7.3.05

Το παν είναι να μην έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου

22 σχόλια:

lefty είπε...

Εξαιρετικό. Με 5-6 φωτογραφίες κατάφερες να αποτυπώσεις πόση μαλακία μπορεί να χωρέσει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

Sofia είπε...

Υποκλίνομαι.

bizwriter είπε...

Εύγε!

Η Κουρούνα είπε...

Eξαιρετικό. Θα΄πρεπε να γίνει αφίσα και να μοιράζεται δωρεάν στους δρόμους.

Angelos είπε...

Σαν επαγγελματιας αστρονόμος (δηλ. με πληρώνουν για να παίζω) θέλω πάντα να ελπίζω οτι η αστρονομία έχει και κάποιο κοινωνικό όφελος.

Το κοινωνικό της οφελος (ελπίζω) είναι να δίνει μια πραγματικά αποστασιοποιημένη οπτική για τον κόσμο μας και να καθιστά σαφές το πόσο ηλιθιώδες είναι να να θεωρούμε τις διαφωνίες μας σημαντικές.

Είναι πρώτη φορά που διαπιστώνω οτι η ελπίδα μου αυτή έχει δεν είναι μια ουτοπική αυτοεξαπάτηση που μοιράζομαι με 2-3 ομοιοπαθείς αλλα μια φιλοσοφική θέση που μπορεί να υιοθετηθεί και απο τους normal (βλ. μη-αστρονομους) συγκατοίκους αυτου του πλανήτη.

Ειλικρινά συγκινήθηκα

DiS είπε...

Και μετά το κυβάκι δεν έχει τίποτ' άλλο; ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ; Δηλαδή αν βγάλω ποδαράκι απ' τις γραμμούλες που θα πάει; Μαμά μου!

(αυτός ο πούστης ο Χώκινς επίτηδες καλλιεργεί τις ανασφάλειες της Ξενούλας με τις θεωρίες του και να μου το θυμηθείτε)

Oneiros είπε...

Έχει ένα τυπάκο που παίζει βώλους (τώρα, πως παίζει βώλους με κύβους, μη με ρωτάτε).

Εκπληκτικό, J95.

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι πραγματικό δέος στην τόσο απλή αλλά συνάμα τόσο μεγαλοφυή αυτή σύνθεση. Τολμώ να πω δε πως σχεδόν δάκρυσα όταν αντίκρυσα αυτόν τον εικαστικό συλλογισμό. Ήταν μια εμπειρία σχεδόν θρησκευτική. Μα, γιατί δεν το είχα σκεφτεί εγώ νωρίτερα;

babis είπε...

ό,τι κάνουμε είναι τελείως ασήμαντο μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος... είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό το να το κάνουμε.Νομίζω αυτό ανήκει στον Δαλάι Λάμα.
Αυτό που λες με τις φώτος, οτι είμαστε δηλαδή ένας ασήμαντος κόκκος άμμου είναι αλήθεια.Απο την άλλη όμως το να σταματήσουμε να κάνουμε τα πάντα εφόσον είναι τόσο ασήμαντα πού μας οδηγεί; Το σωστό για μένα είναι να παραδειγματιζόμαστε απο τη φύση: διαρκής πάλη για επιβίωση, διαρκής αγώνας όπως το έθεσε και ο Καζαντζάκης στην ασκητική.
Το γεγονός οτι είμαστε τόσο απειροελάχιστοι πρέπει να μας οδηγεί στο να ασχολούμαστε με πράγματα πιο σημαντικά απο τις τετριμμένες μικρότητες.Τώρα οι τύποι στην πρώτη φώτο ίσως πορώνονται για το τίποτα.ΑΠο την άλλη όμως αυτοί το ζούνε.Σάμπως δε ζούμε όλοι στους ψευδο-μικροκόσμους μας ;Τελικά ίσως δεν υπάρχει σημαντικό και ασήμαντο, σωστό και λάθος... μόνο πράγματα με και χωρίς πάθος.

χμ πήγε αργά και αρχίζω να λέω πολλά, θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα που δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη να τελειώσω :)

καλό σας βράδυ:)

p.s. πάντως το οτι μου προκάλεσε αυτες τις σκέψεις σημαίνει οτι το post σου ήταν καλό !

