10.9.05

Είναι πάντως...

...λιγουλάκι κολλημένοι.

Με αφορμή αυτό, ανακάλυψα αυτό. Το ήξερα και παλιότερα (η Γ. μου θύμισε ότι το είχαμε συζητήσει μεταξύ μας), αλλά φαίνεται πως το είχα αποβάλλει.

(παρατηρήστε: "ανακάλυψα αυτό" και όχι "ανακάλυψα αυτό" γιατί το Don't Kiss The Frog γίνεται σιγά σιγά συμβατό με WCAG, εν προκειμένω με το WCAG checkpoint 13.1).

Θα παρατηρήσω ότι το ΚΚΕ φαίνεται να έχει μία εικόνα των ναρκωτικών που περισσότερο αρμόζει στον σκηνοθέτη του all time classic "Ναρκωτικά στα Σχολεία": κάτι θανάσιμα δηλητήρια που τα δίνουν οι κακοί έμποροι στα ευάλωτα παιδιά μας επειδή είναι άνεργα, παρηκμασμένα πολιτιστικά κλπ. Θεωρείται δηλαδή αδιανόητο ότι κάποιος έξυπνος, προκομένος, πολιτισμένος και τα τοιαύτα θα διανοηθεί να βάλει στο στόμα του ναρκωτικά.

Η άποψή μου ενισχύεται από αυτήν την ομιλία, όπου τα ναρκωτικά θεωρούνται κοινωνικό πρόβλημα του ίδιου τύπου με την πορνεία (αυτό μου έκανε εντύπωση και στα αντισχόλια του Έκτορα: η πλήρης απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει έναν κατά τη γνώμη του "χασικλή". "Χασικλής" όπως "πουτάνα").

Είναι μια εικόνα (θα έλεγα) ενός λούμπεν μικροαστού και όχι ενός προλετάριου: οι προλετάριοι δεν έχουν την ηθική της Χ γριέντζως.

Η στερεοτυπική αυτή ανοησία σαφώς και δεν ισχύει διότι ναρκωτικά παίρνουν και οι πλούσιοι και οι καλλιτέχνες και γενικά όλη η αφρόκρεμα και μάλιστα πολλοί αρκετά χειρότερα (δε γίνεται ο τελευταίος ζητιάνος π.χ. να εθιστεί στην κόκα γιατί χρειάζεται το εισόδημα 2-3 μηνών για μία δόση).

Δεν υπάρχει δηλαδή (αν αγνοήσουμε το είδος του ναρκωτικού) συσχετισμός ανάμεσα στη χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα μιας κοινωνικής ομάδας, πέραν βέβαια του γεγονότος ότι μια φτωχή κοινωνική ομάδα αν κάνει χρήση ναρκωτικών σχεδόν βέβαια θα έχει (on top of everything else) προβλήματα με την κρατική καταστολή.

Με λίγα λόγια η απαγόρευση αν μη τι άλλο καρακαταανήκει στην εργαλειοθήκη του αστικού κράτους σε ό,τι αφορά την τιθάσευση των μαζών, ακόμα και ένα μαρξιστικό παιδάκι θα το καταλάβαινε αυτό (ο Μαρξ δεν ξέρουμε τι γνώμη είχε για το θέμα γιατί στην εποχή του δεν απαγορευόταν τίποτα). Γιατί το ΚΚΕ το αγνοεί αυτό;
α) Γιατί δεν έχει τίποτα per se με τη μέθοδο της κρατικής καταστολής (βλ. Κούβα όπου η κατοχή τιμωρείται με 30 χρόνια);
β) Γιατί λαϊκίζει;
γ) Γιατί έχει μείνει λίγο πίσω;
δ) Γιατί το έχει παρακάνει λιγουλάκι με το δόγμα του;

Αυτά. Φαντάζομαι θα φάω κράξιμο.

12 σχόλια:

kkk είπε...

> Θα παρατηρήσω ότι το ΚΚΕ φαίνεται να
> έχει μία εικόνα των ναρκωτικών που
> περισσότερο αρμόζει στον σκηνοθέτη
> του all time classic "Ναρκωτικά στα
> Σχολεία": κάτι θανάσιμα δηλητήρια
> που τα δίνουν οι κακοί έμποροι στα
> ευάλωτα παιδιά μας επειδή είναι
> άνεργα, παρηκμασμένα πολιτιστικά κλπ.

