12.1.06

The Mall Revisited

Δεν τα ήξερα όλα αυτά[*].

Το καλό είναι ότι ένα 95% των περιοίκων θα ανήκαν στους μαλάκες που ήταν υπέρ των Ολυμπιακών Αγώνων: η Κόλαση είναι στη Γη, ζώα.

Το κακό είναι βέβαια το υπόλοιπο 5% που δε χρώσταγε τίποτα να πληρώσει με τέτοιον τρόπο την τελευταία μας Μεγάλη Ιδέα (τρέμω για την επόμενη): η Κόλαση είναι στη Γη και δεν ενδιαφέρεται αν φταις ή όχι.

[*] αν το έχει αναφέρει και κάποιος άλλος ας το πει, έψαξα λίγο στο monitor και δεν βρήκα τίποτα.

19 σχόλια:

talos είπε...

[Σαρκασμός]: Να σημειώσουμε επίσης τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ στα Δελτία Ειδήσεων και τα άρθρα στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας που είχαν ασχοληθεί και ασχολούνται με το θέμα. [/Σαρκασμός]

Σχετικά (πολλά) θα βρεις εδώ. Να σημειώσω ότι ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης την εποχή που ήταν αντιπολίτευση είχε φέρει το θέμα στην Βουλή. Έκτοτε σιωπά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντα το έλεγα οτι σημασία δεν έχει ποιός φταίει αλλα ποιός την πληρώνει.

Για να μήν ανήκω λοιπόν σε αυτούς που μόνο την πληρώνουν χωρίς να απολαμβάνουν τίποτε για την πληρωμή τους, θα πάω στο mall θα πρήξω ΟΛΟΥΣ τους πωλητές, θα δοκιμάσω 5896732 δαχτυλίδια με διαμάντια (χωρίς να αγοράσω κανένα) και μετά θα "αγοράσω" τη μουσική που θέλω απο το bittorrent και οχι απο το fnac.

Αλλωστε σημασία δεν έχει αν είσαι παράνομος. Σημασία έχει αν σε συλλάβουνε.

Εναλλακτικά, αν με καταλάβοουν τα όποια υπολείματα κοινωνικής συνήδεισηςκαι συλλογικότητας που κατοικούν στο μυαλό μου, θα συμφωνήσω έμπρακτα σε ένα cabotage ολων μα όλων τω μαγαζιών που εδρεύουν στο mall ωστε αυτό να βουλιάξει σε 2 μήνες.

Αγγελος.

Tyler Durden είπε...

Disturbing article.

talos είπε...

Α και στο Μαρούσι το 22% των πολιτών είχαν ψηφίσει παρατάξεις που αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται σε παρόμοια σχέδια, άρα ίσως το 5% να είναι λίγο...

S G είπε...

η υποθεση με τα αυθαιρετα ειναι δυσκολη και την ειχαμε συζητησει καποτε. Σημειωνω απλα οτι δεν θα υπηρχε κανενα αυθαιρετο αν ικανοποιουντουσαν οι αναγκες με νομιμο τροπο. Ειναι ενα μεγαλο θεμα που προκυπτει απο την υποκρισια και ταση προς υπερβολη των Ελληνων (ποναει ποδι, κοψει ποδι). Και οπως μου πε και γνωστος απο το ΥΠΕΧΩΔΕ: την μερα που η κυβερνηση ειλικρινα θα αποφασιζε να ξηλωσει ολα τα αυθαιρετα, θα εχανε ολους τους βουλευτες της μεσα σε δευτερολεπτα. Γιατι θελουμε να γκρεμιστουν ολα τα αυθαιρετα, εκτος απο το δικο μας ;-)

Ανώνυμος είπε...

Παπαροπόστ ανθρώπων που δεν ξέρουν τι θα πει πραγματικά να δουλεύεις ως ανειδίκευτος εργάτης. Ως εργάτης που δεν γνωρίζει ούτε από ίντερνετ ούτε από κώδικα ούτε από τίποτα. Μαζεύσετε διάφοροι παπαρολόγοι και λέτε παπαρολογίες αλλά από την πραγματική ζωή δεν γνωρίζετε τίποτα γαμημένοι αστοί που θέλετε να μας σώσετε κιόλας. Και όχι, δεν ψηφίζω ούτε ΚΚΕ ούτε Καρατζαφέρη. Άκυρο ρε ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ παπαρολόγοι!

