5.3.05

Απογοήτευση

Τσακώθηκα με ένα μαλάκα στην lgu. Συνειδητοποιώ ότι θα ήταν καλύτερα να του είχα εξηγήσει. Μετά όμως σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να μην ήταν τόσο πολύ μαλάκας και να είχε καταλάβει τουλάχιστον τα μισά από μόνος του.

Μου τη σπάει πολύ α) ο ανορθολογισμός β) το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους γύρω μου δεν έχουν τις γνώσεις μου και πρέπει να εξηγώ χίλια δυο πράγματα για να μην παρεξηγούμαι.

Δεν πα' να γαμηθούν όλοι τους!

9 σχόλια:

Oneiros είπε...

παραιτούμαι από την ομάδα μετάφρασης του KDEΚρίμα δεν είναι; Για ένα ακόμα από τα πολλά flames που σίγουρα θα έχεις ζήσει στην lgu; Τι θα κερδίσει κανείς απ' αυτό;

Εν είδει disclaimer: Δεν ήμουν ποτέ συνδρομητής στην lgu (λόγω του υψηλού traffic και χαμηλού SNR, κι επειδή είμαι γραμμένος σε αρκετές λίστες με off-topic flames), οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς προηγήθηκε. Δεν είμαι qualified για να πάρω θέση στο θέμα του flame (εκτός από λίγο Toynbee και Chomsky που έχω διαβάσει, οι γνώσεις μου πάνω στη συγκριτική γλωσσολογία είναι περιορισμένες). Παρ' ότι ασχολούμαι με το Linux εδώ και μιά πενταετία, η σχέση μου με το KDE άρχισε ουσιαστικά μόλις πριν λίγους μήνες (πρώην Gnome user), οπότε δεν έχω προλάβει να αξιολογήσω την μεταφραστική δουλειά της ελληνικής ομάδας. Επίσης, η ουσιαστική συνεισφορά μου στη μετάφραση έργων ΕΛ/ΛΑΚ μέχρι σήμερα είναι μηδενική (παρ' ότι είμαι qualified), συνεπώς δε μπορώ να εκτιμήσω τη θέση σου και σε καμία περίπτωση δε σε κρίνω.

Όσο για το ξέσπασμά σου, όλοι παραφέρονται κάποιες στιγμές. Ακόμα και ακαδημαικοί παραδέχονται ότι η ανοιχτή φραστική σύγκρουση είναι ένας υγιής τρόπος επικοινωνίας, χαρακτηριστικός του open source (Success of Open Source, σελ. 82, παράδειγμα εδώ).

Ελπίζω να μην παρεξηγήσεις το σχόλιό μου, κι ελπίζω να μείνεις στην ομάδα μετάφρασης του KDE.

Νίκος είπε...

1. γιατί πρώην gnome user; εγώ είμαι νυν και ίσως αεί.
2. τι έγινε ρε J95 δεν κατάλαβα τίποτα

J95 είπε...

Oneire, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εδώ και κανα χρόνο δεν προλαβαίνω με τίποτα να ασχοληθώ με το KDE. Ήθελα να το ανακοινώσω στην lgu και μπήκα και χάζεψα λίγο. Έτσι έπεσα σε αυτόν τον ηλίθιο και τσακώθηκα. Όσο για την ποιότητα της δουλειάς της μεταφραστικής ομάδας, από τότε που έπαψα να ασχολούμαι είναι σκατά.

Από εκεί και πέρα, τι να πω; Ουδέν χειρότερο του γενίτσαρου (το 1936 ο Μεταξάς ανάγκασε όλους τους χμμ, όχι 100% "ελληνόψυχους" σλάβους της Μακεδονίας να πάρουν ελληνικά επώνυμα. Προφανώς εξαιρέθηκαν όσοι σλάβοι δεν αλλοιθώριζαν προς Βουλγαρία. Ειρωνικό αν το σκεφτείς... Όσοι αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες διατήρησαν τα αποδεικτικά της ταυτότητάς τους που τόσο μισούν. Όσοι μισούσαν την Ελλάδα αναγκάστηκαν να πάρουν ελληνικό επώνυμο... Ο Μεταξάς είχε black humor).

