7.8.05

The Krikkit Wars

Ο Αμερικανικός λαός είναι ένοχος για την ατομική βόμβα. Και για πολλά άλλα πράγματα. Αυτό που μας τη σπάει πιο πολύ είναι που τολμούν να συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά, ενώ ο στρατός τους σκορπάει τον όλεθρο κάπου στου διαόλου τη μάνα. Σκουλήκια!

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ίδια συλλογιστική θεωρεί (πλαγίως) τον Ιαπωνικό λαό του 1945 αθώο σαν αγγελούδι, τη στιγμή που ο στρατός του είχε ξεχυθεί σε όλο το Δυτικό ημισφαίριο, σφάζοντας, βιάζοντας και σκλαβώνοντας μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα, κι όλα αυτά με 190% λαϊκή υποστήριξη και ηθικόν ακμαιότατον μέχρι την τελευταία στιγμή, επειδή (α) ο Χιροχίτο είναι Θεός (β) δεν υπάρχουν ξένες χώρες, μόνο υποτελείς ξένες χώρες (γ) δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, μόνο βάρβαροι (δ) ο ιαπωνικός τρόπος ζωής είναι ο καλύτερος που υπάρχει και δεν τον διακόπτουμε με τίποτα. (η αναλογία με τους Krikkit στο HGtTG είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή)

Έπρεπε να την κάνουν τη μαλακία οι Αμερικάνοι με την ατομική βόμβα; ΟΧΙ. (τουλάχιστον τη δεύτερη, γιατί από την πρώτη[+] έμαθαν πόσο φρικτό όπλο είναι που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι είχαν τρελαθεί τελείως)

Ξεκόλλησαν τα αρρωστημένα μυαλά τους οι Γιαπωνέζοι όταν τη φάγανε; ΝΑΙ. (τουλάχιστον με τη δεύτερη[&], γιατί στην πρώτη δε μάσησαν καθόλου και το ηθικό παρέμεινε ακμαιότατο που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι είχαν τρελαθεί τελείως)

Ούτε το πρώτο αθωώνει τους Γιαπωνέζους του 1910-1945 (μία από τις πιο φανατισμένες, φονικές και βάρβαρες μηχανές που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας[*]), ούτε το δεύτερο δικαιολογεί τους Αμερικάνους.

Όλοι κακοί ήταν κακοί και όλοι οι αθώοι ήταν αθώοι. Απλώς μια ατομική βόμβα και λίγος κυνισμός είναι πιο ισχυρά από έναν Αυτοκράτορα-Θεό και μία ζωή για την Τιμή. Ψάξτε εσείς για δίκιο και άδικο. Ψάξτε για καλούς και κακούς. Νομίστε με την ψυχή σας ότι το να σκοτώνεις με στυλ είναι λιγότερο φρικτό από το να σκοτώνεις κυνικά.

[ποτέ δεν κατάλαβα την απέχθεια για τους αμερικανούς που βλέπουν τον πόλεμο σαν βίντεο γκέημ. Λες και είναι λιγότερο εγκληματικό να τον βλέπεις σαν κάτι δοξασμένο. Άντε γαμηθείτε ρε κανίβαλοι. Ο σκοπός στον πόλεμο (ο πραγματικός σκοπός) είναι να σκοτώσεις κόσμο που δε σου έχει κάνει τίποτα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέγει πώς θα το ντύσει αυτό για να αποφύγει τις τύψεις και να εξακολουθήσει να αυτοαποκαλείται άνθρωπος]

Μου φαίνεται όλοι εσείς με το γιαλατζί αντιαμερικανισμό του 2005 δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι φανατισμένοι λαοί και τα παρανοϊκά καθεστώτα του Άξονα δεν ήταν ακριβώς το ίδιο με τα παιδάκια του Ιράκ ή τους αριστερούς της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τις βολεμένες κωλάρες μας που πληκτρολογούν μαλακίες στο made in usa πληκτρολόγιό τους με το made in usa λογισμικό για να τις ποστάρουν στο hosted in usa μπλογκ τους.

