24.8.05

Τι μαλακία

Άκου 1.000.000 υπογραφές για να γίνει η Αγία Σοφία πάλι εκκλησία.

Σκεφτείτε λίγο λογικά: τα άτομα που θα υπέγραφαν για κάτι τέτοιο είναι πραγματικά πολύ αφελή (δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει "μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO"), οπότε το σωστό για τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι "δώσε την υπογραφή σου" αλλά "δώσε 1 ευρώ". Τουλάχιστον έτσι θα βγει κάτι χρήσιμο, δηλαδή θα πλουτίσει κάποιος από τα θύματα αντί σκέτα να τα αποβλακώνει.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα προσλάβουν ιέριες για το μαντείο των Δελφών εγώ υπογράφω ανεπιφύλακτα...

---. είπε...

I have a question-need your mail for that.
thanx

S G είπε...

καλα που το σχολιασες γιατι ηθελα να πω κατι, αλλα βαριομουν να γραψω ολοκληρο ποστ.

το πιο γελοιο ειναι οτι ζητουν να μην ενταχθει η Τουρκια στην ΕΕ αν δεν γινει η Αγια Σοφια παλι ναος! Οποτε φανταζομαι θα πρεπει και μεις να ξαναχτισουμε ολα τα τζαμια που γκρεμισαμε, το τζαμι στο Μοναστηρακι βεβαια να παραδοθει στην μουσουλμανικη κοινοτητα της Αθηνας (που αριθμει εκατονταδες χιλιαδες και ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ επισημο χωρο προσευχης!!!) κτλ κτλ

Ανδρέας είπε...

Και λίγα είπες. Είπα να τους τα πω ένα χεράκι αλλά δε μπορώ να αφήσω comment. Αυτή η Angeliki Papagika φροντίζει να πει ότι είναι ψυχολόγος που κάνει PhD στη Ζυρίχη(Wow!), ένα email όμως δε έχει να της τα ψάλουμε(βυζαντινά).

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ θυμάμαι σαν νάταν τώρα την Μαρίκα μας (του κυρίου Κώστα, ντε) να μπαίνει μέσα στην Αγιά Σοφιά και να ψέλνει το "Τη Υπερμάχω" ... αααχ, τέτοια συγκίνηση δεν περιγράφεται.

(επίσης δεν περιγράφεται και η φάτσα των τούρκων επισήμων που είχαν την χαρά να παρευρεθούν στο σκηνικό και δεν ξέρανε από που να μαζέψουν την μανδάμ χωρίς να γίνει διπλωματικό επεισόδιο)

KiTaSuMbA είπε...

Μιλάμε για απίστευτες σαχλαμάρες... Ε, μιας και είμαστε, δεν πάμε μέχρι την Ινδία που πήγε ο Μεγαλέξανδρος;

Αυτή η συκωφαντίκη ψευτο-εθνικοφροσύνη θα μας φάει τελικά... Γιατί ρεαλιστικά ο s g έχει δίκιο. Τα σχολεία και το χαζοκούτι μας έπεισαν πως είμαστε οι αδικημένες κορασίδες της ιστορίας. Λες και εμείς δεν έχουμε μερίδιο στις βρωμιές και στις εθνοκαθάρσεις. Κιαν δεχτούμε την φτηνή δικαιολογία πως ήταν άλλες εποχές... ε, το ίδιο ισχύει και για τους γείτονές μας (βασικά, απλά δεν ισχύει, ούτε για μας ούτε για αυτούς).

Τώρα πως συνδυάζεται αυτή η εθνοπαραφροσύνη που συνοδεύεται με απίστευτες μαλακίες (όπως "την σχετικότητα την ανακάλυψε ο Αριστοτέλης κι όχι ο κουμουνιστο-εβραίος Einstein") με το κλαψιάρικο στυλάκι "ουυυυαααά! μας πήραν την αγια-σοφιά" είναι κάτι που ποτέ δεν κατάφερα να καταλάβω...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εθνική μετριοφροσύνη σας. Το δυστύχημα για όλους εμας τους έλληνες μαλάκες μετριόφρονες είναι ότι κανένας άλλος από καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν μοιράζεται την ίδια ηλίθια μεγαλόψυχη μετριοφροσύνη γιά την δική του χώρα...

