12.6.05

Μάλιστα

Για πρώτη φορά τώρα, σκύβοντας πιο προσεκτικά πάνω από το κείμενο της “συνθήκης” αυτής, που ουσιαστικά αποτελεί κωδικοποίηση των θεσπισμένων “κανονισμών” και “οδηγιών” της Κομισιόν, αλλά βαφτίστηκε “σύνταγμα” για να πουληθεί ευκολότερα στους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρεί κανείς ότι πολλές από τις “θεσμικές” ρυθμίσεις, όπως η περίφημη “ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των εργαζομένων στις χώρες της Ένωσης”, είναι σοφά μελετημένες για να κάνουν την δουλειά των μεγάλων επιχειρήσεων και των υποστηρικτών και “κηρύκων” της οικονομίας της αγοράς.

Στο επόμενο, σας έχουμε κι άλλα συνταρακτικά νέα: Το Ευρωσύνταγμα θεσπίζει το Ευρώ. Ή μάλλον όχι, όχι, έχουμε ΑΚΟΜΑ πιο συνταρακτικά νέα: το Ευρωσύνταγμα καθιερώνει την ονομασία "Ευρώπη" για την ήπειρό μας. Ευτυχώς που ψήφισαν όχι οι Γάλλοι και θα τη γλιτάρουμε.

Κατά τα άλλα, ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων έχουμε εδώ και καμιά 15αριά χρόνια. Τα υπόλοιπα παραείναι άκυρα.

9 σχόλια:

S G είπε...

αυτο ειναι μια αληθεια. Τωρα με το Ευρωσυνταγμα πολλοι ανθρωποι πρωτοκαταλαβαν τι σημαινει ευρωπαϊκη ενωση. Και ενω τοσο καιρο απολαμβαναν τα οφελη, ξαφνικα τωρα συνειδητοποιησαν οτι η ΕΕ δεν συμφωνει με τις ιδεοληψιες τους!

Damsel in Stress είπε...

Που δεν είναι πάντα ιδεοληψίες, βέβαια ...

S G είπε...

Το νοημα του Ι95 φανταζομαι ειναι απλα οτι οι ανθρωποι δεν ειχαν ιδεα τι εστι ΕΕ. Τοσο καιρο τρωγαμε οποτε δεν τους ενοιαζε τιποταλλο...

Το αν εχουν δικιο να διαφωνουν δεν θα το συζητησω εδω, γιατι ειναι εκτος θεματος και δεν θελω να γεμισουμε σπαμ. Το συζηταμε οποτε θες βεβαια, καπου αλλου...

J95 είπε...

Κοίτα, το νόημά μου είναι και αυτό. Επίσης όμως είναι ότι ότι τώρα που έχει γίνει trendy η άποψη ότι
α) μόλις τη γλιτώσαμε από μια major επίθεση των "THEM" οι οποίοι είχαν
β) βάλει τα βρωμερά τους σχέδια έντεχνα καμουφλαρισμένα σε 500 βαρετές σελίδες
γ) σχέδια -λέγω!- που είχαν σχέση με την κυριαρχία των κακών πολυεθνικών επί -βασικά- των καλών ψηφοφόρων του Καρατζαφέρη,

υπάρχει μία μικρή τάση να βλέπουμε τέτοια σχέδια ακόμα και σε πράγματα χωρίς τα οποία Ενωμένη Ευρώπη απλά δεν υφίσταται, ακόμα και σε πράγματα που τα είχαμε τόσο καιρό.

Αν το δεις ικανοποιητικά διεστραμμένα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια γαμημένη πολυεθνική για να σου πάρει λεφτά. Τι σημαίνει αυτό, να επιστρέψουμε στην κατάσταση του Μεσοπολέμου ίσως;

Κοινώς, έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο: βρήκαμε τη βολική φόρμουλα και την εφαρμόζουμε παντού.

Εμένα δε με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα όλα αυτά, τα θεωρώ νεανικό ενθουσιασμό και τρελίτσες.

Με εντυπωσιάζει όμως περισσότερο που το 60% των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων του ΗΒ ήταν κατά του ευρωσυντάγματος και θα μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι οι CEO ξέρουν τα συμφέροντά τους πολύ καλύτερα απ' ό,τι ο Joe Nobody νομίζει πως ξέρει τα δικά του.

Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο και μου τη σπάει πολύ όταν ο καθένας παίρνει τη βούρτσα του, τη βουτάει στο αντίστοιχο χρώμα και όποιον πάρει ο χάρος.

S G είπε...

