12.4.05

Μακεδονικό(*)

Το δικαίωμα μιας χώρας στον αυτοπροσδιορισμό (ειδικά μετά από ένα τετελεσμένο 50+ χρόνων) είναι πολύ θεμελιώδες για να του πας κόντρα. Είναι λίγο σα να προσπαθείς να εμποδίσεις ένα (βαρύ) πράγμα να πέσει προς τα κάτω, κρατώντας το με τα χέρια σου. Πόσο θα αντέξεις; 10; 15 χρόνια; Αργά ή γρήγορα τα πράγματα επαναφέρονται στη φυσική τους πορεία. Και το βάρος πέφτει στα πόδια σου και στα σπάει.

Τώρα που ενδεχομένως οι ρόλοι αντιστράφηκαν, βλέπουμε τι ακριβώς απαιτούσαμε από τους Σλαβομακεδόνες τόσα χρόνια. Μαλακία δεν ήτανε, εκ των υστέρων;

(*) [Μα που είχα το μυαλό μου; Τεσπα:] Macedonia(R) is a registered trademark of the Hellenic Nation. The greek nationalist myths are copyrighted material ((c) 11.000.000BC - 2005 AD Genuine Greeks Ltd.). All rights reserved.

6 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Τώρα εγώ που έχω στο μυαλό μου το ανέκδοτο με τον αυτοπροσδιορισμένο
ψυχασθενή και τον γιατρό...

Γιατρός..Μπορείτε να φύγετε είστε καλά
εφ όσον πλέον δεν νομίζετε ότι είστε σπυρί απο καλαμπόκι.

Ασθενής..Βεβαίως γιατρέ μου τωρα πια το ξέρω οτι δεν είμαι καλαμπόκι...αλλα μια ερώτηση έχω?

Οι κότες το ξέρουν?

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Promitheas είπε...

Ας είναι καλά τα εμφυλιοπολεμικά μας αντανακλαστικά που ξύπνησαν ατόφια το 1991 και με κατάλληλη εκμετάλλευση από αρριβίστες πολιτικούς έμπλεξαν την Ελλάδα σε μία κομπλεξική αντιπαράθεση με το μικρότερο κράτος των Βαλκανίων. Μας αναγνωρίζω την ιστορική πρωτιά αφού εδώ δύο εθνικισμοί αλληλοεπικαλύπτονται μερικώς και διεκδικούν για λογαριασμό τους την ιστορική συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων. Πέρα από το φαντασιακό κατασκεύασμα των δύο εθνών τίποτε άλλο δεν μας χωρίζει.

Nassos K. είπε...

Πολύ έξυπνος ο αστερίσκος. Οσο για το βάρος, δεν χρειάζεται να το κρατάς. Το βάζεις σε ένα ράφι και στέκεται.

christos είπε...

Ως Βλάχος και δίγλωσσος (Η μητρική μου είναι τα βλάχικα) έχω να πώ πως το ελληνικό κράτος είχε, έχει και θα έχει κόμπλεξ με τις μειονότητες στην Ελλάδα. Πριν αρκετά χρόνια (τουρκοκρατία) Η Ρουμανική προπαγάνδα προσπάθησε να ΄΄εισβάλει΄΄ στα ελληνικά πράγματα με τον προσεταιρισμό των λατινόφωνων ελλήνων -των Βλάχων- και μάλιστα ίδρυσε και σχολεία στις βλαχικες περιοχές (Μέτσοβο, Σαμαρίνα, Περιβόλι κλπ), ανεπιτυχώς βέβαια γιατί οι έλληνες Βλάχοι είχαν και έχουν έντονα χαραγμένη μέσα τους την ελληνικά καταγωγή τους. Ομως το ελληνικό κράτος, αν και οφείλει πολλά στους Βλάχους (Στουρνάρας, Τοσίτσας, Σκουφάς, Ρήγας και πολλοι άλλοι) δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διατηρηθεί η σχεδόν νεκρή σήμερα βλάχικη γλώσσα (Σήμερα τη μιλούν καμια δεκαριά χιλιάδες έλληνες)
Τα ίδια και χειρότερα έγιναν με τους πομάκους στη θράκη και σήμερα έχουμε μια μικρή Τουρκία μέσα στην Ελλαδα.
Και οι μερικες χιλιάδες Σλαβομακεδόνων της Ελλάδας σήμερα αισθάνονται περισσότερο κοντά στους Σκοπιανούς

Πολλά είπα.
Υ.Γ. Αν κάποιος έχει βλάχικη καταγωγή και αισθάνεται Βλάχος ας επικοινωνίσει μαζί μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΛΑΥΟ... ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΑ.ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΦΟΥ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΘΟΓΓΟ "Δ"ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ "Γ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ? ΑΛΛΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΟΙ ΑΛΛΟΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ.ΜΙΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100% ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