17.8.05

Αρχίζω να πιστεύω...

...ότι το NPD είναι κανένας Σύλλογος Κουμ-Kαν και όχι π.χ. μία εξαιρετικά βίαιη εγκληματική οργάνωση.

...ότι η Χρυσή Αυγή είναι τίποτα καταπιεσμένοι ιδεολόγοι και όχι π.χ. άτομα που χαράζουν κοριτσάκια και πλακώνουν κόσμο μέχρι θανάτου, πάντα σε αναλογία 20:1.

Αναμένω με αδημονία τη διοργάνωση ισλαμικής κατασκήνωσης: Rage-of-Allah-wave 2006. Να δούμε αν θα χύνονται τα ίδια κροκοδείλια δάκρυα για το δικαίωμα στην ελεύθερη συνάθροιση των μελών της Αλ-Κάιντα και της Τζαμάα-Αλ-Ισλαμίγια, όπου θα αναλυθούν οι τελευταίες τεχνικές ασύμμετρου πολέμου. Γιατί, από κώλο είναι η Αλ-Κάιντα; Στους νεοναζιστές γιατί επιτρέπεται να εξασκηθούν στο αντάρτικο στα βουνά της Πελοποννήσου;

[το "γύρνα το άλλο μάγουλο" είναι του Χριστιανισμού, όχι της Δημοκρατίας. Κάπου τα 'χουμε μπερδέψει. Αλλά είναι εύκολο να υποστηρίζεις το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση κάποιων "ιδεολόγων αντίθετης άποψης" αν δεν έχεις ζήσει π.χ. τους Αμπελόκηπους των 90s, όπου ένα σκουλαρίκι ή ένα παλαιστινιακό κασκόλ και λίγη ατυχία αρκούσαν για να βρεθείς με τη μούρη χαραγμένη και 4-5 σπασμένα πλευρά]

14 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Απαπα, πως άρχισες να πιστεύεις τέτοια πράγματα; Να ξέρω για να μην παρασυρθώ κι εγώ!

- είπε...

Λίγα βαρετά νομικά:

Σύνταγμα
Άρθρο 11
1.Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2.Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.


Το "ήσυχα" στην πρώτη παράγραφο θα μπορουσε να ερμηνευτεί ότι δεν καλύπτει συγκεντρώσεις εγκληματικών στοιχείων. Κάτι τέτοιο είναι και αξιόποινο. Αν, συνεπώς, στη συγκέντρωση αυτή αναπτύσσεται λόγος που συνειδητά καλλιεργεί την εχθρότητα ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες ή παρακινεί σε εγκληματικές πράξεις, αυτή δεν προστατεύεται. Αλλιώς, αν πρόκειται για την ανάπτυξη μιας ιδεολογίας - όσο απεχθής και να είναι αυτή, για μένα ή για σένα - προστατεύται και καλά κάνει και προστατεύεται (ποιός ορίζει την επικίνδυνη ιδεολογία;).

Χρήσιμο, αν και ολίγον επικίνδυνο, και το:

Άρθρο 25
1. ...
3. Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
4. ...


Όπου "καταχρηστική" = για σκοπό πρόδηλα διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο κατοχυρώνεται το δικαίωμα.

J95 είπε...

Με δεδομένο ότι το NPD είναι με τη βούλα εγκληματική οργάνωση και ότι οι Φαλαγγίτες δεν είναι ακριβώς Έλληνες πολίτες, με δεδομένο ότι ο νομός που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση έχει αναστατωθεί, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολύ πρακτικά πράγματα όπως πρόβες αντάρτικου και υποκίνηση ρατσιστικού μίσους (δε νομίζω ότι θα καλοπεράσουν όσοι Αλβανοί βρεθούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων), θα έλεγα ότι η εκδήλωση μπορεί κάλλιστα να μην πραγματοποιηθεί.

Το θέμα είναι ότι δε θα δεχθώ κριτική για το δημοκρατικό πνεύμα της Αριστεράς, σαν αυτή που έκανε ο σπασίκλας στο ποστ του.

Άλλο δημοκράτες, άλλο μαλάκες. Δεν υπάρχει περίπτωση αριστερός να βρεθεί ανάμεσα σε >10 νεοναζί και να τη βγάλει καθαρή, οπότε δε βλέπω γιατί πρέπει να ασχολείται με τα δημοκρατικά τους δικαιώματα (τα οποία άλλωστε και οι ίδιοι τα έχουν γραμμένα στα παπάρια τους).

