13.9.05

SNR=moderate + Η Ευτυχία του να είσαι Έλλην

Θέμα 1:
[Σκηνικό τώρα, έχουν περάσει αρκετοί μήνες αλλά κολλάει με το θέμα μας. Είμαι τώρα στο μετρό (δε θυμάμαι από πού, μάλλον από Σύνταγμα, πάντως πήγαινα Δ. Πλακεντίας) και παίζουν (μεταξύ άλλων) στο βαγόνι ένα ανθυπογκομενίδιο ΒΠ[*] ντυμένο ως πορνίζων καρνάβαλος και ένας τύπος σκέτος άγγελος: ψηλός, ξανθός, γυμνασμένος, μακριά μαλλιά, γαλάζια μάτια, κάτι σαν το Σβαρτζενέγκερ στον Κόναν το Βάρβαρο χωρίς τη σκατόφατσα του Σβαρτζενέγκερ και σαφώς λιγότερο φουσκωμένος.

Εγώ κοιτάω το ανθυπογκομενίδιο ΒΠ.

Το ανθυπογκομενίδιο ΒΠ κοιτάει τον Ξανθό Άγγελο.

Ο Ξανθός Άγγελος κοιτάει... εμένα.

Σε ένα σημείο του σώματός μου που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για παρεξηγήσεις, θα ήθελα να προσθέσω.

Συμπέρασμα: είχαμε όλοι τρομερά λάθος προτεραιότητες. Αλλά τουλάχιστον ο τύπος ήταν ο μόνος με καλό γούστο εκεί μέσα. Το σωστό να λέγεται. Το ηθικό δίδαγμα της όλης ιστορίας είναι βέβαια ότι η Αθήνα είναι μία τεράστια μαλακία. "Μικρές στιγμές ανθρωπιάς στο μετρό" και αρχίδια, τίποτα απ' όλα αυτά δε θα συνέβαινε αν ζούσαμε όλοι ακόμα στα χωριά μας!


Λανθάνον συμπέρασμα (εξαχθέν[sic] με το λογικό σφάλμα της στατιστικής των μικρών αριθμών): γυναικεία παρατηρητικότητα = μαλεούτσες (επίσης sic) μπλε.
]

Θέμα 2:
Διαβάζοντας τέτοιες επιστημονικά συγκροτημένες απόψεις αρχαιογκαγκά[+], σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που γεννηθήκαμε Έλληνες. Γιατί τώρα το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να κάνουν τα παιδιά μας 4-5 ώρες παραπάνω αρχαία. Άντε και που χρεωθήκαμε από 1000 ευρώ για να κάνουμε Ολυμπιακούς. Ενώ αν ήμασταν τίποτα Αιγύπτιοι, με τους μαλάκες που έχουμε, μας έκοβα να κουβαλάμε γρανίτη για να χτίσουμε καμία πυραμίδα.

Το ότι όλη αυτή η μαλακία πηγάζει από υπαρκτά (και σαφώς σοβαρότερα) προβλήματα, όπως η φτώχεια και η ανεργία, δε με παρηγορεί καθόλου. Ένα τεράστιο εργοστάσιο μαλακίας, να τι είναι ο άνθρωπος: input: φτώχεια και δυστυχία. output: ρατσισμός και σοβινισμός => μαλακία.Και το χειρότερο είναι ότι ο ρατσισμός και ο σοβινισμός σου μένουν ακόμα και αν κάποια στιγμή αποκτήσεις λεφτά.

Θέμα 3:
Για τη ΝΔ τι να πω, είναι πραγματικά τραγικοί.

ΥΓ: Τα παραπάνω είναι ανούσια φληναφήματα. Το ξέρω ότι υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Χέστηκα. Παραμένω ultra happy γιατί όταν σκέφτομαι τα σοβαρότερα γίνομαι ultra sad. Νομίζω πως δικαιούμαι κι εγώ λίγο αισιόδοξο αυτισμό στη ζωή μου.


