21.9.05

Αντιγνώση

Από τα καλύτερα βιβλία παραναζιστικής επιστημονικής φαντασίας που έχω διαβάσει (το μοναδικό, εδώ που τα λέμε). Το βιβλίο διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο Σύμπαν, όπου οι Εβραίοι εκεί γύρω στο έτος 1 είχαν ανακαλύψει την κοινωνιολογία, την πολιτική οικονομία και τη διαλεκτική θρησκευτικότητας και συστήματος παραγωγής. Έβαλαν λοιπόν τους κορυφαίους social engineer τους να σχεδιάσουν μια θρησκεία τέτοια ώστε:
α) Να καταστραφεί ο ελληνικός πολιτισμός.
β) Να έρθει ο καπιταλισμός.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτό το παράλληλο Σύμπαν, το μυστικό όπλο των σατανικών πλουτοκρατών Εβραίων πετυχαίνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τις εκατοντάδες βαρβαρικές επιδρομές που διέλυσαν τον ελληνορωμαϊκό κόσμο στο δικό μας Σύμπαν (και ψιλοαπουσιάζουν από το Σύμπαν της "Αντιγνώσης", στο οποίο απ' ό,τι φαίνεται μόνο η θρησκευτικότητα επηρεάζει τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις και ποτέ το αντίθετο).

Επίσης στο παράλληλο Σύμπαν της "Αντιγνώσης" οι αρχαίοι Έλληνες (και Ρωμαίοι) δούλοι είναι οι μεγαλύτεροι σταχανοβίτες που υπήρξαν ποτέ. Το γεγονός ότι είχαν (ή μάλλον απέδιδαν στο αφεντικό τους) υπεραξία γύρω στο 700.000.000% (τύπος υπολογισμού: υπεραξία = παραγωγή δούλου/φαγητό δούλου) δεν πρέπει να μας μπερδεύει: οι δούλοι ήξεραν ότι υπηρετούσαν το μεγαλύτερο πολιτισμό που έχει υπάρξει ποτέ[*] και θα ήταν σωστά γουρούνια αν δεν έβαζαν όλες τις παραγωγικές τους δυνάμεις για την επίτευξη των 200 πενταετών πλάνων της αρχαιότητας.

Σοβαρά τώρα: ο συγγραφέας είναι άνθρωπος του συναισθήματος. Ο ιστορικός (και γενικά ο ανθρωπιστής επιστήμονας) είναι άνθρωπος της λογικής. Όταν ένας συγγραφέας προσπαθεί να το παίξει ιστορικός, εκτός από τη σπάνια περίπτωση που έχει π.χ. το χιούμορ, το IQ και την καλλιέργεια του Τσιφόρου, αυτό που προκύπτει είναι μία 100% ανακριβής αηδία που όμως μπορεί να συγκινήσει και να πείσει μια (τρομερά εκτεταμένη) κατηγορία αναγνωστών σαφώς καλύτερα από 5.000.000 επιχειρήματα. Βιβλία όπως η "Αντιγνώση", οι "Μεγάλοι Μύστες", η "Ζωή του Ιησού", τα "Αποτυπώματα των Θεών", οι "Αποδείξεις" είχαν, έχουν και πιθανότατα θα έχουν για πάντα πολύ μεγάλη απήχηση.

Αυτό, πολύ φοβάμαι, δεν τα κάνει και σωστά.


[*] γεγονός που προκύπτει άλλωστε από το ότι αυτός ο πολιτισμός, ακόμα και 2000 χρόνια μετά, οδηγεί στη συγγραφή βιβλίων όπως η "Αντιγνώση".

(με αφορμή αυτό)

8 σχόλια:

---. είπε...

Μπράβο, ανοίγεις ένα πολύ ωραίο θέμα. Εγώ το ονομάζω «βιβλία στην πυρά». Και εξηγούμαι. Όταν ένα βιβλίο έχει αποδεδειγμένα ψεύδη και βασίζεται σε παραπληροφόρηση ή διαστρέβλωση γεγονότων ή συγκεκριμένων στοιχείων, θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα είδος τσεκαρίσματος πριν αυτό εκδοθεί.

Θα μου πεις, ότι έτσι αφήνουμε ανοιχτό παράθυρο, για τα όποια συμφέροντα πίσω από το «τσεκάρισμα», όμως κάποια γεγονότα (π.χ. ιστορικά) θεωρώ ότι μπορούν να ερμηνευτούν με χίλιους δυο τρόπους, αλλά δεν πρέπει να διαστρεβλώνονται κατά πώς συμφέρει τον κάθε ανεγκέφαλο.