Καλά, δεν κατάλαβα... δλδ, σε ξαφνιάζει αυτό;; Τώρα μόλις το πήρες πρέφα; Δεν πιστεύω. Τί τότε; (Πές τα του βρε lefty.)

> οι προλετάριοι δεν έχουν την
> ηθική της Χ γριέντζως.

Hm, a big question mark must remain over this one, I think. Σε τι βασίζεις αυτόν τον ισχυρισμό; Σου πέρασε ποτέ από το νου άραγε οτί μπορεί να μην υπάρχει καν προλεταριάτο, μόνο ένας όχλος από λούμπεν μικροαστές Χ γριέντζες; (Εμένα μου πέρασε - συχνά, μάλιστα)

Τό οτί ο "υπαρκτός" (ο θεός να τον κάνει) δεν "υπήρξε" ΠΟΤΕ χωρις την άκρα καταστολή, δεν σου έβαλε τίποτα ψύλλους;

Το οτι "υπαρκτή διασκέδαση = προδιαγεγραμμένη διασκέδαση", ούτε αυτό;;

Τέλως πάντων, σόρυ που το "κράξιμο" :-) σου βγήκε από την λάθος πάντα, αλλά νομίζω οτι αξίζει να λέγονται κάποιοα πράγματα επί του συγκεκριμένου...

Ο βαθμός της άγνοιας είναι πέρα από απίστευτό, είναι το κάτι άλλο. Θα τα ξαναπούμε, σύντομα, ετοιμάζω κάτι για τον Marc Emery τώρα.

---. είπε...

"Αυτά. Φαντάζομαι θα φάω κράξιμο."

ΚΡΑ!!!

Ναι, αλλά όχι για τον λόγο που νομίζεις.
Καλά ρε, άφησες το κορίτσι και άρχισες τα ίδια;

Ελπίδα πλέον ΚΑΜΜΙΑ για την πάρτη σου.

kkk είπε...

Σωστή η Κωνσταντίνα! :-D :-D :-D

(Αλλα ποιός ξέρει, μπορέι και το κορίτσι να τούφερε τίποτα νεα συναρπαστικά, που συνειρμικά να οδήγησαν στο θέμα)

---. είπε...

Αν, λέμε αν, τα "νέα" είναι Καλαματιανά, θέλω κι εγώ μιά τζούρα ;)

Ελένη είπε...

Παρόλο που μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω και σε άλλα σημεία του post σου, θα συγκρατηθώ :)

Πιάνομαι από ένα μόνο σημείο το οποίο νομίζω ότι δεν έχει καμία λογική.

Με λίγα λόγια η απαγόρευση αν μη τι άλλο καρακαταανήκει στην εργαλειοθήκη του αστικού κράτους σε ό,τι αφορά την τιθάσευση των μαζών, ακόμα και ένα μαρξιστικό παιδάκι θα το καταλάβαινε αυτό

Η απαγόρευση αγαπητέ J95 δεν είναι αυθύπαρκτη. Η απαγόρευση έχει αντικείμενο. Αυτό το οποίο απαγορεύεται. Άρα η απαγόρευση "καρακαταανήκει στην εργαλειοθήκη του αστικού κράτους σε ό,τι αφορά την τιθάσευση των μαζών" (sic) όταν αυτό το οποίο απαγορεύεται συμβάλει στην απελευθέρωση των μαζών και στην άνοδο της ταξικής συνείδησης.

Μπορείς να μου αποδείξεις ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών συμβάλει στην απελευθέρωση του λαού και στην άνοδο της ταξικής του συνείδησης?

Φιλικά, Ελένη

kkk είπε...

Βρε συ Ελένη, (κι η κάθε Ελένη, της επαρχίας και τα ρέστα, κοιμωμένη)

Μπορείς να αποδείξεις το αντίθετό;

Το χρέος είναι δικό σου μια και εσύ θέλεις να εφαρμόσης την απαγόρευση.

