26.9.05

Η μόνη διαφορά με την Ανατολική Γερμανία...

που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι εκεί αντί να σε λένε μίζερο και μαλάκα και για κλάμματα[*], σε κλείνανε στη φυλακή.

Αλήθεια, γαμώ τις χώρες η Ανατολική Γερμανία, ε;

Ασταδιάλα ρε αφιονισμένα βλήματα.

[*] update: και μικρόψυχο και για να μην το κουράζουμε άλλο μικροτσούτσουνο, ανθέλληνα, ψευτοκουλτουριάρη, φλώρο, ξενέρωτο, αδερφή, ρίψασπι, κομπλεξικό, μαλάκα, μειονότητα, μαύρο πρόβατο εν ολίγοις.

Λοιπόν: σε μια εβδομάδα, δε θα μπορώ να τρώω με δύο ευρώ στη λέσχη γιατί δε θα έχω πια πάσο. Φαίνεται πως κάποιος έκρινε ότι τα 54,60 ευρώ που παίρνω το χρόνο για υπερεξειδικευμένες διδακτικές και ερευνητικές υπηρεσίες με καθιστούν αρκετά πλούσιο για να παραγγέλνω Κινέζικο. Ζητώ συγνώμη που δεν αλλάζει η γνώμη μου ότι αυτή η χώρα γαμιέται ασύστολα επειδή ένα μάτσο καλοπληρωμένοι (από τους φόρους μου βέβαια) ρίξανε κάτι μπάλες σε κάτι διχτάκια.

Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω. Ζήτω η Ελλάδα.

Επειδή αισθάνομαι το ηθικό μου λίγο πεσμένο τώρα, θα με συγχωρέσετε: πετάγομαι 5 λεπτάκια μέχρι την Κομισιόν να μου κάνουν πίπες όλοι οι επίτροποι σαν "αφεντικό της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ" που είμαι.

25 σχόλια:

J95 είπε...

Ψέμματα, μπορώ να σκεφτώ και 2η διαφορά: η Ανατολική Γερμανία για την εποχή της είχε ελαφρώς ανώτερο βιοτικό επίπεδο και κάμποσα επιτεύγματα να επιδείξει σε τομείς πέραν της show business.

KiTaSuMbA είπε...

Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου μίζερη την αντίδραση στην ελληνική ΜΑΛΑΚΟφροσύνη όπως καλύτερα σκιαγραφείται μέσα από την κατάληξη ενός άρθρου του contra.gr:

...να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα πανηγύρισε, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των 14 μηνών, άλλη μια πανευρωπαϊκή πρωτιά.

Αυτή της Ελενας Παπαρίζου στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το "Number One" που αποδεικνύεται, αν μη τι άλλο, προφητικό...



Εντάξει ρε παιδιά, ωραίο γκομενάκι, πιασάρικο τραγουδάκι για 14χρονα (αν στα 15 σου συνεχίζεις να ακούς τέτοιες μλκς υπάρχει πρόβλημα) αλλά όχι να το βάζουμε δίπλα στους κόπους αυτών των ανθρώπων. Όχι να το βαφτίζουμε ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μίζερος είναι αυτός που ψάχνει τόσο απελπισμένα κάτι να ξεφύγει απ'την κατάντια του και είναι αναγκασμένος να θεωρεί λόγο πανεθνικής ευτυχίας την διάκριση (;;!!) ενός χαζοτράγουδου ανάμεσα σε τόσα χαζοτράγουδα.

ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ... ρωμαίοι, ε ρωμαίοι!

talos είπε...

J95: αυτή η πρώτη διαφορά... δεν είναι και μικρή, ε;

Ανώνυμος είπε...

