8.5.05

Errata

Στο προηγούμενο post το "συζήτηση" έπρεπε να είναι link για εκεί. (καλά τα άρθρα δεν έχουν permalink στο pathfinder;) Απ' όπου εξάλλου και ο τίτλος του post. Και η ουσία του βέβαια.

Επίσης (όπως με πληροφορεί ο φίλος kkk) το σωστό είναι "gay rights ARE human rights". Indeed. Η αλήθεια είναι πως το διάβασα στο μπανεράκι του jim_hellas αρκετή ώρα πριν λυσσάξω αρκετά ώστε να γράψω το post. Μετά, όταν σκεφτόμουν τον τίτλο, λέω "δε διάβασα ένα καταπληκτικό σύνθημα;". Ε λοιπόν μου είχε κολλήσει ότι οι δύο πληθυντικοί σε ένα σύνθημα πρέπει να συνδέονται με ενικό. Σε φάση "αγγλικά του δρόμου" ξέρω γω, ή μάλλον "αγγλικά που θα περίμενες να σου μιλήσει ένας Λιθουανός πασιφιστής σε μια διαδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης". Τέλος πάντων.

Προχθές ανακάλυψα τον Κορνήλιο Καστοριάδη ("Η άνοδος της ασημαντότητας"). Τέτοιο κακιασμένο ενοχλητικό ξερόλα μόνο εδώ έχω ξαναδεί. Αν εξαιρέσεις μια ενοχλητικότατη τάση του να αναφέρει την Αρχαία Ελλάδα κάθε 3 σειρές, τον συμπάθησα. Όπως και ο Εκλεκτός Συνάδελφος, ο Καστοριάδης την έχει πιάσει την ουσία: διανύουμε μία εποχή έσχατης παρακμής, από την οποία θα βγούμε μόνο αν προκύψει κάτι νέο και δημιουργικό, ή ίσως αν αφυπνισθεί κάποιο παλιό.

...σιγά τα νέα.

4 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ενω άλλοι κοινωνικοποιούνται ξορκίζοντας το κενό και την ακηδία τους με Eurovision,Ζήνα,Σάκη κ.λ.π...άλλοι προτιμούν την πολλές φορές επώδυνη συνάντηση με τον εαυτό τους...έχουμε κάθε δικαίωμα στην λεγομένη Ανά(σ)ταση!!!

Νίκος είπε...

παιδιά μην το κουράζουμε πολύ. Θα σας φανούν όλα πολύ πιο απλά αν μπει ένα περιστέρι σπίτι σας και βγει ακριβώς όπως μπήκε (μόνο του και χωρίς πολλά ζιγκ ζαγκ) μόνο και μόνο τρομάζοντας από την τρομάρα που θα πάρετε. Τότε καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα είναι απλά και όμορφα.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή αμα αυτή είναι εποχή παρακμής, πότε ήταν η εποχη της ακμής?Άλλο να μιλάμε για τα σκατά του κόσμου, κι άλλο να κακομοιριάζουμε και να μη βλέπουμε γύρω μας

J95 είπε...

"δηλαδή αμα αυτή είναι εποχή παρακμής, πότε ήταν η εποχη της ακμής?"

Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ.