6.5.05

Gay rights is human rights

Σιχαίνομαι την ιδέα της σεξουαλικής επαφής με έναν άλλο άνδρα. Δε θα το έκανα ποτέ. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι ευχαρίστηση μπορεί να αντλήσει κάποιος από σεξουαλική επαφή με έναν άνδρα.

Κατά συνέπεια δυσκολεύομαι αρκετά να καταλάβω τη σεξουαλική συμπεριφορά του 56% του γενικού πληθυσμού. (Γυναίκες και gay άνδρες). Για μένα όλοι αυτοί έχουν προφανέστατα χάσει τη μπάλα.Τους straight άνδρες και τις gay γυναίκες τους καταλαβαίνω: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από σεξουαλική επαφή με γυναίκα. Όλοι οι υπόλοιποι και όλες οι υπόλοιπες είστε μεγάλες ανωμαλάρες if you ask me.

Το θέμα θα μπορούσε να είναι αν μ' ενοχλούν όλοι αυτοί. Εννοώ αν με ενοχλεί η ύπαρξή τους δίπλα μου. Λοιπόν δε με ενοχλούν. Παραδέχομαι ότι δε θα μπορούσα να είχα για φίλο ένα άτομο που κυκλοφορεί με μίνι, γόβα-στιλέτο δωδεκάποντη και 4 κιλά μέηκ απ, μιλάει σα τζασλή και το μόνο που σκέφτεται είναι ο επόμενος πούτσος. Αυτή η περιγραφή όμως[*] αντιστοιχεί το πολύ στο 5% των gay Ελλήνων και τουλάχιστον στο 50% των straight Ελληνίδων. Είναι φανερό ότι δε με ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση, αλλά ο αυτοσεβασμός και η σοβαρότητα. Τα οποία δεν υπάρχουν στον ανθρωπολογικό τύπο της τζασλής, ανεξαρτήτως φύλου. Και πάλι, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Σιχαίνομαι αυτά τα άτομα, αλλά όχι τόσο ώστε να παραμερίσω τις υψηλότερες αξίες μου για χάρη τους.

Θα μπορούσε να με ενοχλεί το ότι επιδίδονται σε μία παρά φύσιν δραστηριότητα, αλλά με δεδομένο ότι θα το έγραφα σε ένα μηχάνημα για να διαβαστεί από τους άλλους μέσω ενός καναλιού επικοινωνίας που απέχει από τη φύση περισσότερο κι από ένα πακέτο γαριδάκια, θα ήμουν αδικαιολόγητα υποκριτής. Τι μαλακίες είναι αυτές; Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά ότι η φυσική-φυσική μας κατάσταση είναι πάνω σε ένα δέντρο με μια μπανάνα στο χέρι. Εξάλλου η ομοφυλοφιλία είναι ευρύτατα διαδεδομένη στη φύση και συγκεκριμένα στα ανώτερα πρωτεύοντα (και αν δε σας βρίσκεται πρόχειρη φύση παρακολουθείστε για κανα διήμερο ένα κοπάδι αδέσποτων σκύλων).

Θα μπορούσε να με ενοχλεί η τάση των gay να σχηματίζουν κλίκες, αν εκείνοι που μιλάνε για αυτήν δε μου θύμιζαν εκείνους που μίλαγαν για "τάση των Εβραίων να κατοικούν σε γκέτο" και αν σε αυτό το γαμημένο σκατόλακο που αυτοαποκαλείται χώρα μπορούσες να πετύχεις έστω και μισό πραγματάκι χωρίς να ανήκεις σε κάποια κλίκα.

Θα μπορούσε να με ενοχλεί η δημόσια εκδήλωση των προτιμήσεών τους, αλλά αν ήθελα να είμαι στοιχειωδώς τίμιος θα έπρεπε να πλακώνω στο ξύλο όποιο straight ζευγαράκι φιλιέται δίπλα μου.

