27.12.05

γιατί το southpark είναι υπέρτατο

Όσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να ξεγελάσουμε κανέναν.

1ον αυτό που περνάμε δεν είναι Χριστούγεννα, είναι μια άχρονη δίνη στην οποία έχουμε οικειοθελώς παγιδευτεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε κανέναν να κατηγορήσουμε για το κατάντημά μας πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό.

2ον δεν έχει νόημα να υποκρινόμαστε, κάτω από το χίππικο περιτύλιγμα που επιμελώς υφαίνουμε από την Παρασκευή, αχνοφαίνονται τα σάπια πλοκάμια της μικροαστίλας.

Η αλήθεια είναι πολύ πικρή αλλά ποτέ δε διστάσαμε μπροστά σε κάτι τέτοια. Καιρός να βροντοφωνάξουμε το τέλος της υποκρισίας:

Είμαστε τέσσερα τρομαγμένα ποντικάκια που φοβούνται τους κλέφτες.

Το ζήτημα φυσικά τέθηκε σε ψηφοφορία. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις και ο καθένας εξέθεσε με τον καλύτερο τρόπο την κοσμοθεωρία του. Κατόπιν, με ψήφους 2 υπέρ και 2 λευκές, εγκρίθηκε πανηγυρικά το σχέδιο δράσης.

Θα χωριστούμε σε δύο ομάδες, την Team A και την Team B. H Team A αποτελείται από εμένα, το Τζίσους και τη Μ13. H Team B αποτελείται από τον Ερρίκο, το Ρούντι και τον Κένι (νοερά). Ρόλος της Team A είναι να καθήσει αραχτή στη ζεστή σαλονάρα μπροστά από το τζακουλίνι και να προσπαθήσει να μην ασχολείται καθόλου με τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν Εκεί Έξω. Αντιθέτως θα πρέπει τα μέλη της να έχουν καθαρό μυαλό προκειμένου να μπορούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα για το μέλλον της χρονοδίνης μας. Ήτοι: λειτουργεί ο ελληνικός καφές σαν υποκατάστατο του καφέ φίλτρου, αν ο δεύτερος έχει τελειώσει;

Η Team B αντιθέτως έχει ως ρόλο της το να κάτσει έξω στο κρύο και να λειτουργήσει ως ζωντανό ανάχωμα στις επιθέσεις των πολιορκητών μας. Τα μέλη της δε θα διστάσουν να προβάλλουν το ίδιο τους το σώμα σαν εμπόδιο στα ψυχρά και κοφτερά μαχαίρια του εχθρού δίχως στιγμή να λογαριάσουν την προσωπική βολή τους. Είναι πραγματικά αξιοζήλευτη η αυτοθυσία τους, για να μη μιλήσω για τον ηρωισμό τους. Και στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς αυτό: μας έκλεψαν όλη τη δόξα τα μουνιά. Ενώ εμείς προσφέρουμε τα μυαλά μας και κάνουμε όλο το βαρετό paperwork, χωρίς το οποίο όμως να δούμε αν θα τους ήξερε η μαμά τους τους κ.κ. "ήρωες"!

Στο περιθώριο αυτών των σημαντικών εξελίξεων συζητήθηκαν κάποια δευτερεύοντα ζητήματα. Πρώτον η εμπορικότητα. Δεύτερον το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Τρίτον το γεγονός της παντελούς απουσίας ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στον πλανήτη (η τιβί έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για τη θέαση προσφάτως παραχθέντων videocd με southpark). Οι απαντήσεις στις οποίες καταλήξαμε -μπορώ να πω σχετικά αβίαστα- είναι "χρώματα", "του την παίξαμε" και "σίγουρα μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους για 1-2 μέρες" αντιστοίχως.

Όταν η δίνη διαλυθεί, θα έχουμε 2006 και όλα θα στροβιλίζονται με 200 χιλιόμετρα την ώρα. Δε μασάμε όμως.



photo: team a

5 σχόλια:

---. είπε...

Δυό μέρες τώρα, περιμένω την μετάφραση. Μάλλον όλοι οι άλλοι καταλάβανε..κλαψ :(

Τεσπα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε σένα και στην κούκλα σου!

funEL είπε...

κύριε βατραχέα. Λόγω του δεδηλωμένου προφίλ μας δε κατανοήσαμε γρι., αν και βεβαίως κατανοήσαμε τα πάντα θεολογικώς.
Καλή χρονιά και πάλι

Ανώνυμος είπε...

A, μην ανησυχείτε. Τούτη τη χρονιά κάποια θα βρεθεί να τον φιλήσει - έστω και με κλειστά τα μάτια - και θα μεταμορφωθεί σ' ένα ωραίο πριγκηπόπουλο.

Και μετά θα γίνει γλυκύς και κατανοητός.

Έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή - μην βλέπετε που ακόμα δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του.

Καλή χρονιά f.!

J95 είπε...

Είστε πίσω... αλλά είστε αξιαγάπητοι.

J95 είπε...

Κι όμως την πρώτη φορά είχες δίκιο.

Ή μάλλον με fuzzy όρους την πρώτη φορά είχες περισσότερο δίκιο. :)