[*] βού-πού.
[+] το χειρότερο πάντως είναι όταν διαπιστώνεις ότι τα πιστεύουν

9 σχόλια:

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

@ macmanus

Έτσι όμως εξέθεσες και μένα...

(ξανθός άγγελος)

Ιφιμέδεια είπε...

Κι άλλο λανθάνον συμπέρασμα: όση νοημοσύνη κι αν διαθέτει ο άνδρας (σε κομπλιμεντάρω, το νου σου), το ανθυπογκομενίδιο θα το κοιτάξει που να σκάσετε όλοι...

Κι ένα ακόμη λανθάνον συμπέρασμα -πολλές θα συμφωνήσετε μαζί μου- οι πολύ όμορφοι άνδρες τη σήμερον είναι κατά πάσα πιθανότητα γκέι -γιατί όμως;;;
(Και ο κολλητός μου φίλος, γκέι κι αυτός, εμπίπτει στην περιγραφή του ξανθού αγγέλου του μετρό).

Και κάτι ακόμη: ΒΠ (βου που) τί είναι;
(το παράκανα με τις ερωτήσεις για τις συντομογραφίες του συρμού, αλλά γηράσκω διδασκόμενη όπως λέει και η προσφιλής μου Κουρούνα)

Ιφιμέδεια

kkk είπε...

@Ιφιμεδεια

Απ'το στομα μου το πείρες..

Τί ειναι ρε παιδια το ΒΠ;;

KiTaSuMbA είπε...

ΒΠ = Βόρεια προάστια, αμαθείς! :-P

ifimedea:
Και τα 2 συμπεράσματα ισχύουν. Για το πρώτο, δεν κατάλαβα βασικά την αντιδιαστολή με την εξυπνάδα κάποιου. Εκτός και πιστεύεις πως η εξυπνάδα προκύπτει από μεγαλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου οπότε που να περισσέψει να παει κι αλλού... :-P Στο κάτω κάτω, βλέποντας το ανθυπογκομενίδιο στο μετρο/τραμ/λεωφορείο μέσα στο rush hour να «δαγκώσετε το μηλαράκι παρεΐτσα» φαντασιώνεσαι, όχι να αναλύσετε Νίτσε!!

Για το 2ο, έχει μάλλον να κάνει πως οι gay είναι συνήθως πιο νάρκισσοι και φροντίζουν το σώμα τους πολύ περισσότερο, νιώθωντάς το απαραίτητη προυπόθεση για να «πιάσουν ψάρια». Συγχωρέστε μου την έκφραση, αλλά άσχημος, χοντρός και ομοφυλόφιλος... δεν είναι gay, «παλιόπουστας» είναι!

Αταίριαστος είπε...

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ
Λέει ο τύπος:
"Υπάρχει ανώτερη νοητική άσκηση εκτός από την καθημερινή ανάγνωση μιας σελίδος αρχαιοελληνικού κειμένου;"
Επειδή η απάντηση είναι προφανώς ρητορική απομένει τα αρχαία, μετά την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία, να αρχίσουν να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς: "Μία σελίδα πρωί και βράδυ προ φαγητού".
Αλλά το μεγάλο γέλιο είναι στο παρακάτω:
"Oι απόψεις αυτές δεν προέρχονται από εθνικιστική ή αρχαιολατρική αφετηρία. Τα ίδια ακριβώς θα λέγαμε, εάν είχαμε άλλη εθνικότητα. Διότι προηγείται η επιστημονική αλήθεια και όχι τα πάθη και οι αγκυλώσεις. Κάποτε επιτέλους ας δοθή νέο περιεχόμενο στις έννοιες πρόοδος και συντήρηση."
Όχι αγόρι μου, ποιος σε είπε εθνικιστή και αρχαιολάτρη εσένα; "Μπροστάρης στον αγώνα για την επιστημονική αλήθεια και κατά των αγκυλώσεων" σου αρέσει;

KiTaSuMbA είπε...