ο καθε λαος χτυπουσε οτι δεν του αρεσε στην ΕΕ

η ΕΕ ειναι υπερ της ανοιχτης αγορας στο εσωτερικο της. Αυτο ξαφνικα φαινεται δεν αρεσει στους Γαλλους (παρολο που οπως εχω πει, οι γαλλικες ιδιωτικοποιησεις και ο αυξημενος ανταγωνισμος κανουν πρωτα απολα καλο στους Γαλλους)

η ΕΕ ομως εχει και δυνατοτητες να επηρεαζει το φορολογικο συστημα χωρων. Δεδομενης της αντιπαθειας των Αγγλων στα ευρωπαικου τυπου συστηματα με τις υπερογκες φορολογιες και τις κραυγες των ΓερμανοΓαλλων για φορολογικη εναρμονιση (βλ. με το ζορι αυξηση των φορων παντου προς γερμανικα επιπεδα), ειναι λογικοτατο οι Αγγλοι σε καθε ευκαιρια να διαδηλωνουν την ανεξαρτησια τους.

Υπαρχει μια ποιοτικη διαφορα Αγγλων/Γαλλων. Οι μεν κινδυνευουν αληθινα απο αυξηση φορων που μονο κακο θα κανει στην χωρα κιαυτο το ξερουν οι CEO, Ι95. Οι δε μαλλον δεν κινδυνευουν απο τιποτα αν δεν το εγκρινουν (μια που ακομα ειναι απο τις σημαντικες φωνες της ΕΕ) ή στην χειροτερη που δεν θα εισακουστουν, κινδυνευουν να γινουν πλουσιοτεροι!

- είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Για μερικούς η απόρριψη του Ευρωσυντάγματος ήρθε ως συνεπές παρακολούθημα των πάγιων, καθ' όλα σεβαστών, θέσεών τους. Για άλλους, όμως, εμφανίζεται σαν εντελώς ανιστόρητο "ξύπνημα", σαν ξαφνικά να ανακάλυψαν την πυρίτιδα (εν προκειμένω ότι η ΕΕ έχει φιλελεύθερο οικονομικό προσανατολισμό). Και εξαιτίας αυτών των ανακόλουθων, καθυστερημένων αντανακλαστικών πάνω σε μια κατάσταση ήδη παγιωμένη, χάνουμε τη δυνατότητα για ένα βήμα προς τα μπρος, αν μη τι άλλο ένα βήμα με δυνατότητες.

Εν τέλει, "είμαι κατά του Ευρωσυντάγματος" σημαίνει "είμαι κατά της ΕΕ". Θεμιτό ως θέση, αλλά πόσοι το διατυπώνουν έτσι;

jesus είπε...

July

01 - Coliseo Roberto Clemente - Hato Rey - Puerto Rico

02 - Kartodromo - Santo Domingo - Dominican Republic

03 - Club Mixx - Atlantic City - USA

07 - Amnesia - Ibiza - Spain

15 - Yedikule Castle - Istanbul - Turkey

16 - Seaside - Cesme - Turkey

17 - Ocean Wave - Antalya - Turkey

21 - Cavo Paradiso - Mykonos - Greece

22 - Halkidiki - Thessaloniki - Greece

23 - Venue - Athens - Greece

24 - Millenium - Rhodes - Greece

28 - Amnesia - Ibiza - Spain

29 - Turnmills - London - UK

30 - Global Gathering - Stoke on Trent - UK

31 - Global Gathering - Cork - Ireland

europe re ola ta lefta fisika 8a pame den to sizitao dialexe perioxi kai figame.
entos ellados ennoite

jesus είπε...

GIA TIESTO LEME

kkk είπε...

Ναι μεν, αλλά...

Τα Γαλλικά και Ολλανδικά δημοψηφίσματα έδωσαν απαντήσεις-διαμαρτυρίες, και ίσως καλό να ήταν να αναρωτηθούμε για τί διαμαρτύρουνταν.

Τώρα ξέρεις, δεν ασχολούμαι με πολιτική - βαριέμαι, αλλά η αλήθεια είναι οτι το Bush cabal το είχε εγκρίνει το Ευροσύνταγμα, δεν μπορεί, κάτι θα του άρεσε...

Ούτε το θέμα για ποια είναι η θέση των CEO νομίζω οτι είναι ξεκάθαρη.

Οι περισσότεροι θα θελήσουν αυτό που θα φέρει περισσότερη businness, δεν φαντάζομαι να αρχίσουν ξαφνικά να νοιάζονται για φιλοσοφίες. 50-50 θα έλεγα (if I had to bet)

====

Η δική μου θέση - δεν έχει και τόσο σημασία. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.

So I'll just take the easy way, and go with talos, whose pages, I thought, summed it up well.