---. είπε...

Ανώνυμε, check again. Είμαι ψιλικατζού και μέσω του σατανικού αυτού κώδικα έχω την "πολυτέλεια" να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που ούτε θα γύριζαν να με κοιτάξουν, πόσο μάλλον να ακούσουν τις απόψεις μου.
Σου εγγυώμαι λοιπόν, ότι το ίντερνετ είναι το μόνο μέσο όπου όλοι είμαστε ίσοι.
Δεν μας είπες όμως την δική σου άποψη εκτός από τις κομπλεξικές παπαρολογίες περί ανισότητας...

J95 είπε...

Μαζεύσετε διάφοροι παπαρολόγοι και λέτε παπαρολογίες αλλά από την πραγματική ζωή δεν γνωρίζετε τίποτα γαμημένοι αστοί που θέλετε να μας σώσετε κιόλας.

Εγώ θέλω να σώσω εσένα;;;

Από τι; Από το acid;

Όχι φίλε μου, κούμπωνε ό,τι γουστάρεις. :)

J95 είπε...

Σωτήρη, όπως καταλαβαίνεις δε μιλάμε ακριβώς για μια έξτρα ζαρντινιέρα για την οποία η δυσκίνητη γραφειοκρατία απαιτεί 300 χαρτιά. :)

Στην πολλή τελική ο ΙΚΕΑς μαλάκας ήτανε που πήγε 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα;

vatraxokoritso είπε...

J95!!!!
Μου θύμησες μια ιστορία για LSD..
Θα την γράψω και θα την αφιερώσω στο φίλο...
Από την άλλη δεν είναι κακό να είσαι και λίγο παπαρολόγος.
Ειδικά αν είσαι κληρονόμος όπως εγώ και τα ξύνεις όλη μέρα..
Ας «κουμπωθούμε» τώρα όλοι μας.
Κάνει το κρύο της αρκούδας..

sal.ló είπε...

Χαιρετώ σας για πρώτη φορά.
Μόνο μία παρατήρηση να κάνω... Αυθαίρετο είναι το κτίσμα όταν χτίζει σε δικό σου μεν οικόπεδο με δικά σου λεφτά χωρίς όμως οικοδομική άδεια. Εν προκειμένω μιλάμε για έκταση που είχε απαλλοτριωθεί για να γίνει το "χωριό των δημοσιογράφων" και έγινε το "στρουμφοχωριό" υπό ιδιοκτησία κάποιου Λάτση. Τώρα ή θαύμα έγινε ή κάποιος μας δουλεύει πολύ, πάρα πολύ. Όσο για τον ανώνυμο του οποίου τις προθέσεις δεν θα αμφιβητήσω, ας μου δίναναι και μένα τόσα στρέμματα, ας με πληρώνανε να χτίσω και θά 'βρισκα τρόπο μετά να πληρώσω ανειδίκευτους εργάτες κι ας μην είμαι ο Λάτσης...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ο ναος της υπερκαταναλωσης ειναι πλεον εδω και ειναι γεγονος.Το εθνος πρεπει να παει μπροστα χωρις να ρωτησει κανενα.Τα παντα ειναι τοσο μικρα και χαμηλης αξιας που δεν υπαρχει λογος να τα αναφερουμε.(Σε λιγο καιρο θα μας γαμανε και θα τους λεμε και ευχαριστω.Δεν ειναι το θαμπωμα της λαμψης.Ειναι ο οργασμος του μικροβιου.)

kkk είπε...

Πολύ ενδιαφέρον, και σ'ευχαριστώ που το επσήμανες.

Πάντως στέκομαι στο σημείο που λες οτι η πλειοψηφία των 95% είναι υπέρ. Σαν γνήσιος δημοκράτης που είσαι, να θεωρήσω οτι θα εφαρκόσεις Αριστείδιο Δίκαιο;; ;)

Εφόσον όλος ο λαός το θέλει, μικρολεπτομέρειες περί "νομιμότητας" δεν λένε και πολλά, n'est-ce pas?
Σωστό το σχόλιο του "Angelos" περι παρανομίας και σύλληψης.