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε σε εναν κοσμο οπου αν θες να πεισης καπιον για κατι πρεπει να κανεις γερο marketing και lobbing. Δεν μου αρεσουν και εμενα οι ψευτο-πατριοτισμοι(όπως "την σχετικότητα την ανακάλυψε ο Αριστοτέλης" που ειπε καπιος), δεν μου αρεσουν ομως και εθνικες-ηττοπαθειες (οπως "κλαψιάρικο στυλάκι "ουυυυαααά! μας πήραν την αγια-σοφιά" απο τον ιδιο). Οταν ολοι κοιτουν το συνφερουν τους με θυμα εσενα, τοτε και εσυ θα κοιταξεις το δικο σου συνφερον. Δεν με ενδιαφερει αμα αυτη η "Angeliki Papagika είναι ψυχολόγος που κάνει PhD στη Ζυρίχη ή πουλαει κουλουρια στο δρομο, αυτο που ξερω ειναι οτι βρηκε το χρονο και την ενεργια να ξεκινισει ενα θεμα προς συνφερον τις Ελλαδας. Θα γινει ποτε η Αγια Σοφια εκκλησια παλι με αυτες τις υπογραφες? θα ηταν γελειο να το πιστευει κανεις. Αν ειναι ομως ενα μικρο εργαλειο πίεσεις εναντιον τις Τουρκιας για το θεμα των θρησκευτικων ελευθεριων...ας ειναι. Η Ελλαδα εχει και αυτη "μαυρα" συμαδια στην ιστορια της που πρεπει να τα βλεπει και να μαθαινει. Να ειστε σιγουροι ομως οτι πολλοι εκτος θα της το θυμισουν οταν ερθει η στοιγμη. Αρα αντι να καθωμαστε ολοι με μικρο-ψυχα σχολια να κατακρινουμε, καλο θα ηταν να κοιταμε και τιν δικη μας "καμπουρα" οσο μπορουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν αυτές οι απίστευτες σαχλαμάρες που λες, τώρα ίσως να μην μπορούσες να γράψεις ελληνικά. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι έλληνες νεοέλληνες, ψευδό-κουλτουριάρηδες, ρεαλιστές και δεν ξέρω τι. Πήγαινε καλύτερα εσύ στην Istanbul να αγοράσεις φθηνά δερμάτινα και άσε εμάς τους ψευδό-εθνικόφρονες να ασχολούμαστε με την εθνική μας ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτα που διαβαζω εδω αισθανομαι οτι περιστοιχιζομαι απο χωα σε αυτην την χωρα

Ανώνυμος είπε...

sorry ζωα ηθαλα να πω

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, ζω χρόνια στο εξωτερικό και, ειλικρινά, δε χωρούν πολιτικές τύπου μετριοφροσύνη, κλπ. Είναι πόλεμος εκεί έξω σας λέω! Ζητάς 100, και με χίλιους κόπους καταφέρνεις 1. Το BBC -που είχα σε εκτίμηση- λέει πάντα τα χειρότερα για την Ελλάδα. Εσύ κοιμάσαι ύσηχος κι άλλος σκάβει το λάκκο σου. Νομίζετε κανείς νοιάζεται για την Ελλάδα και την ιστορία της κλπ? Όχι, αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ειδικά στον καινούριο κόσμο που χτίζουν, τέτοιες αξίες δεν έχουν χώρο -μετράει μόνο το χρήμα και η διεθνής συναλλαγή-.

Δεν είχε περάσει ποτέ απ το μυαλό μου τέτοιο θέμα, αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο πιο λογικό το βρίσκω. Όσο και το θέμα των Αρμενίων, της Χάλκης, και τόσα άλλα θέματα που η διπλωματία η ελληνική θα μπορούσε να μοχλεύει προς όφελός μας. Τελικά τί κάνουμε εμείς? Για πάντα θα μείνουμε στη στεναχώρια ακούγοντας ρεμπέτικα, εώς ότου ξεχαστούν κι αυτά?

ΥΓ Και έχετε υπόψιν οτι για τον πολύ κόσμο στο εξωτερικό η Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική χώρα κάπου ανατολικά στη Μεσόγειο και οι Έλληνες παρόμοιοι με Τούρκους ή κάτι τέτοιο. Μετά την Ολυμπιάδα αυτό αλλάζει, αλλά και πάλι βλέπουν μόνο τουριστικά τη χώρα (=σουβλάκι, Πάρθενον, κλπ)
ΥΓ2 προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι καθόλου ο τύπος _να πάρουμε την Πόλη!_ κτλ. Καμία σχέση με αυτούς.