Ο κόσμος είναι σκατά. Change it, or live with it.

[+] και εννοώ τη δοκιμή, όχι τη Χιροσίμα
[&] το Ναγκασάκι
[*] για ρωτήστε τους Ματζουριανούς, τους Κορεάτες, τους κατοίκους του Ειρηνικού αν οι κοπέλες της Χιροσίμα άξιζαν να γίνουν ατμός. Θα σας πουν ότι ούτε οι δικές τους κοπέλες άξιζαν να κλειστούν σε στρατόπεδα "εξυπηρέτησης" όπου τις πέρναγαν 100 γιαπωνέζοι τη μέρα, ενώ στην ηλιόλουστη Χιροσίμα η ζωή συνεχίζονταν μια χαρούλα και βέβαια με Τιμή και Στυλ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βόμβα της Χιροσίμα ήταν βόμβα ουρανίου. Αυτή που έπεσε στο Ναγκασάκι, όμως, ήταν πλουτωνίου. Αυτός ο πειραματισμός να έλειπε, γμτ ...

J95 είπε...

Σιγά τη διαφορά DiS. Το δεύτερο φτιάχνεται από το πρώτο. Και εκείνη τη στιγμή δεν είχαν υλικά για τίποτε άλλο. Νομίζω ούτε καν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δεν πίστευαν ότι θα χρειαζόταν και δεύτερη βόμβα.

Οι Γιαπωνέζοι παραδόθηκαν τελικά για τρεις λόγους:
α) Στις 8 Αυγούστου τους την έπεσαν οι Σοβιετικοί (ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή οι Γιαπωνέζοι τους έταζαν διαμελισμό της Ασίας αν έρχονταν με το μέρος τους)
β) Οι Δυτικοί μπλόφαραν ότι είχαν αρκετές βόμβες για να συνεχιστεί το show.
γ) Ο Χιροχίτο φέρθηκε επιτέλους σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και απέλυσε όλους τους στρατόκαβλους τρελούς που είχε από κάτω του, οι οποίοι ακόμα και μετά από όλα αυτά επέμεναν ότι καλύτερα θάνατος παρά ατιμωτική παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

O Hirohito iposxethike na sinapsei eirini kai na stamatisei ton polemo an oi simmaxoi dexontan na paraminei ston throno tou meta to telos. Fisika oi simmaxoi itan se thesi na diapragmateftoun kai na zitisoun epipleon antallagmata.

Omos, kirios gia geopolitikous logous (vl. kommounistiki apeili, klp) ithelan na figei o Hirohito apo tin mesi kai na askoun polli epirroi stis metepita kiverniseis. Gia paradeigma, o theios sam xrimatodotouse kai ipostirize mia organosi tou ipokosmou me entoni antikomounistiki drasi tis opoias distixos den thimame to onoma. stin sinexia ekseligxthike stin yakuza afti i organosi.

Episis, o simantikoteros isos logos itan gia na diksei o theios sam pios einai to A arseniko ston planiti gia na xestoun oi ipolipoi pano tous pou epelekse tin atomiki vomva apo to na afisei ton Hirohito na paraminei ston throno.

Tora, itan anagkaies oi atomikes vomves? Mallon oxi. Katalaveno tin aganaktisi sou apo ton tropo pou parousiazetai i istoria, opos eipes esi me tous iapones san athoa aggeloudia alla. Omos milame gia anthropous.

Den itan oute ligotero oute perissotero athooi kai enoxoi taftoxrona ap'oti oi laoi ton simmaxon. Den itan oute ligotero oute perissotero alazones. Den parasirthikan oute ligotero oute perissotero apo tin maziki isteria pou parasirthikan kai alloi ston deftero pagkosmio.

Apologoume gia ta greeklish kai parakalo sigxoreste me an tixon diskoleftite na vgalete noima apo kati pou egrapsa pio pano (Diskoleftika na diavaso tin kataxorisi sou vatraxe, varenoun ta vlefara mou), molis irtha piso apo tin douleia kai nistazo.