Το οτί η θέση του Nixon και αυτή του Χρουστσωφ στο ζήτημα ήταν ολόιδιες (= όργανο του εχθρού για να καταστρέψει τον ακμαίο [να τους χέσω αμφότερους] πολιτισμό μας) δεν σου κίνησε ποτέ λίγο την περιέργια;

Άσε που παραμένει το μικρό ζητηματάκι του γιατί θεωρείς την φούντα να είναι το ίδιο με την πρέζα, δλδ. "ναρκωτικές ουσίες" (υποθἐτω οτι ξέρεις την διαφορά).

Όπως είπε και ο Μάρξ -- "Να λές μαλακίες για την κάνναβη είναι το όπιο του ΚΚΕ".

KiTaSuMbA είπε...

Την άποψή μου επί του θέματος την είδατε σαν «interlude» στο τελευταίο flamewar στο blog του J95.
Επειδή μπορεί λοιπόν να σας ξέφυγε, θα την επαναλάβω εδώ.

Προσωπικά δεν είμαι pro-drug για ένα κάρο λόγους, είμαι ωστόσο pro-freedom of choice και της άποψης πως όσο δεν ενοχλείς/ζημιώνεις τους συνανθρώπους σου, μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις. Δεν βρίσκω λοιπόν «κακή» την χρήση κάνναβης per se, αλλά την αγορά της από παράνομα κυκλώματα, τροφοδοτώντας έτσι την οργανωμένη εγκληματικότητα που μπορεί να καταντήσει σαφώς πιο καταπιεστική και ανελεύθερη από το χειρότερο ψευτοδημοκρατικό κράτος. Και μόνο εκεί βλέπω το ασυμβίβαστο στον τακτικό χρήστη με τον μαχόμενο αριστερό.

Λύση; Η νόμιμη διάθεση του προιόντος με την εγγύηση και φροντίδα του κράτους. Προσοχή όμως... Το να κυκλοφορεί χύμα σε σακουλάκια και η «εγγύηση» να μένει στην χάρτινη ασφάλεια και την επόμενη βαρειά φορολογία του δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς. Καθώς τα περίπτερα μοιράζουν τσιγάρα σε 14χρονα χωρίς 2η σκέψη, δημιουργούνται σοβαρές υποψίες για την ανευθυνότητα διάθεσης του προιόντος. Από την άλλη, τα εξειδικεύμενα coffee shops εμπεριέχουν κάτι το intrinsically «μοδάτο» και προσωπικά ούτε αυτό μου αρέσει. Θα προτιμούσα την διάθεση μέσω φαρμακείου με αυστηρό registry πόσα πήρε και πόσα διάθεσε στην αγορά κατά τρόπο παρόμοιο με τα φάρμακα της «κόκκινης γραμμής». Γιατί η τέτρα-ύδρο-κανναβινόλη είναι ψυχοτρόπος ουσία, make no mistake about this. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος χρήσης της σαν recreational drug.

Για τους υποστηρικτές του ανηλεή πολέμου στα ναρκωτικά, φτάνει να δουν τα παραδείγματα οποιασδήποτε άλλης τυφλής απαγορευτικής μεθόδου και που οδήγησε αυτή. Αν θες να σταματήσεις την κατάχρηση και την μεταπήδηση σε σαφώς πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, η καλύτερη στρατηγική είναι η σωστή ενημέρωση. Όχι αυτό το «κατηχητικό» που οι πιτσιρικάδες φυσικά και γράφουν εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, αλλά εμπερειστατομένα στοιχεία και αποδείξεις για το που μπορούν να φτάσουν. Για παράδειγμα, το γεγονός πως η MDMA (ecstasy για όσους το γνωρίζουν μόνο με το όνομα της πιάτσας) είναι νευροτοξική και σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα που περιέχουν σεροτονίνη ούτε ψέμα είναι ούτε κατηχητικό. Το ότι με χρόνια χρήση θα καταντήσεις πανηλίθιος και ψυχολογικά σταθερός όσο μια παρτίδα jega, ενώ αν τα ανακατεύεις ρισκάρεις να μείνεις στον τόπο και με την μία, είναι απλά the hard truth.

Για όσους επίσης τρέξουν να «μου την πουν» για τα 2 πακέτα τσιγάρα που κάνω την ημέρα, ας μην χαλάνε θερμίδες... Ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη μαλακία είναι και αν κάποτε τσιμπήσω μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα δεν θα κατηγορίσω την «πουτάνα κοινωνία» αλλά μόνο εμένα θα έχω να μουντζώνω στον καθρέφτη. Προσωπικά όχι μόνο συμφωνώ με τα τεράστια ασπρόμαυρα warnings αλλά επαυξάνω με μια ιδέα που ακούστηκε πρόσφατα για φωτό πάνω στα πακέτα από πνευμόνια καπνιστή, καρκίνο στη γλώσσα και στο λάρυγγα κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, πριν κάνεις την μαλακία να είσαι 1000% σίγουρος πως ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ και, αν θες, να την κάνεις πάραυτα.

Περί νοοτροπίας ΚΚΕ τώρα... ο lefty με καλύπτει πλήρως. Έχουν καταντήσει το πιο συντηρητικό, εθνοκεντρικό και στρατόκαυλο κόμμα της βουλής. Απλά, απαράδεκτοι...

J95 είπε...

Αγαπητή Ελένη, θα έλεγα ότι η ταξική συνείδηση όπως και η οποιαδήποτε συνείδηση έχει αρκετά να κερδίσει τουλάχιστον από εκείνες τις ουσίες που εξ ορισμού διευρύνουν τη συνείδηση (π.χ. lsd και thc, αν και το lsd μάλλον την ξεχειλώνει). :)

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Όπως είπε και ο lefty, από πού κι ως πού πρέπει να επιτρέπεται μόνο ό,τι ενισχύει την ταξική συνειδητοποίηση; Το να διαβάσεις π.χ. ένα βιβλίο για διαφορικές εξισώσεις πολλών μεταβλητών δεν κάνει και πολλά για την ταξική σου συνείδηση, σημαίνει ίσως αυτό ότι θα έπρεπε να απαγορεύονται τα Ανώτερα Μαθηματικά;

Το θέμα είναι ότι πολύ απλά, όταν έχεις ταξική συνείδηση (ή γενικότερα "ενοχλητική" συνείδηση) είναι πάρα πολύ βολικό για το αστικό κράτος, απουσία άλλων επιχειρημάτων, να σε μπουζουριάσει για 3-10 χρόνια επειδή βρήκε στο σπίτι σου 2 τσιγάρα ή να σε ξεφτιλίσει τελείως σαν πρεζάκια, σαν μπήξε σαν δείξε. Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα, είναι τρομερά πρακτικό: ενισχύεται αναίτια το διαθέσιμο ρεπερτόριο δικαιολογιών του κράτους ώστε να καταστέλει ενοχλητικούς χωρίς να αναφέρεται καν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ενοχλήθηκε. Η εξουσία πάντοτε ήταν τρομερά πρακτική, γι' αυτό και είναι εξουσία και όχι περιθώριο.

Όπως και στο Μεσαίωνα, αυτό που ενοχλούσε με διάφορες αιρέσεις δεν ήταν βέβαια το ότι πίστευαν π.χ. ότι ο Ματθαίος 35 πρέπει να ερμηνευτεί "έτσι" αντί για "έΤσι" (ποιος χέστηκε; έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν να διαβάζουν ή να μετράνε μέχρι το 35) αλλά το ότι αμφισβητούσαν σταθερές του φεουδαρχικού καθεστώτος. Η διατύπωση "τον καίω αυτόν γιατί ζητάει να σας δίνω περισσότερα λεφτά και να μη σας γαμάω τις γυναίκες την πρώτη νύχτα του γάμου" όσο να 'ναι δύσκολα έχει τη χάρη της διατύπωσης "τον καίω αυτόν γιατί είναι ένας βλάσφημος αιρετικός και θέλει να σας πάει στην Κόλαση". :)

Για παράδειγμα οι Ρομά πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου υπό μια ρεαλιστική οπτική γωνία είναι ένας πληθυσμός γκετοποιημένος για ρατσιστικούς λόγους, μια αφορμή για να έχουν πάρα πολλές τύψεις τόσο οι λευκοί όσο και το κράτος τους. Οι Ρομά όμως σαν διακινητές ναρκωτικών μετατρέπονται -πολύ βολικότερα- σε ένα μάτσο επικίνδυνους εγκληματίες που πρέπει να καταστέλλονται πάση θυσία οπότε δεν τρέχει και τίποτα άμα π.χ. ένας μπάτσος δολοφονήσει εν ψυχρώ έναν ανήλικο Ρομά στο Ζεφύρι και καλώς πήρε αναστολή στα 13 χρόνια που έφαγε και "να τα βλέπετε αυτά εσείς οι υπόλοιποι βρωμόγυφτοι, σας σκοτώνουμε για πλάκα και κανείς δε βγάζει κιχ γιατί στη συνείδηση του κόσμου είστε οι Επικίνδυνοι Εχθροί κι εμείς οι Αγγελικοί Υπερασπιστές του".

