25.11.04

Ο Χάρδας ξαναχτυπά

Την περασμένη Τρίτη, ο Χάρδας στην εκπομπή του έκανε φοβερές αποκαλύψεις. Έδειξε το βιντεάκι SILENT SCREAM, ένα κατάπτυστο προπαγανδιστικό βίντεο του κινήματος κατά των εκτρώσεων στις ΗΠΑ. Το βίντεο κυκλοφορεί καμιά 20αριά χρόνια (μπράβο ρε Χάρδα, τουλάχιστον είναι πιο καινούριο από το Γκέλερ) και αρκεί να βάλετε "silent scream" στο Google για να σας βγουν καμιά 300αριά μέρη απ' όπου μπορείτε να το κατεβάσετε.

Περίληψη του "Silent Scream"

Μια έκτρωση παρουσιάζεται on camera (με υπερηχογράφημα). Ένας αρρωστημένος τύπος που δηλώνει γυναικολόγος σε ρόλο αφηγητή μας τρελαίνει στα φούμαρα για το τι συμβαίνει. Το έμβρυο λίγο πριν φάει τη θανατερή κατραπακιά, ανοίγει το στόμα του σε μια σιωπηλή κραυγή (εξ ης και ο τίτλος). Ο γιατρός που έκανε την έκτρωση μόλις είδε το βίντεο έκοψε τις εκτρώσεις για πάντα και το ίδιο και η ασθενής του. Και μετά ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, praise Jesus, μη χέσω!

Όπως είπα και πριν, πρόκειται για ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως και έχει σαφώς προπαγανδιστικούς σκοπούς. Υποτίθεται θέλει να μας δείξει πόσο κακό πράγμα είναι η έκτρωση. Είναι γεμάτο ανακρίβειες, από τις οποίες θα αναφέρω τις πιο χαρακτηριστικές:
α) Το κουκλάκι που κρατάει ο αρρωστημένος τύπος είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος του εμβρύου.
β) Το έμβρυο πριν τον 3ο μήνα αποκλείεται να προβαίνει σε συνειδητές πράξεις (ή να νοιώθει το οτιδήποτε), γιατί δεν έχει αναπτύξει ακόμα εγκεφαλικό φλοιό. Οι "αντιδράσεις" του εμβρύου είναι αντανακλαστικές κινήσεις ή προκαλούνται από το ίδιο το εκτρωτικό εργαλείο. Γενικά θέλει πολλή φαντασία για να νομίσει κάποιος ότι το έμβρυο καταλαβαίνει τι του γίνεται και όποιος γυναικολόγος ισχυρίζεται το αντίθετο καλύτερα να σκίσει τα πτυχία του.
γ) Η περίφημη σιωπηλή κραυγή δε φαίνεται πουθενά. Ο αρρωστημένος αφηγητής την αναφέρει και ξέρω πάνω από 4 χαζογκόμενες που νομίζουν ότι την είδαν, αλλά η αλήθεια είναι πως το μόνο που φαίνεται είναι μια μουτζούρα.
δ) Σε κάποιο σημείο ο αρρωστημένος αφηγητής μας πληροφορεί ότι το έμβρυο αρχίζει και πανικοβάλλεται, γι' αυτό και οι σφιγμοί του πάνε 200. Ελεεινό ψέμμα. Κατ' αρχάς δεν αλλάζουν οι σφυγμοί πουθενά στο βίντεο και δεύτερον 200 σφυγμοί είναι το φυσιολογικό για ένα έμβρυο πράγμα που σημαίνει ότι ο "γυναικολόγος" ψεύδεται ανερυθρίαστα και για την ιδιότητά του.

Ιδού ένα πλήρες καταξεφτίλισμα της "φοβερής και τρομερής αποκάλυψης".

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρθηκε στην εκπομπή του Δαιμόνιου Ρεπόρτερ. Όχι. Απλά έδειξε ένα σοκαριστικό βίντεο (που τονίζω ότι σιγά την ανακάλυψη) για εντυπωσιασμό, σε ένα δύσκολο θέμα που ξέρει ότι πουλάει. Αναρωτιέμαι τι κάνει αυτό το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Γιατί επιτρέπει στο βωμό της τηλεθέασης να παίζει κάποιος με την ψυχική ηρεμία των εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν έκτρωση. Η οποία έκτρωση δεν πρέπει να γίνεται για ψύλλου πήδημα ούτε είναι αστεία υπόθεση. Όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου όπως την παρουσιάζουν οι διάφοροι φανατικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: