12.4.05

meta-mythology

Και στο κάτω-κάτω να σας πω κάτι; Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθώ να πείσω το Γλίτσι ότι, εν πάσει περιπτώσει, είναι λίγο δύσκολο ένα άνθρωπος μεταξύ homo erectus[*] και homo heilderbergensis[%] να είναι άτομο που θα κυκλοφορούσε χμμ, με την ελληνική σημαία τατουάζ στο μπράτσο. Και μου λέτε τώρα να πείσουμε 2.000.000 κόσμο ότι δεν είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου[+]; Χα! Απορώ ποιος μαλάκας το σκέφτηκε. Δεν πάμε καθόλου καλά.

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος αισθάνεται τόσο μεγάλη ανάγκη να πιστέψει αυτές τις μαλακίες. Πραγματικά αδυνατώ να το καταλάβω. Δεν είναι καν ότι αισθάνονται καλύτερα, αντιθέτως οι περισσότεροι πακετώνονται.

Το ξέρω πως όταν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα το να έχεις ένδοξους προγόνους είναι μια παρηγοριά. Η απορία μου είναι τι παρηγοριά έχεις από μια κοσμοθεωρία που θέλει όλον τον κόσμο εναντίον σου επειδή κάποτε είχες ένδοξους προγόνους...

[*] ...αν και από πολλές απόψεις όντως μοιάζει με άτομο που θα κυκλοφορούσε με την οποιαδήποτε σημαία τατουάζ στο μπράτσο
[%] Ο Heilderbergensis είναι λίγο πιο προς τον Νεάντερταλ, αλλά κατά τα άλλα το ίδιο μαϊμουδένιος.
[+] Macedonia(R) is a registered trademark of the Hellenic Nation. The greek nationalist myths are copyrighted material ((c) 11.000.000BC - 2005 AD Genuine Greeks Ltd.). All rights reserved.

2 σχόλια:

Damsel in Stress είπε...

Θα το ανεβάσει ο Λιακό το site επιτέλους η θα μας βγάλει την ψυχή;

Που λες, όλο αυτό το σύστριγγλο μου θυμίζει το ποιηματάκι που απαγγέλει ο γαμπρός του "δυστυχές Ριτσάκι" στη Φαύστα του Μποστ.

Το εν λόγω αριστούργημα ΔΕΝ θα το βάλω copy paste διότι, αν δεν έχεις διαβάσει το θεατρικό, απαιτώ να το κάνεις πάραυτα. Αξίζει τον κόπο, έχει φοβερό γέλιο και η ειρωνία ξεχειλίζει απ' τα μπατζάκια του. Η πρώτη διανομή ρόλων είχε την Κώνστα ως Φαύστα. Τίποτα καλύτερο.

Μια άλλη σκηνή του έργου που θα λατρέψεις είναι αυτή με τη Φαύστα να πλαντάζει για τον θάνατο του Καραϊσκάκη (αλησμόνητε Καραϊσκο) τη στιγμή που για τον χαμό της κόρης της δεν δίνει δεκάρα τσακιστή (για κοίταξε τις κάλτσες μου, μήπως είναι στραβές;).

Μεγαλείο σου λέωωωω !

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος αισθάνεται τόσο μεγάλη ανάγκη να πιστέψει αυτές τις μαλακίες. Πραγματικά αδυνατώ να το καταλάβω. Δεν είναι καν ότι αισθάνονται καλύτερα, αντιθέτως οι περισσότεροι πακετώνονται.......

Η έννοια "ζωτικόν ψεύδος" φθάνει για να σου απαντήσει το ερώτημα??

Δηλαδή άν ο Λιακόπουλος και ο κάθε Λιακόπουλος δεν έκανε αυτό που κάνει
τι νομίζεις ότι θα έκανε...οτι θα λάτρευε Κύριον τον Θεόν του ή θα
ησχολείτο με τους ανθρώπους...δεν θέλω τετοια είσαι και κοτζάμ παλληκάρι,engineer-ινγκ!!!