1) Τι σουφταιξε ρε βάτραχε η Ανατολική Γερμανία και την ανακατεύεις; Πάνε να ρωτήσεις καλύτερα τους ανατολικογερμανούς αν θες ν'αποκτήσεις άποψη σοβαρή για το θέμα
2) Εγώ χάρηκα για την πρώτη θέση στο ευρωμπάσκετ. Χάρηκα για το ευρωπαϊκό κύπελο ποδοσφαίρου. Και χέστηκα για την Παπαρίζου. Μου φαίνεται μεγάλη μαλακία να θεωρητικοποιούμε την πορεία μιας εθνικής αθλητικής ομάδας και να βγάζουμε συμπεράσματα για την πορεία της χώρας, και τα συμπεράσματα αυτά από πάνω να τα μεταφέρουμε στην πορεία του λαού της χώρας.
Δηλαδή τι να υποθέσουμε τώρα που έχουμε δυό κούπες σε ένα χρόνο, από μπάσκετ και ποδόσφαιρο; Οτι η Ελλάδα μετράει περισσότερο και είναι πιό ανεξάρτητη από πριν; Οτι μειώθηκε η φτώχεια και η αγραματοσύνη;
3) Θυμάμαι με την Παπαρίζου να γράφονται σε εφημερίδες, μπλογκς, ν'ακούγονται σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μύδροι ενάντια σε όσους "σνομπάραν" την "επιτυχία", ώστε να δικαιολογήσουν το "απενοχοποιημένο πανηγύρι". Ωστόσο, κανείς ή περίπου δεν είχε σνομπάρει... Τι σημαίνει όλο αυτό λοιπόν; Ακόμα μια φορά, τη μαλακία όσων βγάζουν συμπεράσματα για την "πορεία του έθνους" από την πορεία της Παπαρίζου ή την τροχιά του τρίποντου του Διαμαντίδη ή της κεφαλιάς του Δέλα.

---. είπε...

Μήπως κάποιος μπορεί λίγο να αναφερθεί στην πρώτη διαφορά;
Δηλαδή οι μίζεροι και οι μαλάκες τί; Κατάλαβα καλά;

Αν βαριέστε, αγνοείστε το.

KiTaSuMbA είπε...

constantina:
Δηλαδή οι μίζεροι και οι μαλάκες τί;
Δεν έκαναν σαν σχολιαρόπαιδα για μια αθλητική επιτυχία που ούτε οι μισοί απο αυτούς που πανηγύριζαν έξαλλα είχαν ιδέα πριν από 4 μέρες.

mac:
καταπληκτική ταινιάρα! (την είδα πρόσφατα)

---. είπε...

Kitasumba, το θέμα με την φυλακή δεν κατάλαβα καλά.

Η ταινία mac, είναι κορυφή!

Nassos K. είπε...

Αυτό το βατράχι πολύ το πάω ;)

J95 είπε...

Λοιπόν κι εγώ χάρηκα αλλά είχα την ατυχία να δω τον τελικό με το Γλίτσι (ο καρακαταεθνίκαρος καλύτερος πελάτης του Λιακόπουλου φίλος μου). Στην περίπτωσή του το μπάσκετ αποδείχτηκε τρομερό όπιο του λαού, δηλαδή μου είπε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει το κράτος να ρίχνει όλα τα λεφτά για να γαμάμε σε show business και αθλητισμό όπως έκαναν και οι αρχαίοι (!). [σημείωση: είναι χρεωμένος μέχρι αηδίας]

Γενικά δεν έχω πρόβλημα με όποιον χαίρεται (κατ' αρχήν). Εξαρτάται βασικά από τους λόγους για τους οποίους χαίρεται.

Με προβληματίζει βέβαια που μια νίκη στο μπάσκετ κατεβάζει περισσότερο κόσμο στους δρόμους απ' ό,τι π.χ. η μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά γενικά χέστηκα: τα θέλουν και τα παθαίνουν και καλά να πάθουν τα ζώα. Θα γίνω κι εγώ μεσοαστός να τα περνάω μια χαρούλα, όχι που θα κάτσω να σκάσω.

Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι επειδή γαμάμε στο μπάσκετ γαμάμε και γενικώς. Με τίποτα. Αν ήταν έτσι, όπως είπα, η Ανατολική Γερμανία ήταν η πιο σούπερ χώρα που υπήρξε ποτέ. Που δε νομίζω.

Παρεμπιπτόντως, δε μας θυμάμαι στο μουντιάλ της Ιαπωνίας να λέμε "α, τι τρομεροί αυτοί οι Τούρκοι, έφτασαν τρίτη θέση, ας τους δώσουμε το Αιγαίο" ή "τελικά πρέπει να τους παραδεχτούμε τους Γιαπωνέζους, είναι πραγματικά ανώτεροι".

Τείνουμε να αποδίδουμε υπερβολικές διαστάσεις στο πώς ενισχύεται η εικόνα του έθνους στους έξω από επιτυχίες στη show biz.

Εμένα πάντως χάρη στο Euro ένας Δανός μπάρμαν στο κάμπινγκ Tibere της Ρώμης με κέρασε μια σέβεν απ. Σχεδόν δηλαδή: και επειδή μάντεψα από την προφορά του ότι ήταν Δανός. Ακόμα πιο σχεδόν: την έπεφτε ασύστολα στη Γ. και ήθελε να μας καλοπιάσει. Το σκουλήκι. Τέλος πάντων, μετά τη τζάμπα σέβεν απ αναθεώρησα σοβαρά προς τα κάτω τη δίκαιη οργή μου για το τότε εθνικό παραλλήρημα: Τουλάχιστον έβγαλα κι εγώ κάτι.

@talos: πρακτικά η διαφορά είναι τεράστια, αλλά ...ιδεολογικά(; δεν ξέρω πώς να το πω) πολύ μικρή. Όποιος δε συμμετέχει στον εθνικό παροξυσμό είναι ο απόβλητος and that sucks bigtime.

@aggressive aspects: επιτέλους ένας φυσιολογικός άνθρωπος!

morpheous είπε...

αν από αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι πιστεύω πως «Όποιος δε συμμετέχει στον εθνικό παροξυσμό είναι ο απόβλητος...» τότε τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε βατραχάκι!!! Πολύ σωστό σε βρίσκω. Τα σχόλια που κάνεις ειναι πάντα ένα κ ένα... :)

Old Boy είπε...

Γενικά δεν έχεις πρόβλημα με όποιον χαίρεται, αρκεί να μην χαίρεται. Γαμιέται ασύστολα αυτή η χώρα και τα ζώα που την κατοικούν κι ο Θεός ο ίδιος και τα σαπούνια, τα σφουγγάρια, οι οδοντόβουρτσες, οι χλωρίνες, τα ζαντολάστιχα, οι τσιμούχες, οι φλάντζες, οι φράντζες, οι φραπέδες, οι καναπέδες, τα καναπεδάκια, τα ντελίβερι, ο αέρας, το νερό, οι κατσαρίδες, ο ήλιος, το διάστημα, οι σουπερνόβες, το νόβα το κανάλι, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, οι άντρες, οι γκέι, οι λεσβίες, η Λέσβος, η Χίος, ο Στέφανος Χίος, ο Στέφανος Ληναίος, η Πατησίων, η Ιπποκράτους, η Πανεπιστημίου, τα ουσιαστικά, τα επίθετα, οι αντωνυμίες και τα επιρρήματα. Τέλος, ως γενικευμένη προσέγγιση να πάω να γαμηθώ κι εγώ.

S G είπε...

ε τι να πει κανεις. Υπερβολες θα ακουστουν, διαβασα καπου ατακα: "Μιλαει για μας ολη η Ευρωπη!"

χμμ, ποια Ευρωπη? Η Αγγλια που δεν το εδειξε καν η ΤιΒι? Η Ισπανια που ηταν το πρωτο και μοναδικο ελληνικο παιχνιδι που εδειξε (και μονο επειδη περιμεναν να ειναι η Ισπανια στον τελικο :-), η Γερμανια που ο Νοβιτσκι μπορει να περπατα ανενοχλητος στον δρομο μια και λιγοι τον αναγνωριζουν?

Αλλα τεσπα, οπως ειπα (λιγο πιο διακριτικα :-) και στο βλογ μας, προτιμω να χαιρονται για το μπασκετ που αξιζουμε και ειμαστε και σχετικα κυριοι, παρα για την μπαλα που ουτε αξιζαμε, ουτε ειχαμε μεγαλοψυχια* σαν φιλαθλοι.

Και αν σε προβληματιζει γιατι ψαχνουμε επιτυχιες στο μπασκετ για να αισθανθουμε καλα, θα επρεπε να προβληματιστεις ετσι κιαλλιως, γιατι χρειαζεται ο καθε ετερεφωτος κακομοιρης επιτυχιες καποιου ομογλωσσου του, που δεν ξερει καν, για να αισθανεται καλα...


*δεν θα συγχωρησω ποτε τα σκατοχυχα καθαρματα που αντι να καλοδεχτουν τους Αλβανους που πανυγυριζαν μαζι μας, αρχισαν να τους βριζουν...

J95 είπε...

Τέλος, ως γενικευμένη προσέγγιση να πάω να γαμηθώ κι εγώ.

Μου αρέσει να μπαίνουν οι άνθρωποι στο νόημα χωρίς να χρειάζεται να τους εξηγώ.

talos είπε...

ένα μάτσο καλοπληρωμένοι (από τους φόρους μου βέβαια)

Αυτό δεν ισχύει. Οι μισοί παίζουν (και πληρώνονται) στο εξωτερικό - τους άλλους μισούς τους πληρώνει ο Γιαννακόπουλος. Δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι περιμένουν από το κράτος για να ζήσουν. Έχεις συνεισφέρει στο ότι υπήρχαν οι υποδομές και η οργάνωση ώστε να γίνουν αυτοί παίκτες - κατά την γνώμη μου καλώς. Α! και στον μισθό του Γιαννάκη και του προπονητικού τημ.

Ρε συ, ενώ γενικά συμφωνώ μαζί σου εδώ δεν σε καταλαβαίνω... Καταλαβαίνω ότι η έννοια της εθνικής επιτυχίας είναι παρεξηγημένη, αλλά αφενός σε διαβεβαιώ ότι και αλλού τα ίδια συμβαίνουν (π.χ. στην Βραζιλία όαν πήραν το μουντιάλ βγήκαν όλοι έξω και έκαναν δεύτερο καρναβάλι - και εκεί να δεις κοινωνικά χάλια που έχουν, αλλά και στην Ιταλία όταν πήραν το παγκόσμιο κ.ο.κ.), αφετέρου η σοβαρότητα που είδα στην εθνική αυτή είναι προς μίμηση γενικά στην Ελληνική κοινωνία - όπως και η μεθοδικότητα του μηχανισμού υποδομής και ανάδειξης ταλέντων στο συγκεκριμένο άθλημα.

Και εν τέλει μια κοινωνία που δεν γιορτάζει ποτέ γίνεται ακόμα πιο μίζερη.

Παρεμπιπτόντως, δε μας θυμάμαι στο μουντιάλ της Ιαπωνίας να λέμε "α, τι τρομεροί αυτοί οι Τούρκοι, έφτασαν τρίτη θέση, ας τους δώσουμε το Αιγαίο"

Για το Αιγαίο δεν ξέρω, αλλά το "τι τρομεροί αυτοί οι Τούρκοι" στο ποδόσφαιρο εγώ το είπα. Μπράβο για την δουλειά που έκαναν και μπράβο που πρόσφεραν ποδοσφαιρικό θέαμα.

Για το πόσο κακό είναι να υποτιμάται η έννοια της συλλογικής χαράς, της με διάφορους τρόπους *συμμετοχής* σε μια συλλογικότητα, θα σου πω άλλη φορά. Τα χάλια μας τα έχουμε όλο και περισσότερο, ανάμεσα στα άλλα, γιατί αυτή η συλλογικότητα των αθλητικών πανηγυρισμών εξαντλείται πια και σταματά σε αυτούς.

J95 είπε...

Κοίτα, όπως το βλέπω, υπάρχει ειδικά στον Έλληνα -λόγω ένδοξου ψευδοπαρελθόντος και ιδιαζόντως αυξημένης φασιστικής νοοτροπίας- ένα "η φυσική μου θέση στον κόσμο είναι η Ηγετική" ή αν προτιμάς "η φυσική θέση του Αλβανού είναι να τρώει ξύλο".

Αυτό ενισχύεται με τους εθνικούς πανηγυρισμούς.

Θα μπορούσαν όντως οι νίκες των εθνικών ομάδων να αποτελούν αφορμή για προβληματισμό. Π.χ. για την αξία της μεθοδικότητας και τέτοια. ΟΚ, αυτό παραείναι ξενέρωτο, το δέχομαι μέχρι κι εγώ.

Θα μπορούσαν οι νίκες των εθνικών ομάδων να αντιμετωπίζονται π.χ. όπως αντιμετωπίζουν οι Βάζελοι μια νίκη του Παναθηναϊκού. "Γιούπι, κέρδισε η ομάδα μας, έχουμε την καλύτερη ομάδα".

Αλλά όχι. Δε μας φτάνει αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι μια επιβεβαίωση ότι αντίθετα με όλα τα δεδομένα, η φυσική μας θέση είναι η ηγετική. Σήμερα το μπάσκετ, αύριο ο κόσμος (δηλαδή το μπιτς βόλεϋ, η άρση βαρών, η μπάλα, η Eurovision και τα καλλιστεία).

Ο λόγος που δε με καταλαβαίνεις είναι ότι δεν έχεις τόσο στενές επαφές με εθνικιστές όσο εγώ, ούτε τόσο στενές επαφές με 20χρονα όσο εγώ. Δε μπορείς να φανταστείς σε τι βαθμό η κοινωνία ρέπει προς τουλάχιστον μεταξικές καταστάσεις (Γ' Ελληνικός Πολιτισμός κλπ).

Τα πιτσιρίκια που καμαρώνει ο άλλος ο μαλάκας, έχουν κάτι απόψεις για τους ξένους, τα γονίδιά μας, την παγκοσμιοποίηση, την εθνική αφύπνιση κλπ που θα τις ζήλευε και ο Χριστόδουλος.

Καμαρώνουν νομίζεις για την εθνική επιτυχία; Με τίποτα. Πώς μπορείς να καμαρώσεις για μια επιτυχία την οποία πληροφορήθηκες τελευταία στιγμή; Οι περισσότεροι δεν είδαν καν τον ημιτελικό.

Καμαρώνουν απλά για το έθνος (το όμαιμον, ομόθρησκον, ανώτερο όλων και δικαιωματικά κάτοχο του copyright όλης της αρχαιοελληνικής γραμματείας και διεκδικητή όλων των γαιών από το Δούναβη μέχρι τον Ινδό).

Εκεί έγκειται η φιλοσοφική ένστασή μου: όπου βλέπω σκατά, τα επισημαίνω. Έχει καταντήσει πραγματικά αηδία κάθε φορά που νικάμε σε ένα διαγωνισμό show business το "μεταξόμετρο" της κοινωνίας να ανεβαίνει 15 μονάδες (και να μην πέφτει μετά). Σε βάζει σε σοβαρές σκέψεις για το πόσο θα ανέβει αν προκύψει κάτι πιο σοβαρό, ας πούμε ένα νέο "εθνικό θέμα" τύπου ταυτοτήτων.

