17.1.06

clustering

  1. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο και συγκροτημένο post των τελευταίων ημερών (με την επισήμανση ότι η άκαπνη μαστούρα είναι ακριβώς σαν τη σεξουαλική ικανοποίηση άνευ συντρόφου: ναι μεν επιτεύξιμη, ναι μεν καλύτερη από το τίποτα, αλλά όσο να 'ναι της λείπει αυτό το κατιτίς). Βλέποντας καθημερινά τους τοίχους της Πολυτεχνειούπολης να έχουν γεμίσει Μπελογιάννηδες, για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο είναι τέλος πάντων τόσο κακό να παραδεχθεί το ΚΚΕ μετά από τόσες δεκαετίες ότι τα καθεστώτα του υπαρκτού δεν ήταν ρε παιδί μου ακριβώς αυτό που θα λέγαμε... παραδεισένια. Να σας πω την αλήθεια καλύτερα που δεν επιτρέπονται τα σχόλια.
  2. Arxedia Media. Και γαμώ.
  3. e-samanos. Μου αρέσουν τα blog με Υψηλό Σκοπό.
  4. When the Smoke is Going Down. Σιγά-σιγά παίρνει μπρος. Αν και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: σιχαίνομαι τους Him και ειδικά τον τραγουδιστή τους. Ή μάλλον όχι: ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΗΙΜ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΟΥΣ!
  5. Ο Δύων Ανατέλλων. Πολύ καλό περιεχόμενο. Επίσης (άσχετο βέβαια), συνειδητοποίησα ότι ένα κομπιούτερ θα έτρωγε μεγάλο κόλλημα με τον τίτλο. Το "δύων" και το "ανατέλλων" είναι απολύτως ισότιμα από γραμματικής πλευράς και επιπλέον αντίθετα. Ένας άνθρωπος βέβαια γουστάρει, όμως ένα κομπιούτερ θα βραχυκύκλωνε πολύ άσχημα. Πράγμα που δεν θα το πάθαινε π.χ. με ένα "ο ανατελλόντως Δύων" ή "ο δυόντως Ανατέλλων", μόνο που α) δε νομίζω να υπάρχουν τέτοιες γραμματικές δομές για τις συγκεκριμένες λέξεις και β) όπως καταλαβαίνετε χάνεται το νόημα. Τα μέρη αντιτίθενται, το όλον βγάζει νόημα (και μόνο για έναν άνθρωπο). Strange loop;
  6. Papo's log + Papocast: έχει κυρίως techy stuff, αλλά ο Πάρης έχει πολύ ωραία φωνή και οι μουσικές επιλογές του είναι άπαικτες. Ακούστε π.χ. αυτό (που είναι και το 1ο podcast που άκουσα στη ζωή μου).

8 σχόλια:

javapapo είπε...

Thanx..για τα λινκ και τα καλά λόγια!

Chaca-Khan είπε...

Πολύς κόσμος σήμερα στο arxedia media
Πώς έτσι??
ΑΑΑΑΑΑΑ...
Thanx
Κ μεις σε διαβάζουμε (όπως θα ξέρεις)
Χαιρετήσματα..

Lao είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
vangelakas είπε...

j95, ευχαριστω για τα καλα/θερμα σου λογια. Ειδικα επειδη προερχονται απο εσενα, αποκτουν βαρυτητα (=γλυψιμο)

Οσο για τα εντος παρενθεσεως σου, σαφως και εχεις δικιο, απλως μου συμβαινει ενιοτε να ειμαι σε τρηπ ανευ του παραμικρου παραισθησιογονου.

Solitary Man είπε...

Thanx baby για το reference ;-) Αλλά έχω μια απορία... Τι σχέση έχουν οι H.I.M. με το blog μου? Ο τύπος είναι ο Brandon Lee απ' το 'the crow' και το solitary man του Johnny Cash... :-/

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία, και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τωι Καίσαρι, το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στις "Ελληνικές Γραμμές": "Η καταδίκη των εγκλημάτων του Κομμουνισμού από το Συμβούλιο της Ευρώπης".