Το ξέρω ότι ίσως να ξεπερνώ τα όρια της δημοκρατίας (και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κατασταλάξει), αλλά βρες μου μία χρησιμότητα των βιβλίων του Λιακό. Ή μάλλον πες μου τί έχουν προσφέρει αυτά τα βιβλία σε ανθρώπους αγράμματους που ξεκινούν απ΄αυτά.
Γνωρίζω ανθρώπους σε χωριά (ακριτικά, θα έλεγα), που διαβάζουν μόνο τέτοια βιβλία και ζουν σε μία τελείως άλλη πραγματικότητα.

---. είπε...

Ναι, το ξέρω ότι πιθανόν να λέω μαλακίες, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να υπάρχει μία ένδειξη σε τέτοια βιβλία, που να λέει, ας πούμε, "φαντασία", "θρησκεία", "ιστορία", κ.τ.λ.

Θάνο, εντελώς ακαδημαικά όλα αυτά, απλά αναρωτιέμαι.

---. είπε...

Εγώ είχα στο μυαλό μου, κάτι σαν "το διάβασμα βλάπτει σοβαρά την υγεία" ή το άλλο το καλύτερο "το διάβασμα ευθύνεται για τερατογενέσεις" αλλά και τα σηματάκια καλά είναι :)

Γιώργος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω την "Διδασκαλία του Δον Χουάν", την "Εναλλακτική Λύση 3" και την "Γνώση της Μήτρας". Επίσης τα βιβλία του Ραιχ περί οργόνης και συγκινησιακής πανούκλας, τις εκδόσεις Πύρινος Λόγος (?), τα βιβλία των Βυθούλκα, Κουμεντάκη, Πισσάνου & σια, τα βιβλία του Γ.Μπαλάνου περί UFO κλπ. και γενικά όλη την φιλολογία που σε συνδυασμό με την Αυριανή , τη σκέψη του Μαο Τσε Τουνγκ, την Αντιγνώση και την επιστροφή του Ζουράρι από τη Γαλλία , συνέβαλαν στην γέννηση του Ελληνικού New Age.

Tero είπε...

Δεν λέτε τίποτα.

Άλλος κρατά τα πρωτεία στην πανανθρώπινη αποβλάκωση.

Αυτοί που λέτε είναι φτωχοί ερασιτέχνες μπροστά του.

Tero

KiTaSuMbA είπε...

Tero:
Καταπληκτικό disclaimer! LOL :-D

Για τα «σοβαρά» τώρα, τι να πώ; Χιλιοειπωμένα είναι όλα, αλλά δυστυχώς τα λέμε μεταξύ μας. Αυτοί που θα έπρεπε να τα ακούσουν και να σκεφτούν λιγάκι (οι αναγνώστες δηλαδή αυτών των «πονημάτων») ακόμα και σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με την λογική, την σκαρτάρουν σαν περίπλοκο συνωμοσιακό σχέδιο του εκάστοτε «εχθρού». Κλασσική ψυχωσική συμπεριφορά δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Μην τα βάζουμε όλα ίσα κι όμοια.

τα βιβλία του Ραιχ περί οργόνης

Γι' αυτό απαγορεύσατε και κάψατε τα βιβλία του, τόν κλείσατε στο φρενοκομείο και τόν δολοφονήσατε (έτσι ακριβώς);

Φοβερά "επιστημονικές" οι μέθοδοί σας! Ουάου!


τα βιβλία του Γ.Μπαλάνου

Αν ήξερες τί ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΣΚΗΣΗ, ΜΥΗΣΗ, βρίσκεται πίσω από τα βιβλία του Μπαλάνου... Ούτε να τό ονειρευτείς δεν μπορείς. Αλλά δεν είναι όλα για όλους.

(Αλλά ούτε καν τί έργο έχει κάνει στο λύκειο με τους μαθητές του -επιπλέον του εκπαιδευτικού προγράμματος- ο Μητροπέτρος, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ψάξτε λίγο στο Google, να δείτε τί σημαίνει Δάσκαλος, και μετά συζητάμε.)

J95 είπε...


Αν ήξερες τί ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΣΚΗΣΗ, ΜΥΗΣΗ, βρίσκεται πίσω από τα βιβλία του Μπαλάνου...


Δεν είναι αυτός που έχει ανακαλύψει τη Μαύρη Σκιά;

σημείωση για αμύητους: η Μαύρη Σκιά είναι μια εξωκοσμική οντότητα που τρέφεται με πραγματικότητα. Έρχεται αν τη σκεφτείς πολύ, και δεν υπάρχει τρόπος να την ξεφορτωθείς: σε καταπίνει μαζί με όλη την πραγματικότητα γύρω σου, μέχρι -υποθέτω- να χορτάσει.

Όταν συζητήθηκε το θέμα στο esoterica.gr, σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη έκρηξη σκεπτικισμού ένα μέλος αναρωτήθηκε πώς ξέρει ο κ. Μπαλάνος τόσο πολλά για τις ιδιότητες μιας οντότητας που αρκεί να τη σκεφτείς για να τα τινάξεις ακαριαία...