Κατά τη γνώμη μου όμως το ΚΚΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να το αναλύσει έτσι το θέμα. Απλά παίρνει ένα πολύ διαδεδομένο στερεότυπο ("χρήστης παρανόμων ουσιών = ναρκωμανής = βλάκας, αποτυχημένος, ψυχασθενής, θύμα") ακριβώς επειδή είναι διαδεδομένο στα κοινωνικά στρώματα όπου απευθύνεται, και το υιοθετεί άκριτα. Αυτό όμως δεν είναι καθοδήγηση, είναι λαϊκισμός. Δε νομίζω ότι κερδίζουν κάτι οι μάζες -στον τομέα της ταξικής συνειδητοποίησης- με την κολακεία των προλήψεών τους, αν και το ΚΚΕ αναμφίβολα κερδίζει στον εκλογικό τομέα χάρη σε αυτήν την πρακτική.

Ουσιαστικά είναι αυτό που είπε ο kkk: λόγω έλλειψης προλετάριων, το ΚΚΕ αναγκάζεται να δώσει αυτόν τον τίτλο σε ό,τι πλησιέστερο έχει στη διάθεσή του, δηλαδή τις λούμπεν μικροαστικές γριέντζες. Έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι: οι γριέντζες που προήχθησαν σε προλετάριους, η ηγεσία του ΚΚΕ που έχει βολικά πρόβατα αντί για ταξικά συνειδητοποιημένα (και σκεπτόμενα) μέλη, το αστικό κράτος που βλέπει ότι οι πολιτικές απαιτήσεις των μαζών δεν πρόκειται ποτέ να βρουν απήχηση στους σκεπτόμενους και ο Φιντέλ που βλέπει την ανελεύθερη πολιτική του να δικαιώνεται.

Ελένη είπε...

Βασικά J95 ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι πολιτικά και έχουν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, να κάνουν με την ταξική συνείδηση. Το να διαβάσεις ένα βιβλίο ανώτερων μαθηματικών είναι θεωρητικά "δικαίωμα" του καθενός σήμερα. Πρακτικά, θα πρέπει να έχεις λεφτά για να το αγοράσεις, χρόνο για να το διαβάσεις και φυσικά την κατάλληλη μόρφωση για να το κατανοήσεις. Και το αν τα έχεις όλα αυτά, ποιός τα έχει και γιατί, ΕΙΝΑΙ ταξικό ζήτημα.
Ελάχιστες δραστηριότητες δεν έχουν επίδραση στην ταξική συνείδηση είτε προς τα "πάνω" είτε προς τα "κάτω". Και σίγουρα η χρήση και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά δεν είναι μία από αυτές. Διότι ο νέος που ανήκει στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα ο οποίος "ξεχειλώνει" (sic) την συνείδησή του με LSD ή χωρίζει την μέρα του σε 2 τμήματα - αυτό που "φτιάχνεται" και αυτό που ψάχνει την δόση του για να "φτιαχτεί" - είναι ελάχιστα πιθανό να έχει τον χρόνο, την ενεργητικότητα, τα μέσα και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ να αγωνιστεί για τον ανατροπή του συστήματος και τον κομμουνισμό (ο στόχος του ΚΚΕ για να μην ξεχνιόμαστε). Κάτι το οποίο είναι προφανώς αρνητικό για το ΚΚΕ. Δεν νομίζω να σου φαίνεται περίεργο που εναντιώνεται σε κάτι που θεωρεί ότι είναι αρνητικό για το ίδιο και για τους στόχους του; Αν μη τι άλλο, είναι λογικό.
Παρεπιπτόντως, όταν ΕΧΕΙΣ (ήδη) ταξική συνείδηση, το καπιταλιστικό κράτος είναι όντως πρακτικό (sic) και δεν χρειάζεται να σε κατηγορήσει (αληθινώς ή ψευδώς) για "χασικλή". Έχει την "παρακόληση συγκοινωνιών", την "κατάληψη δημοσίου κτιρίου", και τώρα τελευταία και τον "αντιτρομοκρατικό". Επίσης, όταν ΕΧΕΙΣ ταξική συνείδηση περνάς την ώρα σου αγωνιζόμενος να ΛΥΣΕΙΣ τα προβλήματά σου, όχι αποφεύγοντάς τα. Διευρύνεις την συνείδησή σου με το να σκέφτεσαι λογικά και να μορφώνεσαι, όχι με χημικά παραλληρήματα που σκοτώνουν τα εγκεφαλικά σου κύτταρα (sic). Αλλά είναι λίγοι αυτοί που έχουν ταξική συνείδηση, οι περισσότεροι δεν έχουν καθόλου και οι υπόλοιποι το παλεύουμε ακόμα.
Η γνώμη σου για το ΚΚΕ είναι επίσης ένα πολύ διαδεδομένο στερεότυπο.