Ας πάνε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άμα θέλουν. Κι ας πάνε στην Κόλαση οι αριστεροί που δεν υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των δολοφόνων τους. Μιας εγκληματικής συμμορίας που ο μόνος λόγος που δεν είναι παράνομη είναι ότι τα μισά της μέλη είναι μπάτσοι και στρατιωτικοί και έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για βρωμοδουλειές, π.χ. Πολυτεχνείο '95 (το 'πα και ησύχασα).

Ανδρέας είπε...

J95, ξαναδιάβασε σε παρακαλω το post μου, δε λέω σχεδόν τίποτα απ'όσα αναφέρεις (εκτός αν γράφαω ΤΟΣΟ άσχημα και που άλλα θέλω να πω και άλλα μου βγαίνουν, οι άλλοι θα το κρίνουν αυτό).
Αντιπαθώ τους ακροδεξιούς όσο κι εσύ, και αν κάνουν μαλακίες με όπλα ή δείρουν κανένα Αλβανό θα φωνάξω όσο κι εσύ να για να τους συλλάβουν και να τους μπουζουριάσουν στις φυλακές. Αυτό όμως ΔΕΝ το ξέρουμε τώρα (εκτός αν έχεις το palantir και μου το κρύβεις).
Επίσης, στο post κριτικάρω μια συμπεριφορά όλων των κομμάτων και όχι το "δημοκρατικό πνεύμα της αριστεράς". Επίσης αυτός ο όρος μου φαίνεται ολίγον τι παπαριά. Δημοκρατικό πνεύμα του κέντρου ή της δεξιάς δεν υπάρχει, υπάρχει copyright;
Όσο για τις συνθήκες διαβώσης στους Αμπελόκηπους τα 90's τις παρουσιάζεις σαν να είναι η Λωρίδα της Γάζας. Κατά περίεργη σύμπτωση ζούσα στην ίδια περιοχή την περίοδο που λες. Η μόνη φορά που κινδύνεψα ήταν ένα βράδυ που περίμενα στην Κάννιγγος στάση του λεωφορείου για Αμπελόκηπους και εμφανίστηκαν από το πουθενά καμιά 20αριά ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετάνε μολότοφ στη Citibanc και σε ένα μπάτσο που καθόταν ΜΟΝΟΣ του (για τέτοιο ανδρισμό μιλάμε). Στο τσακ τη γλύτωσα. Με άλλα λογια τα ίδια σκατά είναι και οι μεν και οι δε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ το ξέρουμε. Ξέρουμε ας πούμε πόσο περήφανα δήλωσε Χρυσαυγίτης Έλλην ο γενναίος που έσπασε με την παρέα του στο ξύλο Τουρκοκύπριο που καθόταν σε διπλανό τραπέζι σε καφετέρια της Λευκωσίας γιατί... μιλούσε Τούρκικα. Βεβαίως ο άνθρωπος είναι πρώην αστυνομικός και ο δικηγόρος υπεράσπισης του είναι ο πρώην βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας. Τι ωραία τι καλά... ελευθερία του ξύλου! Δεν έχω γυάλινη σφαίρα αλλά σε πάω στοίχημα σπασίκλα ότι τα σίδερα της φυλακής δε θα τα δει ούτε με κυάλια. Δεν ακούσαμε φωνές βεβαίως... ακούσαμε;

J95 είπε...

Κατά περίεργη σύμπτωση ζούσα στην ίδια περιοχή την περίοδο που λες.

Ναι, αλλά ήσουν 20κάτι και όχι 10κάτι (εντελώς διαφορετικός κόσμος, ειδικά τότε που η Χρυσή Αυγή ξεκινούσε να εκολλάπτεται στα σχολεία και τα στέκια της νεολαίας, φρέσκια-φρέσκια από τον εθνικιστικό παροξυσμό του '90-'92 και την πρόσφατη ελληνορθόδοξη στροφή της) και απ' ό,τι βλέπω δεν ήσουν ακριβώς ο τύπος που θα κυκλοφορούσε με αντικαθεστωτική περιβολή.

S G είπε...

J95 δεν συμφωνω. Οκ, οι χρυσαυγιτες ειναι απο τα σπανιοτερα δειγματα κρετινισμου στην Ελλαδα. αλλα δεν μπορουμε να απαγορευσουμε την υπαρξη τους.