Θα μπορούσε να με ενοχλεί η απαίτησή τους να παντρεύονται, αν δεν ήξερα ότι ο γάμος στη σύγχρονη κοινωνία είναι μία νομική υπόθεση, που σου δίνει ένα σωρό πλεονεκτήματα (κυρίως φορολογικής/διοικητικής φύσεως) και άρα είναι απαράδεκτο οι straight πολίτες να είναι πιο προνομιούχοι από τους gay. Θα μπορούσε να με ενοχλήσει τουλάχιστον η απαίτησή τους να παντρεύονται σε εκκλησία, αλλά όταν ο Χατζηστεφάνου (του Fame 3 ντε!) έλεγε τα δικά του ανέφερε και το βιβλίο του Christianity, Social Tolerance and Homosexuality: Gay People in Western Europe from the Beginning of the Christian Era to the 14th Century , το οποίο στην ελληνική του έκδοση έχει περίπου 470 σελίδες τεκμηρίωσης της απλής αλήθειας ότι η (μοναδική σε όλη την ανθρώπινη ιστορία) ομοφοβικότητα της ιουδαϊκής και της χριστιανικής ηθικής χρειάστηκε 1000 ολόκληρα χρόνια για να τερματίσει την ευρύτατα διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη και Εγγύς Ανατολή πρακτική του γάμου μεταξύ ανδρών, 1000 χρόνια στα οποία έβαζε νερό στο κρασί της όπως καταλαβαίνετε. [Όπως έχω ξαναπεί, όταν ακούτε κάποιον να σας λέει για Αιώνια Ιερά και Όσια συνήθως πρόκειται για κάποια σχετικά πρόσφατη μαλακία που του έχει κολλήσει στο κεφάλι ότι ίσχυε από πάντα.]

Θα μπορούσε να με ενοχλεί η επιθυμία τους να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Αν και μόνο αν είχα επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ακλόνητα ότι οι gay γονείς δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά όσο οι straight, ότι παρενοχλούν σεξουαλικά τα παιδιά τους, ότι κάνουν όργια μπροστά στα μάτια τους, ότι τα κάνουν και αυτά gay[+] κλπ. Απ' ό,τι φαίνεται όμως δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Απ' ό,τι φαίνεται μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα των κακών γονέων είναι straight. Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρκετές από τις χαζογκόμενες της προηγούμενης κατηγορίας, οι οποίες συνήθως πρέπει να επιστρατεύσουν ΟΛΗ τους την εξυπνάδα και το μισό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας προκειμένου να ξεκολλήσουν από το Μωρό τους, ακόμα και αν το Μωρό τους μαστιγώνει το παιδί τους (από κάποιο προηγούμενο Μωρό) και τις ίδιες κάθε βράδυ.

Γενικά θα μπορούσα να βρω πολλούς παντελώς άκυρους λόγους για να με ενοχλούν, αντί να παραδεχθώ απλά ότι θα με ενοχλούσαν γιατί είναι τόσο ίδιοι με εμένα κι όμως συμπεριφέρονται τόσο διαφορετικά.

Ίδιοι με εμένα όμως, σημαίνει άνθρωποι. Εφ' όσον είναι άνθρωποι και μένουν στην ίδια κοινωνία με εμένα, αυτομάτως προκύπτει ότι έχουν κάποια δικαιώματα.

Τα οποία σε καμία περίπτωση δεν εξαρτώνται από το τι μου γουστάρει και τι δε μου γουστάρει εμένα[%], εσένα ή του οποιουδήποτε. Αν μας ενοχλούν, εφ' όσον δε μας βλάπτουν, ξυδάκι. Λέγεται "Πολιτισμός" αυτό και καλά θα κάναμε να αρχίζουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι είναι Good Thing!

ΥΓ: Η συζήτηση ξεκίνησε από μία παρεξήγηση, αλλά τελικά ίσως να μην ήταν και τόσο παρεξήγηση. Η γνώμη μου είναι πως καλύτερα να εξηγούμε ψύχραιμα και τεκμηριωμένα (αν έλειπαν οι χαρακτηρισμοί[$] θα προσυπέγραφα πλήρως, btw πολύ σωστό αυτό με τα επιστημονικά δεδομένα φίλε S G, μου είχε διαφύγει εντελώς αυτή η πλευρά του θέματος).

[*] Προσωπική εκτίμηση (από εκείνες που πιθανότατα είναι σωστότατες)
[+] Φυσικά για να θεωρεί κανείς ότι είναι κακό να γίνουν gay τα παιδιά, σημαίνει ότι
έχει πρόβλημα με τους gay όσο και να χτυπιέται για το αντίθετο.
[%] Και είστε πολύ τυχεροί: αν ποτέ γίνω αυτοκράτορας θα ρίξω πυρηνικά να εξοντώσω ένα 95% του παγκόσμιου πληθυσμού γιατί κατά τη γνώμη μου το έχουν παραχέσει με τη βλακεία, την κακία και τη... μάζα τους.
[$] Ξέρουμε όλοι ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους χαρακτηρισμούς :) Απλώς δε νομίζω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχω μιλήσει με ομοφοβικούς "Ταλιμπάν" και ξέρω πως είναι. Πιστέψτε με, είναι πολύ μα πολύ χειρότεροι.