Η πολιτική ένστασή μου εξαντλείται στο all time classic άρτος και θεάματα, αν και νομίζω πως εσχάτως έχει αναθεωρηθεί στο σκέτο θεάματα. Όλα αυτά είναι show business και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Σε τελική ανάλυση, δεν έχει επιτευχθεί κάτι τρομερά ουσιαστικό. Αυτό όπως σωστά είπες όμως είναι πανανθρώπινη ιδιότητα, το να ξεγελιέσαι δηλαδή από τέτοιες βλακείες.

kerveros είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Οπως πάμε θα εξατμιστούν και οι τελευταίες σταγόνες σοβαρότητας από αυτή τη χώρα.
Να δώ πόσοι θα πανυγηρίσουν οταν θα αρχήσει
το νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης λόγω ανεργίας.

Old Boy είπε...

"Μου αρέσει να μπαίνουν οι άνθρωποι στο νόημα χωρίς να χρειάζεται να τους εξηγώ".

Να λοιπόν που σου αρέσει και κάτι. Εντυπωσιακό και απροσδόκητο. Από την άλλη όμως πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι είναι γεμάτοι εκπλήξεις.

J95 είπε...

Ε... σύνελθε;

Ντάξει, δε σου ξαναθίγω το μαζάνθρωπο μέσα σου.

- είπε...

Καταλαβαίνω τον j95, γιατί ακούστηκαν απίστευτες υπερβολές και ανεδαφικότητες περί συνολικού "εθνικού μεγαλείου" με αφορμή τις αναφερόμενες νίκες. Η Ελλάδα που "της αξίζει να είναι σε όλα πρώτη" (εκτός από την παιδεία, την επιστήμη, την κοινωνική πρόνοια και η λίστα δεν έχει τέλος...). Είναι πράγματι τα κομπλεξάκια του "τελευταίου στη λίστα". Απλές γραφικότητες; Όχι, δυνητικά επικίνδυνα (γιατί αποπροσανατολίζουν και γιατί τρέφουν εθνικιστικές ιδεοληψίες).

Από την άλλη, η ομόθυμη χαρά είναι τόσο όμορφη! Χαίρομαι που βγαίνει ο κόσμος και πανηγυρίζει μεσογειακά, πηγαία και ανεπιτήδευτα! Δε χαίρομαι όταν ξεχνάει τι πανηγυρίζει ή όταν ξεχειλώνει την αρχική αφορμή μέχρι την ...Κόκκινη Μηλιά.

Κάπου στη μέση θα τα βρούμε....

dgalanis είπε...

ζήτω η ελλάς

Ανώνυμος είπε...

Την χαρά δεν την μοιραζόμαστε.

Το εμπεδώσαμε.

Αν εξαιρέσω 2-3 σοβαρούς, μπορώ να λυπάμαι για το "ομαιμον" (στα χαρτιά) με τους υπόλοιπους;

---. είπε...

Πάρε ένα τρόλι κι εσύ να ΄χεις να πορεύεσαι. Μ΄έπρηξε όλη μέρα!

mac μαλάκα, πρόσεχε, εδώ δεν παίζουν οι δικές μου ευγένειες.

Ανώνυμος είπε...

προοδευτικός τραμπουκισμός!

Κλάσαμε μέντες

KiTaSuMbA είπε...

mac psiliko επώνυμος said...

προοδευτικός τραμπουκισμός!

Κλάσαμε μέντες


Ρε φιλαράκο κατάντησες γελοίος! Σκας μύτη και αφήνεις ανώνυμα ένα εντελώς προκλητικό σχόλιο όπου μας βάφτισες όλους κουμουνιστές και που στο γιαούρτι που έχεις αντί για μυαλό ισοδυναμεί με προδώτες επειδή δεν αλλαλάζουμε μαζί σου σαν γαίδούρια περι «εθνικής παλιγεννεσίας» και αρχίδια μάντολες εξαιτίας ενός αθλητικού αποτελέσματος.

Τράβα δείρε τώρα καναν αλβανό για τα επινίκεια του μεγαλειώδους Έθνους μας και άδειασέ μας την γωνίτσα...