12.5.05

Αυτομοιότητα Ι

Με τη sister-of-j95 συζητούσαμε τις προάλλες για τη ρεφλεξολογία. Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, ολόκληρο το σώμα απεικονίζεται στα άκρα (πόδια κυρίως αλλά και χέρια). Εγώ νόμιζα πως οι τύποι ισχυρίζονται ότι μόνο κάποια ζωτικά μέρη απεικονίζονται σε τυχαία σημεία στο πόδι, αλλά η so95 με πληροφόρησε ότι την έχουν ακούσει εντελώς διαφορετικά: στο πόδι (και ειδικά στην πατούσα) βλέπουν "ζωγραφισμένο" ένα ανθρώπινο σώμα: πάνω-πάνω (άκρες των δαχτύλων) είναι ο εγκέφαλος, λίγο πιο μέση η καρδιά κλπ. "έχει λογική το πράγμα ρε μαλάκα. Καμένη μέν, αλλά λογική".

Σκέφτηκα ότι αυτοί οι ρεφλεξολόγοι είναι παντελώς κολλημένοι. Πήγαινε ένα λογικό βήμα παραπέρα ρε μαλάκα: αν στο πόδι μας είναι ζωγραφισμένο ολόκληρο το σώμα, λογικά κάπου κοντά στη φτέρνα θα βρίσκεται το σημείο που αντιστοιχεί στα πόδια. Οπότε όλα τα άλλα σημεία δε χρειάζονται. Αρκεί να ζουλάμε με πολλή προσοχή τα κατάλληλα σημεία στο μικρό ποδαράκι.

Αλλά και αυτό κάτω-κάτω θα έχει πόδια, έτσι δεν είναι; Άρα το μόνο που χρειάζεται είναι να ζουλάμε ακόμα πιο προσεκτικά στο κάτω-κάτω του κάτω-κάτω της φτέρνας. Αλλά και αυτό θα έχει πόδι, οπότε...

...οπότε καταλήγουμε ότι τα πάντα απεικονίζονται σε ένα και μόνο σημείο του ποδιού. Ζουλώντας εκεί (με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού) μπορούμε να θεραπεύσουμε τα πάντα. Ή και να προκαλέσουμε τα πάντα, φαντάζομαι. Αλλά αν θέλουμε τέτοια ακρίβεια δε γίνεται να ζουλάμε με τις χερούκλες μας. Προφανώς απαιτείται κάτι πιο λεπτεπίλεπτο, όπως ένα laser.

Μάγκες, μόλις γεφύρωσα τη ρεφλεξολογία και το βελονισμό. Και προχώρησα και 2000 χρόνια. Όχι και άσχημα. Πάω να γράψω κανένα βιβλίο να χεστώ στο τάλλαρο :)


Τώρα καταλάβατε γιατί από τα charts της ρεφλεξολογίας απουσιάζουν τα πόδια. Οι σοφοί που έχτισαν αυτό το ιδιαιτέρως κομψό διανοητικό οικοδόμημα σκέφτονταν απλά μη επιστημονικά, όχι ηλίθια. Ήξεραν από αυτομοιότητα αιώνες πριν από εμάς. Αυτό θα έπρεπε να κρατήσουμε, αντί να τα σκάμε σε επιφανειακά πιθηκίζοντες "γκουρού".

5 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ρεφλεξολόγος με επιστημονική κατάρτιση.

θα γίνεις κατι σαν Ernesto Sabato της μπλογκόσφαιρας (τον οποίο πολύ πηγαίνω)να οι φυσικές να τα μαθηματικά
στο τέλος έγινε συγγραφέας.

kkk είπε...

Γιατί είναι όλο γραμμένο με strikethrough ;

Διαπίστωσες το λογικό σφάλμα του επιχειρήματός σου, και ανακάλεσες;

J95 είπε...

Ναι. Αλλά ήταν διασκεδαστικό.

amarkos είπε...

Πραγματικά διασκεδαστικό.

Ανώνυμος είπε...

parolo pou pisteuw va8utata sth reflexologia, opws kai h indoula filh mas, kai to ksereis, de se antikrouw giati gelasa polu!
xxL