Zpi είπε...

'Απο την άλλη όμως το να σταματήσουμε να κάνουμε τα πάντα εφόσον είναι τόσο ασήμαντα πού μας οδηγεί;'
Εντάξει δεν είπε κανείς ότι πρέπει να παρατήσουμε οτιδήποτε, απλά μερικές φορές τα καλάμια που καβαλάμε είναι τόσο ασήμαντα...
Μπράβο J95 μας έβαλες σε τόσες σκέψεις χωρίς να πεις μια κουβέντα. Υπέροχες photos εξαιρετική σύλληψη. Ξανά μπράβο και καληνύχτα

Oneiros είπε...

Εγώ κατάλαβα ότι:

α) ζηλέψαμε όλοι που είχαμε κάτι παρόμοιο στο νου μας και δεν το κάναμε post νωρίτερα

β) είμαστε εικαστικός λαός, χρειάζονται περισσότερα posts (ή και blogs) με εικόνες (αν και με τις εικόνες μπορεί κανείς να φλυαρήσει)

(Τα παραπάνω με χιουμοριστική διάθεση, φυσικά..)

CrazyMonkey είπε...

Πραγματικά πολύ καλό!

@Oneiros:
CONGRATULATION, n. The civility of envy.
cc:The Devil's Dictionary by Ambrose Bierce

DiS είπε...

Babis, πάψε να γράφεις ότι θα έγραφα αν ήμουν σοβαρότερος τύπος ανθρώπου.

J95 στο Sience of Discworld έχει μια σαφώς ωραιότερη θεωρία για τη δημιουργία του πλανήτη και του σύμπαντός μας γενικώς. Ίσως τελικά να είμαστε ένα απότυχημένο πείραμα των μάγων του Αθέατου Πανεπιστήμιου (Χώκινς, φάε τη σκόνη μας).

babis είπε...

DIS, μα γι αυτό τα γραφω, για να συμφωνείς χωρίς να χρειάζεται να χαλάσεις το στιλάκι σου :)

J95 είπε...

Ό,τι κάνουμε είναι σημαντικό για εμάς.

Σημαντικό "σκέτο", απλά δεν παίζει.

Αυτό είναι όλο, ΙΜΗΟ.

(δηλαδή όχι ακριβώς όλο, αλλά το βασικό. Εννοείται ότι το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Πάντως τα περισσότερα προβλήματα ξεκινούν από αυτούς που ξεχνάνε το "για εμάς" στην πρώτη πρόταση.)

ΥΓ: DiS, ξαναδιάβασε λίγο πιο προσεκτικά το τελευταίο κεφάλαιο του The Science of Discworld και θα καταλάβεις, αν και νομίζω ότι τα έχεις καταλάβει όλα.

Leda είπε...

polu eksupno!!mou arese polu!!panta tetoia!!!

DiS είπε...

J95, το τελευταίο κεφάλαιο του νο.1, του νο.2 ή του νο.3; (έχω το 1 & το 3 ... το 2 δεν άξιόθηκα).

Βabis, διακρίνω μια λεπτή ειρωνία στο λόγο σου αλλά θα αντιπαρέλθω διότι είμαι μια ΚΥΡΙΑ :-P

Υ.Γ.:(%$$#@%^)

J95 είπε...

Του 1.

Sofia είπε...

Ε όχι. ε όχι. Λες στην DIS, επίσημη spokeswoman του "Είμαστε παλαβοί με τον Terry" κλουμπ (sic) να ξαναδιαβάσει κεφάλαιο. Δεν θα περάσει.

etc είπε...

Υποκλίνομαι!

ViRQ the CrFC είπε...

Μπορώ να πώ και τίποτα?? ... Just BRAVO dude ..

;ςερτ είπε...

Πολύ όμορφο και αστείο.

Παρόλα αυτά και για χάρη της αμφιβολίας, να σημειώσω ότι η σημασία ενός πράγματος δεν κρίνεται από το μέγεθός του ή την έκτασή του. Δηλαδή το γεγονός ότι ένας κόκκος άμμου είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με την έρημο δε σημαίνει απαράιτητα ότι η έρημος είναι σημαντικότερη από τον κόκκο άμμου. Έτσι για να μην ξεχνάμε και τον σκεπτικιστή μας.