Μπορουμε και πρεπει να προστατευουμε την κοινωνια απο τις εγκληματικες τους πραξεις. Τουτεστιν καθε φορα που ακουμπαν κανενα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δικαστηριο (γιατι εχω δει δυστυχως δικαστη να μιλαει σε προσφατη δικη αναρχικου για τον εμφυλιο!!) και σκληρες ποινες. Μπορουμε ας πουμε τα ρατσιστικα εγκληματα να τα τιμωρουμε αυστηροτερα (δεν ειναι το ιδιο να τσακωθεις με καποιον στον δρομο και να του ριξεις μια σφαλιαρα, με το να πας να ριξεις απορκλητα μια σφαλιαρα σε εναν ασχετο επειδη ειναι πχ Αλβανος). Μπορουμε να τους επιτηρουμε σε καθε τους συγκεντρωση. Μπορουμε να τους βαζουμε να πληρωνουν τις φθορες, εως και την αστυνομικη συνοδεια (γιατι να πληρωνω εγω τα ΜΑΤ που υπαροχουν μονο και μονο για τους καφρους?).

Αλλα οχι να απαγορευουμε οργανωσεις (τοτε κατι ΕΑΑΚ θα πρεπε να ειναι στην μαυρη λιστα ;-).

Ανδρέας είπε...

anonymous: ισχύει πως στο χώρο αστυνομίας/στρατού/δικαστών υπάρχουν πολλά χουντικά στοιχεία. Η κατάσταση όμως είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με 20 - 30 χρόνια πριν (τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που ακούω από γηραιότερους από μένα). Εξακολουθεί πάντως να υπάρχει μεγάλη διαφθορά στην αστυνομία.
Μην ξεχνάς πως έχουμε μόλις 30 και κάτι χρόνια μεταπολίτευσης. Τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα σε 10 - 20 χρόνια από τώρα.
Μεγάλος αριθμός "καταχρηστικών ασκήσεων δικαιώματος" δε μπορούν πλέον να συμβούν χωρίς να καταγγελθούν από τον τύπο ή να περιοριστούν από τις κλασικές δικλείδες ασφαλείας (πχ διαχωρισμό εξουσιών) που έχει κάθε σοβαρή δημοκρατία. Δεν είμαστε και τόσο χάλια σ'αυτό τον τομέα.
Αν επίσης ρωτήσεις πολλούς συντηρητικούς τη γνώμη τους για την αστυνομία, θα σου πουν πως είναι ανίκανη και φιλοαναρχική επειδή δε μπορεί να πιάσει τα αναρχοκομούνια που καίνε τα αυτοκίνητα!
Το επίπεδο της αστυνομίας είναι πάνω-καθρέφτης της κοινωνίας της με τα ελλατώματά της. Το ίδιο ισχύει και για στρατό και δικαστές (σε διαβεβαιώ πάντως πως υπάρχουν πλέον και ένα σωρό αριστεροί δικαστικοί και στρατιωτικοί)

Olyf είπε...

αντι δικού μου σχολίου προτιμώ να μεταφέρω τα λόγια του Βανεγκέμ : "δεν πολεμάς ούτε αποθαρρύνεις τή βλακεία και την ατιμία απαγορεύοντας την έκφρασή τους . Η καλύτερη κριτική απέναντι σε μιά αθλιότητα είναι νά δημιουργείς τήν κατάσταση που αποτελεί τό αντίδοτό της"

Ανώνυμος είπε...

In principle, συμφωνώ με το Δημήτρη. Μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται το μη ανεκτικό.

Πρακτικά, βέβαια, το πράγμα δυσκολεύει αφάνταστα - ποιός αξιολογεί και αποφασίζει τι ακριβώς είναι αυτό το "μη ανεκτικό," πως εφαρμόζεται η "μη ανοχή" κλπ. Εκεί μάλλον συμφωνώ με το Σωτήρη και τον olyf.

In other news, η σύγκριση του φασισμού της Χρυσής Αυγής με το "φασισμό" των αγροτών-καταληψιών, είναι από τα πιο αστεία πράγματα που έχω διαβάσει τελευταία.

Κωστής είπε...

