι;" όπου θα μιλήσουν οι Γ. Καραμπελιάς, Ιω. Προμπονάς, Ν. Ξηροτύρης και Μ. Στεφανίδη.
Όλα αυτά τα ωραία στις 7 του Μάρτη, στην οδό Ακαδημίας 20 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ώρα 7.30.