Kali sas nixta.

J95 είπε...

Άραξε φίλε, το έχω ξαναπεί ότι με τα Greeklish είμαστε cool.

Δεν έχεις άδικο, η αλήθεια είναι ότι η ατομική βόμβα είναι πολύ... απόλυτο πράγμα ό,τι και να 'χει κάνει ο άλλος. Κυρίως επειδή την πληρώνουν και οι επόμενες γενιές, που αυτές τουλάχιστον είναι εντελώς αθώες.

Τείνω πάντως να δω το όλο θέμα σαν νομοτελειακή κατάληξη ενός δεκαετούς παραληρήματος της ανθρωπότητας. Νομίζω αυτό θα έπρεπε να κρατήσουμε από την όλη ιστορία, και πολύ που το κρατήσαμε βέβαια... :(

dgalanis είπε...

ο πραγματικός σκοπός του πολέμου αγαπητέ j95 δεν είναι να σκοτώνεις κόσμο που δεν σου έχεις κάνει τίποτα , είναι να σκοτώνεις κόσμο που δεν σου έχει κάνει τίποτα για την δική σου επέκταση και απληστία και πλουτισμό ... αυτά όσον αφορά τους επεκτατικούς πολέμους γιατί υπάρχουν και άλλα είδη πολέμου όπως οι αγώνες για ανεξαρτησία απέναντι στους κατακτητές και αυτοί οι πόλεμοι δεν μπορούν να μπουν να στο ίδιο καλάθι με τους άλλους ...όσο για την βόμβα στη χιροσίμα ήταν ένα έγκλημα πολέμου από τη στιγμή που η παράδοση των Γιαπωνέζων θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί και χωρίς αυτήν και κυρίως χωρίς την βόμβα στο Ναγκασάκι ... με λίγα λόγια δεν ήταν παρά μια επίδειξη δύναμης με πολλές, πάρα πολλές παράπλευρες απώλειες ..

kkk είπε...

> η παράδοση των Γιαπωνέζων θα
> μπορούσε να είχε επιτευχθεί και
> χωρίς αυτήν

Λίγάκι υπθετικό αυτό (κατα το αν η γιαγια μου είχε καρούλια θα ήταν τραμ).

Και εξ άλλου, από την στιγμή που υπήρχε βόμβα, κάποιος θα την έσκαγε. Τελεία και παύλα.

Αμα θυμυθούμε ποια ήταν τα άλα δύο ενδεχόμενα (ο Χίτλερ, ή ο θείος Ιωσηφ), είναι να λέμε και μη χειρότερα.

Έτσι ὀπως ήρθαν τα πράγατα τουλάχιστον φάνηκε και οτι το δογμα Τρουμαν που ακολούθησε τον ΒΠΠ είχε κάποια δόντια...

Ανώνυμος είπε...

leptomereia, alla sixenomai ta atoma (opiasdipote ethnikotitas) pou vlepoun ton polemo san video game, oxi giati eprepe na to vlepoun os kati doksastiko, alla epidi eprepe na to vlepoun os kati poli sovaro kai poli tragiko.

Νίκος είπε...

J95 έγραψες: "Τείνω πάντως να δω το όλο θέμα σαν νομοτελειακή κατάληξη ενός δεκαετούς παραληρήματος της ανθρωπότητας"

εγώ πάλι νομίζω ότι το παραλήρημα του πολέμου είναι έμφυτο και δεν σταμάτησε ποτέ. Απλά με την ατομική βόμβα κάπου κατάλαβαν ότι πρέπει να κουλάρουν λίγο για να έχουν εδάφη να σφάζονται.

νομίζω ότι αυτό που έλεγε ο agent smith στον μορφέα είναι πέρα για πέρα σωστό: humans are a virus

Νίκος είπε...

α ναι και το κίμπορντ μάλλον μέιντ ιν ταιβάν είναι