25.5.05

Selective Thinking

README.1st: Είχε αναφερθεί παλιότερα στο θέμα η Γκουρού μου.

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 1968. Βασανιστήρια, διώξεις, φυλακές, εξορίες, η χώρα πάει κατά διαβόλου. Και ένα μικρό γαλατικό χωριό, στην κοσμάρα του, γράφει την παρακάτω επιστολή (όπως μαρτυρείται στο τεύχος 1 της 2ης περιόδου του ΑΝΤΙ, το οποίο λογικά διαθέτει απόκομμα της σχετικής εφημερίδας στο αρχείο του)::

Πιστεύομεν ότι απηχούμεν τα αισθήματα του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, εκφράζοντες τας ευγνωμόνους ευχαριστίας μας προς την Εθνικήν Κυβέρνησιν και ιδαιτέρως προς τον Πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον, τον υφυπουργόν Προεδρίας Κυβερνήσεως κ. Μ. Σιδεράτον και τον Γενικόν Διευθυντήν Τύπου Συνταγματάρχην κ. Κωνστ. Καρύδαν, διά την εμπράκτως εκδηλωθείσαν αμέριστον συμπαράστασίν των και ουσιαστικήν μέριμνα διά την ικανοποίησιν ζωτικών ζητημάτων του κλάδου.

Υπογραφή: καμιά 50αριά όψιμοι υπερασπιστές του κοινού καλού απέναντι στα συντεχνιακά συμφέροντα.

ΥΓ: όντως πολύ λέρες αυτοί οι ανθρακωρύχοι, ευτυχώς που η κ. Θάτσερ τους σταμάτησε γιατί δε θα μας είχαν αφήσει ούτε μία στάλα αίμα στις φλέβες με όλο αυτό το ρούφα-ρούφα.
ΥΓ2: όλοι θέλουν αξιολόγηση, απλώς όχι με τους όρους του κάθε "τεχνοκράτη" (που στη newspeak της δεξιάς σημαίνει συνήθως "άσχετος θεωρητικός, μονομανής με τα φράγκα"). Σημειώνω πως η επιτροπή αξιολόγησης σύμφωνα με τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης θα περιείχε και κληρικούς(!).
ΥΓ3: όταν πάντως ο ΣΕΒ φέρνει στο προσκήνιο τα πάγια αιτήματά του προς την κατεύθυνση της 24ωρης απασχόλησης με μηδενική αμοιβή, δεν είναι συντεχνία, είναι Οι Νόμοι της Αγοράς και το Ανθρώπινο Δικαίωμα να Εκμεταλλεύεσαι Τους Γύρω Σου Στον Υπέρτατο Δυνατό Βαθμό.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

>> λέρες αυτοί οι ανθρακωρύχοι,

Κατάλαβες, ζητάνε αύξηση για να κάθονται στις
γραφειάρες τους, και να πασπατεύουν τη γραμματέα τους. Πολύ καλά τους έκανε η κυρία Θάτσερ, που είναι πάντα δίπλα στο πλευρό του κάθε πολίτη. Και ο γιός της. Έκτακτος νεος. Υπέρ του ελευθέρου εμπορίου σε αφρικανικές χώρες...

J95 είπε...

Φυσικά και ήταν.

J95 είπε...

Τον οποίο υπογράφοντα δεν κατηγορώ που δείλιασε ή φέρθηκε ατομιστικά. Αλλά τον θεωρώ πραγματικά από τους τελευταίους που θα μπορούσαν να μιλήσουν ενάντια στις συντεχνίες.

J95 είπε...

Μπα, η μαχόμενη δημοσιογραφία δεν είναι του στυλ μου.

Παραπέμπω στο τ.1/1974 του ΑΝΤΙ.

Και βασικά ο τύπος ήταν γκαντέμης γιατί έτυχε την Κυριακή να ξεφυλίσω κάτι παλιά ΑΝΤΙ.

Oneiros είπε...

Δεν έχει σημασία, παραμένει λαυράκι. Εύγε, μόλις ανέβασες τις προσδοκίες μου απέναντι στο ελληνικό ερευνητικό blogging.

S G είπε...

δεν ξερω, η δηλωση, μου φαινεται εντελως εκτος συμφραζομενων (για τι πραγμα ευχαριστουν ας πουμε? ή οποιοσδηποτε ευχαριστησε την κυβερνηση για κατι το 68 ειναι αυτοματα χουντικος και πρεπει να καει στην πυρα?). Αλλα τεσπα ας πουμε οτι ο κ.Ζουλας ειναι κρυφοχουντικος στην ζουλα (χεχε ανοητο λογοπαιγνιο).

Επιμενω να μην βλεπω τι σχεση εχει αυτο με το θεμα...

Ανώνυμος είπε...

πολύ βρωμιά στην παιδεία!!! Τώρα που το σκέφτηκα όμως, ποιος θα είναι αυτός που θα αξιολογεί τους πανεπιστημιακούς;

J95 είπε...

Ωωω, δεν το είχα δει...

J95 είπε...

Γάμησέ τα τώρα, άντε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας...