20.3.05

Ο παραλογισμός του "αντιναρκωτικού αγώνα"[*]

O Nίκος είναι 28 ετών. Eργάζεται σε μεγάλη εταιρεία, εξασφαλίζοντας ένα καλό εισόδημα, έχει πολλούς φίλους, υγιή προσωπική ζωή, καλή σχέση με τους γονείς του. Kανένα πρόβλημα δηλαδή. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται... Γιατί ο Nίκος κάνει συστηματική χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και έκστασι. «Hρωίνη δεν θα έκανα ποτέ. Aλλά, όταν βγαίνω έξω, σχεδόν καθημερινά δηλαδή, θα κάνω καμιά “γραμμή” ή θα πιω έκσταση. Mε κάνουν να περνάω καλά, να “ξεδίνω”, να βγάζω το άγχος της δουλειάς και φυσικά να χορεύω», εξομολογείται στην «K».

Θεώρημα: Τα ναρκωτικά καταστρέφουν.
Παράδειγμα: ο Νίκος, που είναι 28 ετών, έχει καλό εισόδημα, πολλούς φίλους και υγιή προσωπική ζωή. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, γιατί παίρνει έψιλον, το οποίο καταστρέφει. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Νίκος, που είναι 28 ετών, έχει καλό εισόδημα, πολλούς φίλους και υγιή προσωπική ζωή, όμως όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, γιατί παίρνει κοκαϊνη, η οποία καταστρέφει, με αποτέλεσμα ο Νίκος, που είναι 28 ετών, να έχει καλό εισόδημα, πολλούς φίλους και υγιή προσωπική ζωή...

Κάπου εδώ επιβεβαιώνεται η θεωρία μου ότι κάποιος ρίχνει LSD στο νερό της ΕΥΔΑΠ.

ΥΓ: Και αφήστε ήσυχο το Νίκο. Το μόνο που μπορεί να τον καταστρέψει χωρίς να το θέλει, είναι η σχεδιασμένη από άτομα με κακό εισόδημα, λίγους φίλους και εντελώς αρρωστημένη προσωπική ζωή νομοθεσία μας.

[*](ευχαριστώ τον talo για την παρατήρηση)

2 σχόλια:

talos είπε...

Πεσ' τα χρυσόστομε... Με δύο παρατηρήσεις:
1. Το neocon σημαίνει κάτι άλλο πια. Εγώ θα το έλεγα ο συνηθισμένος παραλογισμός του καθωσπρεπισμού.
2. Δεν είναι μόνο νομοθεσία μας.

Sakis Rizos είπε...

Πράγματι, το neocon σημαίνει πλέον τον neoconservative των ΗΠΑ. Βλέπε P. Wolfowitz τον οποίον ο πρόεδρος Bush nominated, καλώς ή κακώς, για πρόεδρο της World Bank.