8 σχόλια:

S G είπε...

Δεν εχω παρα να συμφωνησω με τις παρατηρησεις σου.
Σε προσωπικο επιπεδο να διευκρινισω οτι ο χαρακτηρισμος Ταλιμπαν δεν κολλουσε σε καποιον συγκεκριμενο συνομιλητη, αλλα σε οποιον γενικα εχει ταλιμπανικες αποψεις (που αποτι φαινεται, ακραιφνεις Ταλιμπαν ειναι λιγοι εδω μεσα, ευτυχως).

Κατα τα αλλα νομιζω εχεις πιασει το νοημα. Ισως μερικους ενοχλει η ομοφυλοφιλια. Με τα λογια του σοφου Εντι Μερφι:

I don't think I can have gay friends. I mean, imagine we go play some basketball and then I say, ok bye I am going to have some beers with the guys.
And he tells me:
OK, see you later, I am going now to suck somebody's dick :-)))


Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχουμε κανενα δικαιωμα να την θεωρουμε αρρωστεια, κακο-που-σου-ετυχε ή κυριοτερο, να την καταδιωκουμε με νομους του κρατους...

Ανώνυμος είπε...

Καυτό το θέμα και υποθέτω ότι θα ακουστούν και ενδιαφέροντα σχόλια.
Εγώ πάλι θα αρκεστώ σε κάτι επουσιώδες που μου θύμισε ένα παλιό κακό τραγούδι:

"Παραδέχομαι ότι δε θα μπορούσα να είχα για φίλο ένα άτομο που κυκλοφορεί με μίνι, γόβα-στιλέτο δωδεκάποντη και 4 κιλά μέηκ απ, μιλάει σα τζασλή και το μόνο που σκέφτεται είναι ο επόμενος πούτσος. Αυτή η περιγραφή όμως[*] αντιστοιχεί το πολύ στο 5% των gay Ελλήνων και τουλάχιστον στο 50% των straight Ελληνίδων."

"Κόψε κάτι, κόψε κάτι, κόψε κάτι κόψε
σαν πολλά παιδί μου μας τα λες απόψεεεε"
Δούκισσα νομίζω..

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω, παιδάκι μου (J95), που δεν το ΄πες ήδη και μάλιστα πολύ καλύτερα απ΄όσο θα το έλεγα εγώ. Συμφωνώ και επαυξάνω λοιπόν.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

(και αν δε σας βρίσκεται πρόχειρη φύση παρακολουθείστε για κανα διήμερο ένα κοπάδι αδέσποτων σκύλων).

Το να ζεί κανείς ώς έλλογο ζώον δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σκέπτεται ώς άνθρωπος και να ζεί ώς ζώο.Θα πρέπει να σκεφτόμαστε αλλά και να ζούμε ώς άνθρωποι.(Thomas Merton)

Προσωπικά λόγω εκκλησίας έχω συναναστραφεί πολλούς ομοφυλοφίλους και δεν θα διακινδύνευα την χρήση γενικοτήτων γιατί δεν γνωρίζουμε ποτέ πίσω απο τις συμπεριφορές του κάθε ανθρώπου τι "τσαλακωμα" μια υπερ αυταρχική μάνα π.χ. ή τι "πόνος" η πλήρης απουσία ενός πατέρα
π.χ.

Η συνταγματική αναγνώριση των δικαιωμάτων των "πρεζάκηδων" των "ομοφυλοφίλων" "των συλλεκτών γραμματοσήμων" και άλλων συναφών οργανώσεων δεν κατα-δεικνύει τίποτε άλλο by default εκτός απο την έλλειψη αγάπης η οποία οδηγεί τον
"διαφορετικό" σε μια αγωνία και έναν αγώνα για να αποκτήσει το πρόσωπο το οποίο η κοινωνία του αρνείται.