Αρκετά με το αστείο του 1ου θέματος, ας ασχοληθούμε και λίγο με τον τραγελαφικό τύπο του 2ου.

3. Οι συνάψεις των νευρώνων όμως αυξάνουν σε αριθμό ανάλογο των ερεθισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η ευφυΐα καλλιεργείται και δεν είναι δεδομένη.
Welcome to neuroscience 101!
Η ευφυϊα δεν έχει σε καμία περίπτωση γραμμική σχέση με τον αριθμό των συνάψεων. Μάλιστα κατά την εφηβία γίνεται ένα τρομερό «κλάδεμα» των συνάψεων που οδηγεί σε αυτό που λέμε «ώριμη σκέψη», δηλαδή την υψηλή διακριτική ικανότητα ανάμεσα σε σχετικούς και άσχετους συνειρμούς. Βλέπετε, η σκέψη δεν είναι το αποτέλεσμα μιας ατέλειωτης σειράς συνάψεων βαλμένες η μια μετά την άλλη σαν άπειρα τρανζιστοράκια. Όποιος ξέρει τα απειροελάχιστα για information theory σίγουρα έχει ακούσει το γνωστό «garbage in, garbage out» και επομένως καταλαβαίνει πως περισσότερες συνάψεις δεν σημαίνει περισσότερη διακριτική ισχύ.

4. Κάθε διαφορετικός ερεθισμός δημιουργεί καινούργια σύναψη στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ο ίδιος ερεθισμός, έστω και αμέτρητες φορές επαναλαμβανόμενος, δημιουργεί μόνον μία σύναψη.
Μάλιστα, το γεγονός πως η ίδια «σκέψη» επαναλαμβανόμενη δημιουργεί ΠΑΝΤΑ έστω και ελάχιστα διαφορετικούς συνειρμούς λόγω του διαφορετικού context και άρα όχι μόνο αποθηκεύει νέες «εμπειρίες» αλλά μεταβάλλει και την ίδια φαίνεται να του ξέφυγε του μάγκα.

5. Η γλώσσα αποτελεί τον πιο οικείο τρόπο δημιουργίας καινούργιων ερεθισμών και άρα δημιουργίας καινούργιων συνάψεων και αυξήσεως ευφυΐας.
Εδώ έχουμε την αντικατάσταση ενός «συνεπάγεται» με ένα «ισοδυναμεί»: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εμπειρία μας περνάει κατά την επεξεργασία της στον εγκέφαλο ένα verbalization proccess. Δηλαδή, σκεφτόμαστε με λέξεις ΠΑΝΤΑ και ας βλέπουμε τσόντα αντί να διαβάζουμε Όμηρο. Αυτό δεν σημαίνει (κι εδώ υφίσταται η αυθαιρεσία του συμπεράσματος) πως ένα κείμενο ειναι το μόνο ή το πιο ικανό να εντυπώσει νέες εμπειρίες στην μνήμη μας.

6. Η ελληνική γλώσσα είναι διαχρονικά ένα εκπληκτικό πολυεργαλείο δημιουργίας νέων ερεθισμών.
Αναπόδεικτος και αυθαίρετος ισχυρισμός. Άμα δεις φίλε μου τον γλωσσικό πλούτο των κινέζων θα καραφλιάσεις, αλλά μάλλον δεν βολεύει τις προκαταλήψεις σου πως είναι τόσο «μάγκες» οι «κιτρινιάρηδες». Εκτός και κάνεις κίνηση πίβοτ, λιάκο-σταιλ, και μας τους βγάλεις κι αυτούς ελληναράδες.

