22.5.05

Οι Παλαιοί

Εδώ μπορείτε να βρείτε το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων των Σουμέριων. Τα πιο πολλά έχουν τόσο αγγλική μεταφραση όσο και transliterated πρωτότυπο, με επεξηγηματικά σχόλια να πετάγονται αν πάτε το ποντίκι πάνω από το κείμενο.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιος φταίει για το σημερινό μας χάλι, σας πληροφορώ ότι είναι οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις πόλεις, τα ιερατεία, τη γραφή, τη γραφειοκρατία, τον τροχό και το μύθο του Κατακλυσμού. Πριν 5000 χρόνια περίπου. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους Σουμέριους.

Εμένα μου άρεσε η ιστορία του Ενλίλ (transliteration, translation). Απ' ό,τι φαίνεται αυτή η Νινλίλ ΕΠΡΕΠΕ να πάει στον ποταμό παρά τις προειδοποιήσεις της μάνας της ότι θα της τον σφυρίξει ο Ενλίλ. Μετά και καλά έκανε ότι δεν ήθελε αλλά ο Ενλίλ δεν μάσησε, γεγονός που σίγουρα θεώρησαν αξιέπαινο οι Σουμέριοι όπως θα δείτε στην τελευταία παράγραφο της μετάφρασης, αν και υποψιάζομαι ότι για αυτόν τον λόγο έγινε μετά κατακλυσμός. Τέλος πάντων, θα τα διαβάσω και θα σας πω.

Ο διάολος να με πάρει αν έχω ιδέα πού τα βλέπουν όλα τα διαστημόπλοια και τους εξωγήινους εκπολιτιστές αυτοί οι ουφολόγοι του Till. Έχω την εντύπωση πως δεν ξέρουν ΚΑΝ ότι οι Σουμέριοι ήταν υπαρκτός λαός (και το όνομά τους συμβατικό και σύγχρονο), θα τους νομίζουν κάτι σαν τους Υπερβόρειους.

ΥΓ: Βλέποντας τη ΝΕΤ να αναλύει το μέγεθος της νίκης στην Παπαρίζιον απαριθμώντας ποσοστά τηλεθέασης, ένοιωσα λίγο σα να διαβάζω αναφορά πενταετούς πλάνου του ΚΚΣΕ επί Στάλιν. Απλώς αυτοί απαριθμούσαν ποσοστά αύξησης της παραγωγής ατσαλιού και κάρβουνου. Υποθέτω πως κάποια πράγματα μένουν ίδια. Η βλακεία του κόσμου για παράδειγμα. Και η απελπισία του βέβαια.

3 σχόλια:

Damsel in Stress είπε...

Δεν ξέρω τι ζόρια τραβάς εσύ μικρέ, εμένα όμως η φίλη μου η Ελένη με πήγε να με κεράσει στη γιορτή της και κάναμε Γιουροβίζιον πάρτυ και βλέπαμε τα σούργελα και γελάγαμε και μετά μετράγαμε τους πόντους μας και μετά είπαμε ότι κερδίσαμε αλλά η Πασχαλίδου δεν τόχε καταλάβει ακόμα γιατί ήταν ηλίθια και μετά φασκελώσαμε και φύγαμε και συμβάλαμε και μεις στην τηλεθέαση του 95% που έλεγε ο κύριος της ΝΕΤ και γιατί μας βρίζεις παρακαλώ;

(ήπια και μια ολόκληρη μικρή μπύρα Guinnes μαύρη ... αμέ!)

J95 είπε...

Έτσι.

---. είπε...

Έχω την εντύπωση πως δεν ξέρουν ΚΑΝ ότι οι Σουμέριοι ήταν υπαρκτός λαός (και το όνομά τους συμβατικό και σύγχρονο), θα τους νομίζουν κάτι σαν τους Υπερβόρειους.

Σ΄αυτό φταίει ο Ζαχαρίας. Που βέβαια μεταξύ άλλων τους συνδέει και με την περίφημη ημερομηνία 2012 που όλοι οι υπόλοιποι αρχαίοι λαοί συμφωνούν (Μάγιας, κάτι Χούπι Γκλούπι ινδιάνοι και άλλοι). Έτσι έγιναν διάσημοι οι Σουμμέριοι στην γειτονιά μου. Τί να κάνουμε.
Απάντηση στο Υ.Γ. με Υ.Γ. : Τίτλος του Πρωταθλητή «ΠΑΠΑΡΙΜΠΟ». Έχουμε βλέπεις πολλούς λόγους να είμαστε ευτυχισμένοι. Εγώ πάντως πούλησα ΤΙΣ μπύρες.
From my point of view.