Δεν ξέρω πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύς κόσμος εξαρτά την ψυχική του ισορροπία από το να είναι απ' ευθείας απόγονος του Περικλή, ή του ανθρώπου των Πετραλώνων...

Damsel in Stress είπε...

Τώρα ποιός μοιάζει μει ποιόν;

(τελικά, τα βρισίδια είναι καλό πράγμα. Αν μη τι άλλο εκτονώνεσαι και δεν κάθεσαι σπίτι σου "διαλακτικός και ωραίος" βράζοντας απ' τα νεύρα)

J95 είπε...

Είναι πολύ κουραστικό όμως, DiS. Η αντικειμενικότητα είναι τρομερά μοναχική :(

Sakis Rizos είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότα, εύγε! Σε καταλαβαίνω πλήρως. (Αν και δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς τύπου "μαλάκας" για τους διαφωνούντες).

Oneiros είπε...

null, γιατί το έζησα τα χρόνια των ασύστολων πειραματισμών και των ασταθών μεταβάσεων (v1.6 to v2.6 σε Debian sid) και με κούρασε. Ακόμα αγαπάω κάποια στοιχεία του κι ίσως επανέλθω κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά είπα να αλλάξω παραστάσεις. Προς το παρόν, είμαι ικανοποιημένος από το Mepis.

J95, όπως σου είπα, δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη για κανένα από τα δύο θέματα, κι ειδικά με τα εθνολογικά - γλωσσολογικά δε έχω διάθεση να ασχοληθώ αυτό τον καιρό. Γενικά, με στεναχωρεί που ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων στις ελληνικές λίστες IT καταλήγουν σε ατέρμονους καβγάδες πάνω σε τέτοια θέματα (συνήθως με ακραία αποτελέσματα)' τουλάχιστον, οι διαφωνίες τεχνικής φύσεως μπορούν να επιλυθούν στο CVS. Προσωπικά, ευχαριστώ για τη δουλειά σου στο KDE-el, τα χρειαζόμαστε τα καλά εξελληνισμένα Linux desktops.

sakis, όντως εκτροχιάστηκε ο συγκεκριμένος καβγάς, αλλά δικαιούται να γράψει μια βαριά κουβέντα παραπάνω στο blog του :-)

Sraosha είπε...

Αγαπητέ J95,

ως πουρότερος, και σε σχέση με το "
οι περισσότεροι από τους γύρω μου δεν έχουν τις γνώσεις μου και πρέπει να εξηγώ χίλια δυο πράγματα για να μην παρεξηγούμαι."

Η παρεξήγηση είναι, δυστυχώς, μέρος της επικοινωνιακής διαδικασίας. Σου μιλάει ένας τόσο τακτικά παρεξηγούμενος, που θα μπορούσα να γίνω στιχουργός σκυλά ή ροκά. Πάντως, η επίμονη διαστρέβλωση όσων λες είναι πολύ χειρότερη από την απλή παρεξήγηση.

Και ναι, πρέπει να εξηγεί κανείς ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Συνέχεια και νηφάλια. Ακόμα και η αλήθεια (κυρίως αυτή) δεν έχει το προνόμιο να αγανακτεί.

Δεν πα' να γαμηθούν όλοι τους!Κι αν καλοπηδηχτούν; ;-)

Sakis Rizos είπε...

Αστέρη,

Δεν είπα ποτέ ότι δεν δικαιούται να γράφει στο blog ό,τι και όπως θέλει!

Είπα, απλώς, ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, δεν νομίζεις;

Εν πάση περιπτώσει, ο sraosha αποτύπωσε πολύ καλά αυτό που εννοούσα κι εγώ.