«Το κακό είναι βέβαια το υπόλοιπο 5% που δε χρώσταγε τίποτα να πληρώσει με τέτοιον τρόπο την τελευταία μας Μεγάλη Ιδέα»
Πώς δεν χρώσταγε;;
Χρώσταγε και παραχρώσταγε. Νά το κάνω πιο λιανά;;
Δεν φαντάζομαι να χρειάζεται.

Tero είπε...

Ρε j95, γαμάτο το template σου σε ό,τι αφορά το συμμάζεμα της sidebar. Αν και, κοιτάζοντας τον source code, δεν κατάλαβα και πολλά.

Plz, teach us, little html newbies!

Tero

ΥΓ. Sorry για το άσχετο του σχολίου, αλλά δεν ξέρω το mail σου, για να στα πω από κει...

Ανώνυμος είπε...

Ολοι είναι μαλάκες - πλην υμών, βεβαίως βεβαίως...

J95 είπε...

Τίποτα δεν έχετε μάθει, Ανώνυμε:

Όλοι είναι μαλάκες, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Idάκι είπε...

Διαβάζω Γαλέρα μετά μανίας και έπεσα στο κείμενο την προηγούμενη εβδομάδα. Πέρασα από τη φρίκη, στην απορία, στο μπέρδεμα, στο νευρικό γέλιο. Με αυτή τη σειρά.

Κι εγώ το ΙΚΕΑ σκεφτόμουν μετά, καθώς και το Trafford Centre (πολύ) έξω από το Manchester που έχω επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές. Αν υπάρχει κέρδος, οι ιδιοκτήτες πιέζουν και καταφέρνουν να υπάρχει και επίσημη συχνή συγκοινωνία, και πιθανότατα εξυπηρετούνται και περιοχές στο ανάμεσα (κέντρο και εμπορικό κέντρο). Το οποίο δεν νομίζω πως ζημιώνει με ό,τι απώτερο συμφέρον και αν επιτυγχάνεται. Ο σταθμός στη Νερατζιώτισσα πάλι...

Βρε μήπως θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια, όταν το Μαρούσι ήταν βοσκοτόπια;

Sakis Rizos είπε...

Γιατί δεν με Αφήνουν να Παω στο "The Mall"!

S G είπε...

δημητριε συγγνωμη για την αργη απαντηση:

η αληθεια ειναι οτι η Αθηνα χρειαζοταν ενα σοβαρο εμπορικο κεντρο, να μην πω 4 (ΒΠ, ΔΠ, κεντρο και Γλυφαδα). Το ΙΚΕΑ ειναι σχεδον παντα στις παρυφες της πολης και ειναι αλλη περιπτωση. Αλλα ενα εμπορικο κεντρο που να μαζευει ολα τα μαγαζια και να εχει ευκολη σταθμευση ηταν απαραιτητο. Τωρα στο ελληνικο χαος, δεν υπαρχει προβλεψη για τιποτα, ετσι πρεπει να λαδωσεις, κλεψεις, κοροϊδεψεις για να χτισεις κατι που να εχει αξιοπρεπες μεγεθος.

Το πολεοδομικο προβλημα της Ελλαδας ειναι τεραστιο και για μενα ξεκιναει απο την ελλειψη ρεαλισμου μας.

Τωρα για οσους λενε ασυναρτησιες (συγγνωμη αλλα ειναι) για ναους υπερκαταναλωσης τι να πω. Σας ευχομαι να αποκτησετε μια δουλεια 9:00 με 20:00 και μεσα στην μια ωρα που σας μενει να προλαβετε να ψαξετε δωρα για 5 φιλους, για την κοπελα σας, να παρετε και ενα στερεοφωνικο και ολα αυτα εχοντας αφησει το αυτοκινητο σας καπου ΝΟΜΙΜΑ, οχι στραβοπαρκαρισμενο πανω σε ενα πεζοδρομιο.