27.3.05

Ανεκτικοί και ολίγον ρατσιστές...

...είναι οι Έλληνες φοιτητές.

Για την ακρίβεια (όπως μας πληροφορούν τα ψιλά γραμματάκια): 232 Έλληνες φοιτητές του πιο για τα μπάζα Πανεπιστημίου της χώρας.

Ρε γμτ όμως, δε μπορώ να μην αναρωτηθώ: Βαλκανικές Σπουδές υποτίθεται ότι τους διδάσκουν σε αυτή τη δικαιολογία-για-να-κερδοσκοπεί-η-Αθάνατη-Ελληνική-Επαρχία (a.k.a. "Πανεπιστήμιο"). Δεν αρπάξανε τίποτα τα πιτσιρίκια, ή το πρόγραμμα σπουδών είναι ελεεινό; Τείνω προς ένα συνδυασμό και των δύο.

Μέρος Β'
Αχ! Άνοιξη...

Οι μελισσούλες γαμιούνται. Τα λουλουδάκια γαμιούνται. Ο (εδώ και 2 μέρες) πρώην της αδερφής μου κι αν γαμιέται...

Πού είχαμε μείνει; Α ναι. Πουλάκια, κάμπιες και -προ πάντων- ακρίδες, νυχτοπεταλούδες, βρωμούσες και -εσχάτως- ιπτάμενες κατσαρίδες.

Επανέρχομαι σε παλαιότερη ριζοσπαστική πολιτική πρότασή μου: ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Παρομοίως ό,τι ξεπερνά σε μέγεθος τη μέση μύγα ΔΕΝ είναι έντομο. Είναι γιγαντιαίο θηλαστικό της μεσοπαγετώδους περιόδου. Κατά συνέπεια θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί εδώ και 30.000 χρόνια. Είτε το ξέρει είτε όχι. Τι θα κάνουμε γι' αυτό;

8 σχόλια:

Damsel in Stress είπε...

Θα το στείλουμε να πάει να γαμηθεί;
Ωχοουου, μωρ' δε γαμιόμαστε (και μεις) λέω γω;

J95 είπε...

Αυτό κάνουμε, αλλά χωρίς να το διαφημίζουμε εδώ κι εκεί όπως τα λουλούδια.

Sraosha είπε...

του πιο για τα μπάζα Πανεπιστημίου της χώρας

Μπαρδόν, αλλά αυτό δεν είναι το φασματικό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

Εγώ σε όλα αυτά βλέπω πλήρη σύγχυση και απαιδευσιά και όχι τους 'μεσαίωνες' του Νίκου Δήμου (μέσω του κρεϊζιμόνκυ). Παρεμπιπτόντως, καμμιά φορά έχω την εντύπωση πως αυτός ο άνθρωπος θεωρεί τη Δυτική Ευρώπη προοδευτική μονομπλόκ, μοιάζει κάποτε να λησμονεί πως μέσα στη Δυτική Ευρώπη υπάρχει η υπερκαθολική Πορτογαλία και η πιο υπερκαθολική Ιρλανδία, η σούπερ συντηρητική Αυστρία και η (ενίοτε)ακόμα χειρότερη Δανία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Ισλανδία. Αυτοί πού βρίσκονται; Μεταξύ Τριακονταετούς Πολέμου και Διαφωτισμού;

J95 είπε...

Ω, κι εγώ. Όσο για το μεσαίωνα, δε νομίζω ότι ξεκολλήσαμε ποτέ ιδιαίτερα αλλά και ποτέ δεν είχαμε κολλήσει σε βαθμό που να μας επηρεάζει.

Ωστόσο εστίαζα στο ότι άλλο οι Έλληνες φοιτητές και άλλο "232 πρωτοετά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας". Έχω πάει εκεί πέρα. Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικοί οι τύποι.

Sraosha είπε...

Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικοί οι τύποι.

Μακάρι...

Sraosha είπε...

Δανία και Ισλανδία: δεν αναφέρομαι στα σεξουαλικά και λοιπά κοινωνικά ήθη, υπαινίσσομαι αφενός τα ρατσιστικά αντανακλαστικά αυτών των κοινωνιών (διακριτικά εκπεφρασμένα αλλά πάντοτε παρόντα) και αφετέρου τη σχέση του επίσημου κράτους με τη θρησκεία: και οι δύο χώρες έχουνε 'επίσημο δόγμα' την Ευαγγελική Εκκλησία, όπως και η εξίσου, αν όχι περισσότερο, ξενοφοβική Νορβηγία.

Ανώνυμος είπε...

Είπες, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω στο ρητό πως, και ότι χύνει δεν είναι πούτσος!

Nassos K. είπε...

"Και μην ξεχνάτε... Την Τετάρτη έχουμε πόλεμο!".

Τάδε έφη φίλος φοιτητής μετά τον αγώνα με την Γεωργία, αναφερόμενος στο ερχόμενο ματς με την Αλβανία.