Χαιρετώ, Ελένη

ΥΓ: οκ, αυτή είναι η τελευταία απάντηση που μπορώ να γράψω αγνοώντας τις ειρωνίες. Δεν γράφω άλλη για να μην αρχίσω τα μπινελίκια.
ΥΓ: suggested reading
http://www.kne.gr/action/drugs/thesis/mainColumnParagraphs/01/document/narkotika-text-only.doc
γιατί η λύση που προτείνει το ΚΚΕ για τα ναρκωτικά δεν είναι η ποινικοποίηση

KiTaSuMbA είπε...

Ενώ το να βρεις λεφτά για να πάρεις στην μαύρη ότι σε φτιάχνει δεν είναι καθόλου ταξικό θέμα...[/irony]

Δεν θα αναφερθώ στην τσουβαλοποίηση όπου ένα τσιγαρλίκι είναι ένα και το αυτό με την κόκα και την πρέζα, ή το LSD... μερικά πράγματα είναι προφανή σε όλους.

Θα κοιτάξω να ασχοληθώ ευρύτερα με το θέμα...

J95 είπε...

οκ, αυτή είναι η τελευταία απάντηση που μπορώ να γράψω αγνοώντας τις ειρωνίες.

Μα δε σε ειρωνεύτηκα!

Απλά θεωρώ πως υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από την ταξική πάλη σε αυτή τη ζωή και ότι δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για τα πάντα υπό αυτό το πρίσμα.

Η γνώμη μου για το ΚΚΕ δεν είναι διαδεδομένο στερεότυπο. Μέχρι προχθές ήταν εντελώς διαφορετική.

(με την ευκαιρία να διαφωνήσω με το lefty, το ΚΚΕ μπορεί να είναι λίγο κολλημένο με τη μπάλα σε πολλά θέματα, όμως π.χ. είναι το μόνο κόμμα που εγγράφει στις συνδικαλιστικές του οργανώσεις αλλοδαπούς).

Σε αυτό το post (και στο post του Έκτορα) μπορείς να παρατηρήσεις πώς διαμορφώθηκε η νέα μου γνώμη: όταν συνειδητοποίησα ότι η άποψη του ΚΚΕ, μόλις ξεφύγουμε λίγο από ζητήματα για τα οποία ο Μαρξ και ο Λένιν έχουν έτοιμες απαντήσεις, τείνει να γίνεται αφόρητα λαϊκιστική.

Δε νομίζω ότι έχω δώσει την εντύπωση ανθρώπου που ξεφεύγει από τα προβλήματα, τώρα για κατεστραμμένο εγκέφαλο δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να ισχύει.

Το κείμενο θα το διαβάσω αύριο που θα έχω και Word, αλλά προκαταβολικά λέω πως δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος να είναι κατά της αποποινικοποίησης και κατά της ποινικοποίησης (εκτός αν έχει πάρει πολύ σοβαρά ναρκωτικά :)

KiTaSuMbA είπε...

As promised, ασχολήθηκα εκτενέστερα με το θέμα στο blog μου:
κλικ!