30.3.05

Πνεύματα

Ανακάλυψα στη βιβλιοθήκη μου το βιβλίο "Πνεύματα" (Spiriti) του Stefano Benni (εκδόσεις Π. Τραυλός, 2001). Το είχα ξεχάσει τελείως, αλλά όταν το ξεφύλλισα θυμήθηκα ότι ήταν από τα πιο ωραία που διάβασα ποτέ μου. Το καλύτερο είναι που τώρα το ξαναδιαβάζω και φχαριστιέμαι πάρα πολύ, γιατί δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα (και σίγουρα όχι το τέλος). Πολλή φαντασία, πολύ χιούμορ και κυρίως απίστευτη διεισδυτικότητα στα σκατά του Corporate Republic. Επίσης ο μεταφραστής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά (άλλωστε είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφράσεις από Ιταλικά).

[...και μετά ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω το Χίο να λέει "κατά τη γνώμη μου, αυτός που έσκισε την αλβανική σημαία δεν έπρεπε να τη σκίσει. Έπρεπε να την ΚΑΨΕΙ!" (χειροκροτήματα σε αυτό το σημείο από το εκλεκτό πάνελ του Χίου)...]

1 σχόλιο:

Damsel in Stress είπε...

Ποιός Χίος και μαλακίες. ΑΜΕΣΩΣ μετά τον αγώνα ο Ευαγγελάτος είχε ανοίξει καμμιά 100στή παράθυρα με τον κάθε ξεκούδουνο Έλληνα και Αλβανό που μπορούσε να βρεί και λέγανε, σκούζανε, λέγανε, σκούζανε ... της πουτάνας γινόταν! Και να μην ήθελες να πας να σφάξεις το σύμπαν, μετά την εκπομπή, ίσαμε το Alter θα πήγαινες στα σίγουρα.