Δεν λέει κανείς ότι το δημοκρατικό και προοδευτικό πνεύμα αποτελεί μοναδικό προνόμιο της αριστεράς. Γεγονός όμως αποτελεί ότι στους υπόλοιπους χώρους (ιδίως το δεξιό) συναντάται σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια γενικότερη προσπάθεια σπίλωσης της αριστεράς χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα καθεστώτα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Το ζήσαμε και στην αρχή του χρόνου με τους εορτασμούς για το Β'ΠΠ και την πλήρη εξίσωση από ορισμένους του ναζισμού και του φασιμού με τα κομμουνιστικά καθεστώτα και μέσω αυτών με την αριστερά.

Όσο και να διαφωνώ με την τακτική των αγροτών αδυνατώ να δω τη σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Στην μια περίπτωση έχουμε μια ομάδα που μαλακισμένα, άδικα και υπερβολικά κάνει χρήση του δικαιώματος της για διαμαρτυρία (ξεφτιλίζοντας την ίδια την πράξη χωρίς να το καταλαβαίνουν γαμώτο). Και από την άλλη μια ομάδα που λόγω "ιδεολογίας" ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ (αποδεδειγμένα) σε ανθρώπους. Για πόσο καιρό ακόμα δηλαδή πρέπει να της επιτρέπεται να το κάνει ακόμα; Το παρελθόν της δε επαρκεί για προληπτικά μέτρα;

Χώρια το γεγονός ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους βρίσκονται σε ετοιμότητα και αντιμετωπίζουν αγρότες, συνταξιούχους, φοιτητές κτλ. αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο πάντα τους ξεφεύγουν οι χρυσαυγίτες.

@S_G: Όσο και να διαφωνώ και να τσακώνομαι με τα ΕΑΑΚ πραγματικά δεν μπορώ να βρω το κοινό τους με τη Χρυσή Αυγή και κάτι που θα τα έβαζε στη μαύρη λίστα προς απαγόρευση.

avatar είπε...

Τα ΕΑΑΚ ανάλογα με τη σχολή μπορεί να έχουν πιο μετριοπαθή στάση αλλά έχω πολλές φορές γίνει μάρτυρας σε περιπτώσεις που ο φασισμός τους είναι ισάξιος των Χρυσαυγιτών. Ο ταξικός ρατσισμός είναι ισάξιας μαλακίας με τον φυλετικό ρατσισμό.
Ομοίως και για τον σταλινισμό της σημερινής ΚΝΕ.

Για τις ομοιότητές τους μου το είχε θέσει ωραία πριν χρόνια ένα μέλος της ΧΑ: "...ίσως τελικα ένας λόγος που πλακωνόμαστε τόσο με τους κομμουνιστές είναι ακριβώς η κοινή μας δεξαμενή εν δυνάμει ψηφοφόρων (σ.σ. δε μιλάει για αυτούς που είναι εγγεγραμένα μέλη σε κάποιο από τα δύο στρατόπεδα και είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν αλλά για άσχετους που είναι όμως αντιευρωπαϊστές, αντιιμπεριαλιστές, ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ανοικτής αγοράς στον (Έλληνα) εργάτη κ.ο.κ.), για παράδειγμα οι δικοί σου ψηφοφόροί (ξεκαθαρίζω ότι αυτό είναι δείγμα της λογικής των χαρακωμάτων που χρησιμοποιεί, μιας κι εγώ ούτε έχω, ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω ψηφοφόρους) είναι σε τελείως άλλη φάση από αυτά, για αυτό και εμείς και οι άλλοι θα σε βρίσουμε, θα σε χλευάσουμε ώστε να πολώσουμε τον κόσμο μας αλλά ως εκεί θα ασχοληθούμε μαζί σου (προφανώς πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια και για πολλές άλλες ιδεολογικές αποχρώσεις πέραν της δικής μου). Πολιτικά είναι πολύ πιο λογικό και επικερδές να κάνουμε πόλεμο με τους κομμουνιστές".

Ήταν μία ενδιαφέρουσα άποψη. Προφανώς ιδεολογικά βρίσκονται στο αντίθετο άκρο αλλά οι τελικές ομοιότητες στον ολοκληρωτισμό, στον κρατικισμό, στη μεσσιανική λογική του ιστορικισμού (που τόσο οι μαρξιστές, όσο και οι φασίστες κάθε είδους τον κληρονόμησαν από τον Έγελο) και στην άγονη αντίθεση στην αστική δημοκρατία δημιουργούν πράγματι μία κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων.

