28.6.05

The Corporation

Καταπληκτική βιβλιάρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται: τι είμαι εγώ; Ένας μαλάκας και μισός. Κι όμως κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα με έναν καθηγητή πανεπιστημίου που έκανε τόσα χρόνια έρευνα πάνω στο αντικείμενό του.

Όσο για τα κορπορέησονς, τι να πω, πρόκειται περί καθαρμάτων.

btw το πραγματικά απολαυστικό με την Αγγλία είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά και φθηνά βιβλία παντού. Όχι όπως στην Ελλάδα που είναι είδος πολυτελείας για διεστραμμένους.

12 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

"Όσο για τα κορπορέησονς, τι να πω, πρόκειται περί καθαρμάτων."

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, ούτε έχω δει το ντοκυμαντέρ, αλλά αυτό μου ακούγεται απόλυτο (εκτός κι αν είναι "προτασιακός λογισμός" που λέει κι ο Αστέρης).

dgalanis είπε...

καθαρμάτων καθαρμάτων καλά το είπες

S G είπε...

η πλακα ειναι, αν πας στην ιστοσελιδα της ταινιας πουλανε μια χαρα merchandising. αλλα τα δικα τους βεβαια ειναι globally "responsible"...

αν θελετε σοβαρο βιβλιο δοκιμαστε το παλιο αλλα καλο the new industrial state του Γκωλμπρεηθ.

Oneiros είπε...

εκτός κι αν είναι "προτασιακός λογισμός" που λέει κι ο Αστέρης

Huh? Τι ξεκάρφωτο ήταν αυτό; Please explain.

Sakis Rizos είπε...

@oneiros:

Σε κάποιο post ο j95 έβριζε κάποιον σχολιαστή και έτσι όπως το έλεγε φαινόταν να παίρνει η μπάλα τους Θεσσαλονικείς γενικώς, αλλά στο σχόλιό σου είπες ότι δεν είναι έτσι διότι αυτό είναι προτασιακός λογισμός. Σόρρυ, δεν βρίσκω πού είναι τα σχόλια αυτά. Νυστάζω κιόλας...

libertarian είπε...

Εγώ έχω δεί το film, είναι γεμάτο flaws.

Εταιρίες Rule! :-) Nike (υποδύματα), LG (tft monitor), Commodore (Amiga & AmigaOS), Microsoft (winXP and strategy games), Motorola & ΙΒΜ (PowerPC επεξεργαστές), Brown (ηλεκτρική οδοντόβουρτσα), Philips (ξυριστική μηχανή), Mille (πλυντήριο), labtec (οπτικό mouse), Mitsumi (πληκτρολόγιο), Yoga (χημοί φρούτων),Chiquita (μπανάνες), Melinda (μήλα), Algida (παγωτά) είναι μόνο μερικές από τις πολλές εταιρίες που μου προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες που οι βασιλιάδες και οι αριστοκράτες του χθές θα ζήλευαν.

Άσε που δίνουν δουλειά και ψωμί σε εκατομμύρια ανθρώπους.

talos είπε...

Άσε που δίνουν δουλειά και ψωμί σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Δίνουν, κατά το χαρίζουν; Κάτι παίρνουν και κάτι λιγότερο δίνουν - χάρες δεν κάνουν.

Επίσης ένα οικονομικό σύστημα δουλεύει πάντα (όσο λειτουργεί) έτσι ώστε να "δίνει δουλειά και ψωμί" σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι δούλοι που μάζευαν το μπαμπάκι, είχαν και δουλειά και φαΐ. Ομοίως και οι εργαζόμενοι στα σιδηρουργεία της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Ομοίως και οι ακτήμονες με τον φεουδάρχη. Ή οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής.

Αυτό δεν λέει τίποτα για την ηθική του αξιολόγηση.

Sakis Rizos είπε...

@talos:

Γιατί, είπε ποτέ κανείς ότι θα έπρεπε να κάνουν χάρες;! Πράγματι, κάτι παίρνουν και κάτι λιγότερο δίνουν. Δηλαδή τι; Να έπαιρναν κάτι και να έδιναν κάτι παραπάνω; Τότε θα έκλειναν. Τόσο απλό. Θα ήταν αυτό καλύτερο;

talos είπε...

bizwriter: δες την τελευταία πρόταση στο σχόλιό μου.

S G είπε...

ταλω αυτα που λες για σκλαβους ειναι ιδεοληψιες. η αληθεια ειναι οτι σημερα οι παραγωγικοι ανθρωποι προσφερουν δουλειες, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Δεν υπαρχουν σκλαβοι και αφεντικα, υπαρχει σκληρη δουλεια και αποτελεσμα.

Ρωτα τον εαυτο σου, το ερωτημα που απαντησε η Αϋν Ρανντ με ενα βιβλιο 1000 σελιδων. Ποτε θα εχανε ο κοσμος? Αν εξαφανιζονταν τα "κερδοσκοπικα καθαρματα" που ειναι υπευθυνα για 90% των νεω δουλειων στον κοσμο ή οι τεμπεληδες που γκρινιαζουν και ζητιανευουν επιδοτησεις και αναδιανομες?

J95 είπε...

{Ποτε θα εχανε ο κοσμος? Αν εξαφανιζονταν τα "κερδοσκοπικα καθαρματα" που ειναι υπευθυνα για 90% των νεω δουλειων στον κοσμο ή οι τεμπεληδες που γκρινιαζουν και ζητιανευουν επιδοτησεις και αναδιανομες?}

To ena den apokleiei to allo. Isa-isa, an ejafanizontan ta kerdoskopika ka8armata mallon de 8a ginotan pollhs logos gia tempelhdes pou gkriniazoun.

S G είπε...

αφου θαχαμε πεθανει ολοι της πεινας χωρις "καθαρματα" να δουλευουν σαν σκυλια?

ΥΓ δεν θα σε πιεσω, ουτε μενα μαρεσουν τα γκρηκλις. Ας περιμενουμε την επιστροφη σου σε πολιτισμενα πληκτρολογια :-)