Όμως, εγώ είμαι αντίθετος και με αυτούς και με εσάς.

Η δίκη μίας ιδεολογίας-φιλοσοφίας-θρησκείας είναι απολύτως αυθαίρετη, είτε δικαζόμενος είναι ο εθνικοσοσιαλισμός (συγκριτικώς προκάλεσε τους λιγότερους θανάτους), είτε ο κομμουνισμός (προκάλεσε διπλάσιους σχεδόν θανάτους), είτε ο καπιταλισμός (προκάλεσε πολύ περισσότερους θανάτους, και δεν έχει κανείς παρά να ψάξει λίγο στο google με λέξεις κλειδιά όπως "casualties" κ.ά., για να τό διαπιστώσει. Άλλωστε, είχε γίνει επί μακρόν συζήτηση προ ετών σχετικώς με την "Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού" και την "Μαύρη Βίβλο του Καπιταλισμού", η οποία είχε εκδοθεί εις απάντησιν. Αυτονόητα, εάν υποθέσουμε ότι η ιστορική έρευνα μπορεί να γίνεται αντικείμενο νομικής δίκης (κάτι που είναι αηδιαστικό, είτε αφορά τους νόμους για την "αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος" στην "δημοκρατική" Ευρώπη, είτε για την δίκη του κομμουνισμού σήμερα (ιστορική έρευνα-επιστήμη και ποινικές διώξεις είναι πράγματα ασύμβατα - ναι, εάν διαφωνείς με τον Αχμαντινετζάντ να τόν κατατροπώσεις με στοιχεία), είτε για οποιοδήποτε άλλο ιστορικό ζήτημα), και εάν λοιπόν υποθέσουμε, όσο αηδιαστικό και εγγενώς αντίθετο με την ελευθερία εάν είναι, ότι μπορεί να τίθεται ζήτημα δίκης, μία δίκη οφείλει να εξετάζει όλες τις καταγγελίες. Γιατί όμως τότε δεν γίνεται δίκη για τα εγκλήματα του καπιταλισμού; Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την δίκη κατά του κομμουνισμού δεν πρόκειται παρά για συμφέροντα των πρώην συνεργατών των ναζί Βαλτικών "Δημοκρατιών", τις οποίες, μαζί με όλους τους πεινάλες ανατολικούς μπανανίες των ΗΠΑ μάς φόρτωσαν με το ζόρι οι ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (Χάρη στους Γάλλους δημοκράτες που έγραψαν ένα νέο 1789 με το πρόσφατο δημοψήφισμα, απέτυχαν προς το παρόν να μάς φορτώσουν και τους τούρκους).

vangelakas είπε...

Για την ιστορία, και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τωι Καίσαρι, το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στις "Ελληνικές Γραμμές": "Η καταδίκη των εγκλημάτων του Κομμουνισμού από το Συμβούλιο της Ευρώπης".

Τί ακριβώς πρωτοδημοσιεύτηκε εκεί καί τί εδώ; Οι ζεστοί κώλοι ή οι «ορέξεις» τού Ντιτρού;

Καί τελικά, γιατί δέν κάνατε κόπυ πέηστ τό κείμενο εκείνο νά φανούν όχι απλώς οι ομοιότητες αλλά οι ταυτότητες;

Διότι εάν αναφέρεστε στίς δηλώσεις τού Μίκη καί τής Παπαρήγα, ισχυρίζεστε ότι μόλις εξήλθαν τών οδόντων αυτών τών δύο, φυλακίστηκαν στούς χώρους τών ελληνικών γραμμών καί κανείς άλλος φορέας τών ΜΜΕ δέν τίς αναπαρήγαγε; (από τήν παραγωγή, στήν κατανάλωση!)

Εκτός κι τό κείμενο πού λέτε ότι πρωτοδημοσιεύτηκε είναι τό Ψήφισμα καί όχι τά πρίν.

ΥΓ: τό «ι» δίπλα στό ωμέγα ελλείψει υπογεγραμμένης είναι πολύ μπόμπα!

J95 είπε...

OK γράψε λάθος (για τους HIM).