Το κάθε πρόσωπο απαιτεί διαφορετική και διακριτική(αυτό το τονίζω) συμπεριφορά...Διαφορετικά αντιμετώπισα τον "φίλο" που πέθανε απο AIDS και τις 15 τελευταίες μέρες της ζωής του η μόνη του ομιλία ήταν ένα βογγητό,και διαφορετικά αυτόν ο οποίος προσπαθώντας να προβάλλει το πάθος του (εκ του ρήματος πάσχω=είμαι ασθενής,άρρωστος)επέμενε ότι κάτι τέτοιο θα μου άρεσε.

Βρε Δημήτρη κανονικά πρέπει να σου γράφουμε μικρές διατριβές στα post!!

discolata είπε...

couldnt agree with u more....

fili

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές παίδες συμφωνώ μαζί σας(εκτενέστερη αναφορά περι αυτού έκανα στο blog μου)... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνεται τόσο σούσουρο για την σεξουαλική προτίμηση κάποιου. Το τι κάνει στο κρεβάτι του είναι δική του υπόθεση.

Από τη στιγμή όμως που θίγονται τα δικαιώματά τους, καλά κάνουν και θέλουν η κοινωνία και οι βουλευτές που ψήφισαν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Η πολιτεία οφείλει να τους προστατέψει από τους "Ταλιμπάν"...

Damsel in Stress είπε...

Για μένα το ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις προς τους δίπλα και τους παραδίπλα είναι αυτονόητο. Δεν δίνω δεκάρα αν είναι κουτσοί, γκαβοί, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, ακροβάτες σε τσίρκο, κτηνοβάτες, καθ' έξιν νεκρόφιλοι και ότι άλλο. Φόρους να πληρώνουν κι όλα καλά!

Μιλάμε για ΠΟΛΙΤΕΣ μιας δημοκρατικής (ναι, δημοκρατικής, μην αρχίζουμε άλλες ιστορίες τώρα) χώρας, άρα το θέμα θεωρείται λήξαν. Ή θα έπρεπε να θεωρείται "λήξαν".

Μόνο που μόνο "λήξαν" δεν είναι. Γιατί απ' την ώρα που λύσαμε τόσο όμορφα το σοβαρό ζήτημα "τι σκατά θα φάω σήμερα για να μην ψοφήσω" αρχίσαμε να ασχολούμαστε με άλλα κοσμοσωτήρια θέματα, όπως "πως θα γίνουμε όλοι ίδιοι γιατί πολύ γουστάρουμε να ανήκουμε". Και ξημερωθήκαμε τη μια μέρα με την περίφημη φράση "gay κουλτούρα" (πετάω καντήλες με το που την ακούω) και την άλλη μέρα με το "παρά φύσιν και ανώμαλο" (άλλες καντήλες).

Λες και οι gay δεν κάναν ποτέ κάτι υστερικά εκκεντρικό (gay pride παρέλαση με γόβα στιλέτο) για να σοκάρουν τους straight και οι straight δεν ζήτησαν ποτέ μα ποτέ από τη γυναίκα τους (ή τη γκόμενα) να την γαμήσουν απ' τον κώλο* ...

Μωρ' δε γαμιόμαστε λέω γω!


* και τούμπαλιν επίσης, διότι το λένε σεξ και απ' την ώρα που κάνει και τους δύο (τρείς, τέσσερεις, δεκατέσερεις) να νοιώθουν καλά, το ζόρι του "απ' έξω" που διάολο είναι; Και το δικό μας ζόρι που βρίσκεται, αν όχι στις μαλακίες που χώσανε και διατηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια μέσα στο μυαλό μας το ίδιο μέσα;

Κούραση ...

Υ.Γ.: Και για να πάω και στην ερώτηση ενός άλλου post, φέρτε τα παιδιά σας στον κόσμο τούτο και ελπίστε απλά να ζήσουν μια πλήρη κι ευτυχισμένη ζωή όπως αυτά την εννοούν και όπως αυτά θα την φιάξουν.

Ανώνυμος είπε...

Να δειτε πως αυτος ο J95 ειναι κρυφη αδερφη,δεν μου το βγαζετε απο το νου!
Οσο για τις κυριες που απαντησαν στο post ειμαι σιγουρος οτι εχουν
φαει τετοια χυλοπιτα (ξερετε ..δεν υπαρχουν πια ανδρες κλπ) στη ζωη τους που δεν με ξαφνιαζει οτι συμφωνησαν με τον κρυφο!