8.2.05

Ρητορικές ερωτήσεις

Είναι πραγματικά οι χειρότερες. Χθες είδα ένα ελληνικό (μάλλον μίνι σειρά εκτός αν αναστηθεί η Εβελίνα Παπούλια, βλ. παρακάτω) στον άλφα, ούτε που θυμάμαι πως το λέγανε, έπαιζε αυτός που έπαιζε τον αδερφό του Γεωργούλη στο "Είσαι το ταίρι μου" (για συντομία "καράφλας") και η Εβελίνα Παπούλια, λοιπόν μπλα μπλα, χαχά, χουχού, την αρπάζει από τα μαλλιά της βουτάει το κεφάλι στη θάλασσα, παλεύει αυτή, την καβαλάει, την κρατάει κανα πεντάλεπτο μέσα στο νερό, επιπλέει η γκόμενα, και τότε ο καράφλας διατυπώνει στο επιπλέον πτώμα τη Μητέρα Όλων των Ρητορικών Ερωτήσεων:

"Γιατί πέθανες;"

Ε λοιπόν, θα ήθελα να του πω...

(ή μάλλον: σε ένα ιδανικό σύμπαν ο συννεφιασμένος ουρανός της Ανατολικής Αττικής ανοίγει, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ γενειοφόρο κεφάλι προβάλλει εκεί ψηλά, εγώ και ο καράφλας [από την τηλεόραση] το κοιτάζουμε έντρομοι και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
-ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΩ.
-αποκλείεται τημπούτσισα τημπούτσισααα!(εγώ)
-... (ο καράφλας)
-ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ -...ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΑΣΙΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ...- ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΔΕΙΞΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ[*], ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟ REVERSE ENGINEERING ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΣΥΝΕΠΗ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ[**] ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ -ΟΙ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 15ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ[***]-, ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ

Κοιτάω τον καράφλα. Με κοιτάει και αυτός. Φοβάται. Εγώ όχι. Προχωρώ με σταθερά βήματα Μπαίνω στην τηλεόραση. Περπατάω πάνω στη θάλασσα (η μικρή λεπτομέρια που δείχνει τον Επαγγελματία, τι γαμάτα, θενκς Θεέ!) , σκύβω δίπλα στο αυτί του και πολύ ήρεμα του λέω:
)

"Ίσως... Επειδή...
ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ... ΠΕΝΤΕ... ΛΕΠΤΑ... ΚΑΤΩ... ΑΠΟ... ΤΟ... ΝΕΡΟ,

ΗΛΙΘΙΕ!"

[τις τελευταίες 72 ώρες είδα 27 ώρες τηλεόραση...]

[*] (c) 6.2.2005 thas .
[**] πιθανόν αναφέρεται στον Τριανταφυλλόπουλο. Χα, καλή μουσίτσα ο Θεός, προφανώς επωφελείται από το ότι ο Μάκης είναι απασχολημένος, πάντως αρχίδια Παντογνώστης, ένας παντογνώστης δε θα αγνοούσε ότι ο Μάκης βλέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
[***] δικό μου Σύμπαν, όπως θέλω το φαντάζομαι!

10 σχόλια:

Promitheas είπε...

Απίστευτο γέλιο!

Damsel in Stress είπε...

Δε μου λες; Διαβάζεις Terry Prachett; (αυτά τα κεφαλαία του Θεού κάτι μούκαναν)

Νίκος είπε...

είναι ο Κόκκινος Κύκλος του Κοκκινόπουλου, αυτοτελή επισόδεια διάφορων περίεργων ιστοριών που συνήθως κάποιος πεθαίνει. Το βλέπω καμιά φορά. Το συγκεκριμένο που είδες είναι το 2ο μέρος. Στο πρώτο μέρος δε σου λέει ότι ο καράφλας την έδερνε και έτσι μένεις με την εντύπωση ότι την σκότωσε ο πρώην σύζυγος. Έτσι όμως (με απόκρυψη στοιχείων) ξέρω κι εγώ να κάνω τηλεόραση. Αυτά. Ωραία τα γράφεις ω J95 αλλά και τα λινκ που βάζεις προς μπλογκ φίλων σου είναι θεϊκά.

J95 είπε...

Γάμησέ τα DiS, μου τελειώνει το τελευταίο βιβλίο του Θεού Τέρι σε 20 σελίδες... Μετά απελπισία, πρέπει να περιμένω το 2006 και να εύχομαι να μην πάθει στο μεταξύ καρκίνο του πνεύμονα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σοβαρολογείς; Ξεσήκωσες ολόκληρο θεό, περπάτησες επί των υδάτων, έσχισες το ουράνιο παραπέτασμα, κι όλα αυτά επειδή ο "Καράφλας" έπνιξε την Εβελίνα Παπούλια;
Άστον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του!
Ιφιμέδεια

Sofia είπε...

Δεν θα με χάλαγε ο πνιγμός της Εβελίνας Παπούλια...

J95 είπε...

Βρε κορίτσια το θέμα δεν είναι η Εβελίνα Παπούλια, εννοείται ότι καλά της έκανε της ηλίθιας, να μάθει να παρατάει τον Τίμο της Λάμψης για τον Καράφλα του Είσαι το Ταίρι μου. Η ερώτηση ήταν που μου την έσπασε (και του Θεού και του Σύμπαντος).

Sofia είπε...

Ο θεός και το σύμπαν... Μεγαλα θέματα πιάνεις

J95 είπε...

Πιθανόν έχει να κάνει με το ότι είμαι ένας αμετροεπής εξυπνάκιας με προβλήματα αυτοεκτίμησης: υπερεκτιμώ τον εαυτό μου.

Oneiros είπε...

Δεν τρέχει τίποτα, πάσχεις από το σύνδρομο Beeblebrox. Join the club :-P