Πάντοτε με ανησυχούσε πόσο πολύ οι ιδεοληψίες και ο συντηρητισμός αρκετών Ελλήνων ταιριάζουν με αυτές της ΧΑ. Υποθέτω είναι κατανοητό από όλους μας ότι δε συνηθίζουν να στρατολογούν λέγοντας στον υποψήφιο φασίστα "ουγκ!" αλλά χαϊδεύοντας του τα αυτιά με πράγματα που χρόνια ακούει στο περιβάλλον του, αλλά δεν τα έχει οργανώσει ποτέ στο μυαλό του με μία (και καλά) συνεκτική ιδεολογία. Αργότερα έρχεται και το "ουγκ" :-)

Η θυμική δαιμονοποίηση της ΧΑ από το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης πιστεύω ότι κάνει δυσκολότερη τη στρατολόγηση αλλά θα ένιωθα περισσότερο ασφαλής αν αντί του θυμικού επιστρατεύαμε περισσότερο τη λογική...

S G είπε...

"Η θυμική δαιμονοποίηση της ΧΑ από το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης πιστεύω ότι κάνει δυσκολότερη τη στρατολόγηση αλλά θα ένιωθα περισσότερο ασφαλής αν αντί του θυμικού επιστρατεύαμε περισσότερο τη λογική... "

μαρεσει οταν μιλας ιατρικα :-)

για τα ΕΑΑΚ δηλωνω οτι δεν εχω ιδιαιτερη ιδεα μια και δεν εχω πατησει πανω απο 4-5 φορες σε ελληνικο πανεπιστημιο. Αλλα εχω γνωρισει 2-3 τυπους απο δαυτους και ξερω οτι ο κυριως σκοπος τους ηταν το ξυλο. Που ειναι και ο σκοπος των χρυσαυγιτων.

τωρα αν παμε λιγο βαθυτερα, συμφωνω απολυτα με τον αβαταρ. η φιλοσοφια των ακρων (οταν ξεπερνα τον απλο χουλιγκανισμο) ειναι πολυ παρομοια.

και βασικα και οι δυο ξεκινανε ακυρωνοντας την ατομικη ευθυνη.
Δεν εχεις δουλεια, δεν εχεις γκομενα, δεν εχεις στον ηλιο μοιρα?

φταιει το κεφαλαιο, οι Αλβανοι, "ο Εβραιος" (οι τελειωμενοι φασιστες παντα μιλανε στον ενικο ακολουθωντας το Mein Kampf), το κρατος, η κοινωνια, ο καιρος, ο θεος κτλ κτλ Και σε αυτα οπως ευστοχα παρατηρει ο αβαταρ, συμφωνουν 90% των Ελληνων. απο κει μεχρι την χρυση αυγη ή τον σταλινισμο ειναι ενα πηδηματακι (που ευτυχως οι Ελληνες λογω τεμπελιας και αδιαφοριας να περασουν απο τα λογια στην πραξη, συνηθως δεν κανουν).

Ανώνυμος είπε...

Παιδακια, μην την ψαχνετε.

Η δημοκρατια ορισμενων περιοριζεται στην ελευθερια εκφρασης της Δαμανακη, του Μπιστη, του κουναλακη, του Καραμανλη, του yorgo και λοιπων ναουμε...

Εξαλλου, οι καταδικαστικες αποφασεις της Χρυσης Αυγης για ολα αυτα τα παραδειγματα βαρβαροτητων, ειναι τοσες που το πρωτοδικειο την εθεσε εκτος νομου ως κομμα που συμμετεχει σε εκλογες παιρνοντας βεβαιως 15 ψηφους.

Τους εθεσε εκτος νομου αλλα δεν τους εστειλε στην φυλακα.

Κοινωνικος σωφρονισμος τους επιβληθηκε. Παρεα με αναρχικους (και λοιπους ευγενεις κυριους της ακρας αριστερας οι οποιοι το πιο βιαιο που κανουν ειναι να...μαδανε μαργαριτες) θα φυλανε παιδια σε σταθμους και λοιπες αλλες συναφεις δραστηριοτητες που εχουν οι αρσακειαδες αναρχικοι.

(Καποιοι ευαισθητοι εδω, εχουν πειραχθει ποτε; Εχουν γραψει τιποτε στα μπλογκια τους περι δραστηριοτητων των καλοπαιδων της ακρας αριστερας; )

κουκουρουκου.

Ευχαριστω για την φιλοξενια.