7. Κάθε διαφορετικός λεκτικός τύπος και κάθε διαφορετικός συνδυασμός λέξεων με λογική υφή δημιουργεί καινούργια σύναψη στους νευρώνες.
Μαααάλιστα. Δηλαδή φίλε μου κάθε εμπειρία αντιπροσωπεύεται στην μνήμη με μια και μόνο σύναψη και π.χ. 10 γλουταμικά οξέα το λεπτό σημαίνει μπριζόλα ενώ 12 σπανάκι... Τι λές ρε φιλε μου! Κουκιά είναι ρε, να τα μετράς; Ας μάθει κάποιος σ'αυτόν τον κύριο λιγάκι τι θα πει συνειρμός, Long Term Potentiation, Long Term Depression, reverberant circuit, coincidence & detection, PostSynaptic Excitatory Potential, PostSynaptic Inhibitory Potential, Chanel Aperture Probability, Vescicular Quantal Size και τέλως πάντων μια μίνι εισαγωγή στις νευροεπιστήμες για τριτοετείς φοιτητές ιατρικής ή βιολογίας. Συγγνώμη για τον χείμαρο ορολογίας αλλά δεν θα γράψω manual νευροφυσιολογίας σε comment επειδή καποιος κύριος που κρύβεται πίσω από (προφανώς) ψευδώνυμο αδυνατεί να διαβάσει τα υπέροχα συγγράμματα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Επί του συνόλου, ξεκινώντας από μια γελοιωδώς υπεραπλουστευμένη και ριζικά λάθος θεώρηση του φαινομένου της μνήμης και της κριτικής ικανότητας (στο focus την βρήκε, ή μήπως και χειρότερα;) και μια καρα-αυθαίρετη παραδοχή πως η ελληνική γλώσσα χαίρει υπεροχής των άλλων, τόσο σε λεκτικό και συνταξιολογικό πλούτο όσο και σε πολυπλοκότητα, φτάνει στο συμπέρασμα πως αυτή προσφέρει περισσότερη «τριβή» και άρα περισσότερους συνειρμούς στην ανθρώπινη σκέψη, προσδίδοντας έτσι στους ελληνομαθείς δυνητικά περισσότερη ευφυΐα!!!

Και μετά σου λέει γιατί τσαντίζεσαι τόσο με την ημιμάθεια... Ε όχι ρε φίλε, να διαβάζουμε και τέτοιες μλκς!


ΥΓ.: προσέχτε την δικηγορήστικη απαρίθμηση των παραγράφων σε μια ατυχή προσπάθεια ντυσίματός τους με επιστημονικό μανδύα.

ΥΓ.2: Αγόρι μου είσαι ταλέντο, πάρε τηλ. τον Λιακόπουλο να σου κάνει promotion!

-_- είπε...

Θα πληγώσω τους αγάπητους Mcmanus ,i-fallos αλλα έχω κάθηκον να δώσω την αλήθεια στο κοίνο:Τόσο ο ξάνθος άγγέλος όσο και το ανθυπογκομενίδιο ήταν οι μέταμφιεσμένοι σύγγραφεις του δεύτερου κείμενου που θέλαν να την πέσουν στον J95 .(Θέλει παράπανω απο έναν για να γράφτει τέτοιο αρίστουργημα αλλα και να γίνει η έρευνα απο την όποια κάτεληξαν στα ακράδαντα σύμπεράσματα τους)

Sraosha είπε...

ο ηθικό δίδαγμα της όλης ιστορίας είναι βέβαια ότι η Αθήνα είναι μία τεράστια μαλακία. "Μικρές στιγμές ανθρωπιάς στο μετρό" και αρχίδια, τίποτα απ' όλα αυτά δε θα συνέβαινε αν ζούσαμε όλοι ακόμα στα χωριά μας!

Τι λες παιδάκι μου τώρα;

Τι να κάνουμε στα χωριά σας; Εκεί θα ήσουνα παντρεμένος με το ανθυπογκομενίδιο ΒΠ και ο ξανθός άγγελος θα ήταν ο νόθος γιος σου με τον οποίο θα αιμομικτούσες...

Συνέρθετε συνέλληνες.

kkk είπε...

Kitasumba

Ευχαριστώ για την εξήγηση.

===

Τόχω πει και θα το ξαναπώ, και πάρτε το όπως θέλετε:

«Sraosha for President»