7.10.05

Ρεγκούζας

Είμαι ο μόνος που σχημάτισε την εντύπωση ότι ο Ρεγκούζας στο πάρτι του έτσι είπε απλά πέντε γενικόλογες ηλιθιότητες από αυτές που συνήθως λένε οι πολιτικοί σε τέτοιες εκδηλώσεις, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα περί τίνος επρόκειτο;

Είμαι ο μόνος που απόρησε γιατί η δήλωση που έκανε στους τελωνειακούς στις 24/6 ξεθαφτηκε 3 ΜΗΝΕΣ μετά και ξαφνικά έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ; 3 μήνες δηλαδή τι κάνανε; Διακοπές;

Δεν ντρέπεται τέλος πάντων το ΠΑΣΟΚ (και τα ΜΜΕ του) να μαθαίνει ότι μέλος της κυβέρνησης χαϊδεύει τη διαφθορά και να κρύβει την είδηση μέχρι να κρίνει ότι θα αντλήσει από αυτήν το μέγιστο πολιτικό όφελος; Αντιπολίτευση είναι αυτοί ή μαφιόζοι;

Χθες όταν είδα τον Τριανταφυλλόπουλο, σκέφτηκα αμέσως "απόψε ο Μάκης γ@μάει Ρεγκούζα". Και όντως η εικόνα και η σημειολογία του πράγματος (ειδικά όπως ξέρει να τη χειρίζεται ο Μάκης) δεν άφηναν και πολλά περιθώρια επιβίωσης στον πρώην υφυπουργό: guest star σε πάρτι αποφυλάκισης υπόδικου για κακουργήματα. The end.

Ερώτηση: τον έχετε δηλαδή για ΤΟΣΟ ηλίθιο που να τα έκανε όλα αυτά άμα ήξερε περί τίνος επρόκειτο; Γιατί; Για να τα έχει καλά με τα τεράστια συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν δυο τσοντοκάναλα;

Να σας πω τι έγινε κατά τη γνώμη μου:
Ντριν ντριν (ή μάλλον: Του τουρουρου τουρουρου τουρουρου ραραραραραραρα ραρα ραρα ραρα ρα)
(Ρ) Μπρος;
(?) Έλα Αδάμ, όπως ξέρεις είσαι προσκεκλημένος σε εκδήλωση επαρχιακού καναλάρχη. Πήγαινε κάνε λίγο PR.
(Ρ) ΟΚ. Γράψτε μου ένα λόγο όμως να έχω.
(?) Έλα τώρα, σιγά μην ξοδευόμαστε για τον κάθε βλάχο. Πήγαινε εκεί και αυτοσχεδίασε ρε παιδί μου, το πολύ-πολύ να μιλήσεις 1-2 λεπτά.
(Ρ) Έγινε.

Φυσικά δεν τον αθωώνω. Γιατί παρατηρώ πως αρκεί να πεις τη μαγική λέξη "τηλεόραση" και έχεις ολόκληρο υφυπουργό οικονομικών να σου κάνει αέρα, ενώ αν είσαι π.χ. επιτροπή άνεργων διαδηλωτών για να τον δεις πρέπει να περάσεις από 2 διμοιρίες ΜΑΤ και 1 κιλό παραλάιζερ. Το κόμμα (τα κόμματα εδώ που τα λέμε) των εχόντων και του καλού κόσμου και των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ κλπ. Καλά να πάθει και μακάρι να την πάθουν όλοι τους έτσι.

Αλλά όταν τα ΜΜΕ μπορούν να ρίξουν υπουργό μιας εκλεγμένης κυβέρνησης παίζοντας με την εικόνα και τη σημειολογία (και αφήνοντας ανέγγιχτη ή διαστρεβλώνοντας την ουσία), έχουμε πρόβλημα.

bottom line: [λογοκριμένες απόψεις για τη σεξουαλική ζωή δημοσιογράφων και πολιτικών]

13 σχόλια:

lefty είπε...

Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος (κατά την ακραία γνώμη μου δεν είναι καν άξιος μομφής ένας πολιτικός που παρίσταται σε συγκέντρωση με πρώην κατάδικο, ακόμα και αν το γνωρίζει). Αλλά μεγάλε, κόψε λίγο το Μάκη και το Χαρδαβέλλα, θα κολλήσεις με καμια Δρούζα και καναν Αυτιά μετά. Ξέρεις πώς παν αυτά..

J95 είπε...

Ήμουν άρρωστος αυτές τις μέρες και είδα πολλή τιβί. Με ιδιαίτερη απόλαυση παρακολούθησα την Πτώση της Μενεγάκη ("πάρτε τηλέφωνο ζωντανά να μου πείτε πώς να βαφτίσω το παιδί μου"). Αλλά αυτά τα αφήνω στον ειδικό (Τεκμήριο). :)

bizwriter είπε...

Πάνω κάτω την ίδια εντύπωση σχημάτισα κι εγώ. Περίεργα πράγματα.

COSTANTINA είπε...

Μου κάνει κάτι σαν την κότα και το αυγό. Οι πολιτικοί κινούν τα νήμματα στα μμε, ή τα μμε στους πολιτικούς;
Περαστικά, μικρέ.

newManifesto είπε...

ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα

Oneiros είπε...

Ενδιαφέρον απόσπασμα από το προφίλ του Ρεγκούζα στην "Ε" (μέσω open):

Το βράδυ της ομιλίας του Κ. Καραμανλή στη συμπρωτεύουσα, εκείνος έσπευσε να ευχηθεί στην κοσμική γαμήλια δεξίωση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου...

Λέτε να του ευχήθηκε "και του χρόνου";

Αφού δεν τιμωρείται η διαφθορά σ' αυτό τον τόπο, είναι παρήγορο ότι μερικές φορές τουλάχιστον, τιμωρείται η βλακεία (καθόλου mutually exclusive δεν είναι αυτά τα δύο).

Thrass είπε...

H χθεσινή εκπομπή μου θύμισε λίγο το Χοιροστάσιο του Παζολίνι:

Τι προτιμάς, να θεωρείσαι οικονομικός εγκληματίας ή άσχετος με τα τεκταινόμενα?

Τι προτιμάς, να θεωρείσαι εγκληματίας πολέμου ή να μαθευτεί ότι ο γυιός σου συνουσιάζεται με γουρούνια?

Πάνος είπε...

"Τον έχετε δηλαδή για ΤΟΣΟ ηλίθιο που τα έκανε όλα αυτά άμα ήξερε περί τίνος επρόκειτο;"

Δεν ξέρω τι έκανε ή τι δεν έκανε ο Αδάμ, αλλά θυμήθηκα μια φράση που αποδίδεται στον Κ. Καραμανλή (τον θείο, όχι τον ανηψιό):

- Άμα κάτι στην πολιτική είναι ανεξήγητο, κατά 99% η αιτία του είναι η ...μαλ@κία!

(Αυτό ήταν το νόημα της φράσης - αν την είπε κιόλας).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: όταν ο Τριανταφ. εξορμούσε κατά των φρουτεμπόρων, είχε βγάλει μια φωτογραφία του υπουργού Πασχαλίδη - να κάθεται στο γραφείο του υπ' αριθμ. 1 φρουτέμπορα της Κ. Μακεδονίας (και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ) - και να τηλεφωνεί.

Έγινε σάλος, αλλά ο Σημίτης ΔΕΝ μασούσε: ο Π. έμεινε στη θέση του, ...ώσπου να φύγουν όλοι μαζί.

Δεν ήξερε ο Αδάμ την ιστορία του Πασχαλίδη και του Τριανταφ;

Την ήξερε, αλλά περίμενε τον Κ. Καραμανλή (τον ανεψιό, τώρα) να συμπεριφερθεί ωσάν άλλος Σημίτης - και να φορτωθεί ο ίδιος τις εξυπνάδες του Αδάμ;

Την είδε ...Προκόπης Παυλόπουλος - δηλαδή άτρωτος στους αυτο-τραυματισμούς;

Μήπως, τελικά, είχε μεγάλο δίκιο ο μακαρίτης;

Ευμίλιος είπε...

Ο Ρεγκούζας παραιτήθηκε, μετά από την ομοβροντία των δημοσιευμάτων, αλλά και των ποστ των μπλόγκερ σε όλα τα ονλάιν ημερολόγια!

(και τώρα με ποιον θα έχουμε να γελάμε ΤΟΣΟ;)

Thrass είπε...

Του τουρουρου τουρουρου τουρουρου ραραραραραραρα ραρα ραρα ραρα ρα

Aυτό ωραίο ακούγεται, ποιό είναι?
(στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το Tom's Diner της S. Vega, μετά το "Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα", αλλά δε βγαίνουν οι συλλαβές).

J95 είπε...

Nokia Tune.

Δίκιο έχεις όμως κανονικά έπρεπε να ήταν

Τι-τίίτι τιτίτιτί τιτίίτιι - τι τιτίίτιτίί

(υπάάρχει καλύτερη Ελλάάδα - και τηθέέλουμεε)

Oneiros είπε...

Ο Ρεγκούζας παραιτήθηκε, μετά από την ομοβροντία των δημοσιευμάτων, αλλά και των ποστ των μπλόγκερ σε όλα τα ονλάιν ημερολόγια!

Έλα τώρα, υπερβολές. Καλά θα ήτανε (ζητείται ελληνίδα Wonkette), αλλά, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Bogey "we don't amount to a hill of beans in this crazy world".

Aυτό ωραίο ακούγεται, ποιό είναι?
(στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το Tom's Diner της S. Vega, μετά το "Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα", αλλά δε βγαίνουν οι συλλαβές).


thrass, δεν παίζεσαι :-)

(υπάάρχει καλύτερη Ελλάάδα - και τηθέέλουμεε)

..ποιά εκτέλεση όμως, των One ή η heavy metal; ;-)

thanos είπε...

'Οπως την έγραψε ο j95, μάλλον των One. Η metal πάει κάπως έτσι:

"ΥΠΑ-ρχει καλ-ΥΤΕΡΗ Ελλ-ΑΔΑ. Και τη ΘΕ-ΛΟΥ-ΜΕ"