9.10.05

ταπηροκρανίωση

  1. Η Τουρκία ξεκίνησε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ενώ είναι ένα μάτσο βάρβαροι μογγόλοι κάπου μεταξύ 3ου και 15ου αιώνα που το μόνο που θέλουν (αλλά το ΜΟΝΟ) είναι να μας σφάξουν όλους. Όλως μυστηριωδώς, δεν πήραμε σε αντάλλαγμα τουλάχιστον την Κωνσταντινούπολη.
  2. Η Εθνική τον ήπιε, ενώ είναι τα αφεντικά της Ευρώπης και έχουν τη νίκη ζωγραφισμένη στα κύτταρά τους (γι' αυτό άλλωστε ο Αλβανός δε θα γίνει ποτέ Έλ-λην. Μαλάκες είμαστε να βάλουμε λουζεροκύτταρα σε εθνικά ζητήματα;)
  3. Ο Παπούλιας αποφάσισε να πάει το Μακεδονικό 15 χρόνια πίσω και έβγαλε ένα λόγο à la Antimus, μυστηριωδώς αν πας έστω και μισό πόντο έξω από τα σύνορα της Ελλάδας θα διαπιστώσεις ότι στην καλύτερη περίπτωση τον έγραψαν όλοι στα @@ τους, στη χειρότερη τον κράξανε χοντρά.

(1,2,3) ==> Δύσκολη εβδομάδα για τους φίλους μας τους εθνογκαγκά.

Η εβδομάδα των διαλυμένων ψευδαισθήσεων.

Ως εκ τούτου έχουν λυσσάξει. Γενικά έχουν ειπωθεί κορυφαίες ηλιθιότητες από τις 4 Οκτωβρίου και μετά. Μέχρι και νέο Γουδί ονειρεύονται (!).

Εκεί έχουν μείνει. Κάπου μεταξύ 1821 και 1925. Ένα Τοτέμ που γράφει "Ελλάδα" και ένα αντίπαλο Τοτέμ που γράφει "Τουρκία" και οι ούγκα από κάτω να κάνουν ανθρωποθυσίες και να χαίρονται.

(Τα αίτια της λύσσας θα τα βρείτε σε ένα παλιό άρθρο της "Κ" για το Καστελλόριζο. Ο υπερήφανος αρθρογράφος τόνιζε ότι μπορεί το Καστελλόριζο να πεθαίνει, μπορεί ακόμα και για να ψωνίσουν λαχανικά οι κάτοικοί του να πρέπει να πάνε απέναντι, όμως "η ελληνική σημαία που κυματίζει δίπλα στη σημαία της ΕΕ λέει στους γείτονες 'εδώ είναι Ευρώπη και Ελλάδα και εκεί Ανατολή και Ασία'". Αυτό έχασαν: Ένα επιχείρημα στο διαγωνισμό "ποιος την έχει μεγαλύτερη" που έχουν με τους απέναντι μικροτσούτσουνους. Όλα τα άλλα είναι σάλτσα και υποκρισία. Και αυτή μου τη γνώμη δεν την αλλάζει τίποτα)

[ας_ρίξουμε_το_επίπεδο]
Φίλε, δίνεις την ενοχλητική εντύπωση κάποιου που για την ακρίβεια καβλώνει στη σκέψη εθνικών καταστροφών και εκτελέσεων, στη θέση σου θα το κοιτούσα αυτό. Από εκεί και πέρα από άτομο που βρίσκει ανθελληνικό δάκτυλο πίσω από/χαρακτηρίζει γελοιότητες τις αναφορές της Διεθνούς Αμνησίας δεν περιμένω και πολύ αντικειμενικές θέσεις και δε θα μπω σε περαιτέρω συζήτηση. Περιορίζομαι να πω πως ο φανατισμός σου και η μισαλλοδοξία σου συναγωνίζονται σε μέγεθος μόνο την άγνοιά σου της ιστορίας και της γεωπολιτικής. Θεωρείς πως όλος ο κόσμος είναι μια καλοστημένη κομπίνα με σκοπό να ξεγελάσει ΕΣΕΝΑ. Τραγικό. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, είσαι persona non grata στο DKTF. Write here, and be deleted με μεγάλη μου ευχαρίστηση λασποφασιστάκι. Και έχε χάρη που είμαι ευγενικούλι γιατί ο Οκτώβρης μου σκάει απίστευτα θετικά vibes.
[/ας_ρίξουμε_το_επίπεδο]


Οι Έλληνες πάλι, έχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Οι καλύτεροι από αυτούς είναι άνεργοι. Οι μισθοί είναι σκατά. Η διαφθορά τα πάει μια χαρούλα. Δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε το ίδιο για το R&D, την οικονομία, την αποδοτικότητα των κοινωνικών παροχών, την πρόοδο των δημοκρατικών ελευθεριών, το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού. Και κάπως έτσι χάνουμε το τρένο της Κοινωνίας της Γνώσης, όπως χάσαμε τη Βιομηχανική Επανάσταση, όπως χάσαμε το Διαφωτισμό. Ποτέ δεν τα πηγαίναμε καλά με τα τρένα σε αυτή τη χώρα, ψηφίζουμε σταθερά Δηλιγιάννη εδώ και 110 χρόνια.

Εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική. Πάντοτε υπερήφανοι που ο πατέρας μας[*] έχυσε στο μουνί της μάνας μας. Με ελάχιστους λόγους να είμαστε υπερήφανοι για οτιδήποτε άλλο. No pb.

Το highlight της εβδομάδας: το κράτος προκειμένου να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι ζητάει από τους υποψήφιους για μία θέση το Proficiency... μεταφρασμένο. Ακόμα και
το δικό του πιστοποιητικό γλωσσομάθειας το ζητάει μεταφρασμένο, φυσικά από τη Μεταφραστική Υπηρεσία ΥΠΕΞ για μισό μεροκάματο/σελίδα και χωρίς δυνατότητα αντιγράφων. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τα 15 ευρώ παράβολο που απαιτεί η αίτηση για μία θέση, καταλαβαίνουμε ότι το κράτος εφαρμόζει το σύστημα αεροπλανάκι: οι 1000 υποψήφιοι για μια τυπική θέση δίνουν συνολικά περί τα 60.000 ευρώ, οπότε καλύπτουν για 7-8 χρόνια το μισθό εκείνου που τελικά θα προσληφθεί (με βύσμα [εννοείται]). Εναλλακτικά ο υποψήφιος μπορεί να πάει το μεταφρασμένο Proficiency σε κάποιον από τα 5.000.000 δικηγόρους μας για να κινηθεί και λίγο το χρήμα.

Αυτό δεν είναι γραφειοκρατική μικροαπατεωνιά μάγκες.

Αυτό είναι... Ποίηση.

[*] ή, για το 10% τουλάχιστον, ο μπακάλης, ο γαλατάς, ο Αλβανός υδραυλικός, το αφεντικό της...

ΥΓ Dimitris' Mini Poll: Do you believe that Greek Governments can act proudly[1] and independently[1] in our foreign policy?

[1] as defined by people like Greg, i.e. (among other things) against the 2nd law of Thermodynamics and in full accordance with last century's ideals, legends and superstitions.

15 σχόλια:

funEL είπε...

Aδελφοί οι κατοικούντες τη βατραχοχώρα που ο γέρων-Λέρων να ευλογεί ακούστε την ΑΛΗΘΕΙΑ του Προφήτη.
Α. Κατά τις απόλυτες και κατηγορηματικές δηλώσεις του Προφήτη-Πλασιέ ΕΛ Λιακούρ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Εδώ και 30 χρόνια μεταπολίτευσης (έπειτα από τη Εθνοσωτήριον Επανάστασιν), όλοι μας λεν παραμύθια για ακρίβεια και κουλτουροσιωνιστικές αποπροσανατολιστικές %^^$#$%%^κίες. ΗΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ. Δεν έχουμε ανάγκη. Ο Θεός μας προστατεύει. Γι αυτό μη μασάτε ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ.
Β. Η ήττα του ρεχΑΓΓ-ΕΛ είναι η αναμφισβήτητη απόδειξη των συνομωσιών των σκοτεινοσιωνιστών που θέλουν τη καταστροφή της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ήττα των προορισμένων από τον Θεό να κυβερνήσουν τον κόσμο σε λίγα χρόνια?? εεεε?? ΟΛΙΑΚΟΥΡΑΣ τάλεγε εσείς δεν ακούγατε . Να λοιπόν οι ατράνταχτες αποδείξεις.
Γ. Η Τουρκία δεν είναι Τουρκία, είναι Ελλάδα. Σε λίγα χρόνια θα ξυπνήσει το Ιχώρ και όλοι οι Ελληνες της Τουρκοελλάδας θα ενωθούν με τους υπόλοιπους 897.234 σε όλη τη γη για να επαναφέρουμε τη Παλιά Τάξη στη Γη με την ένδοξη 6η Ελληνοχριστιανική Αυτοκρατορία όπως λέει ο γέρων, ο Άγιος Ανδρέας, ο παππούλης Παπαρίσιος κλπ
Δ. Επιπροσθέτως τα κακά στην κακή Αμερική (σεισμοί στην εξ-από-ανέκαθεν ΜΗ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ Καλιφόρνια, και τυφώνες κάπου στο Τέξας) όπως προφήτευσε ο γέρων δεν έγιναν. Αντ' αυτού έγινε σεισμός στο Πακιστάν και πλημμύρησε η Λατινική (ελληνική) Αμερική. Όμως αυτό οφείλεται στα σατανικά παράσιτα των Ιλλουμινάτι στην τηλεφωνική επικοινωνία γέροντος-Θεού. Έτσι ο Θεός σκόπευσε λάθος.

Aδελφοί πρέπει πάντα να βλέπετε με μάτια Δυνατά και Ελληνικά τα γεγονότα. Όπως βλέπετε (ότι και να γίνει) πάντα ο Προφήτης επαληθεύεται.
Prophet passen uns auf
Sehnen sich Phasenfuhrer Lakour

e-Lawyer είπε...

Το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν δέχεται έγγραφο που είναι συνταγμένο σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και μεταθέτει το βάρος της μετάφρασης στον ενδιαφερομενο συνιστά άλλη μια κατάφορη παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Επειγόντως αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και παράλληλα καταγγελία στην Κομισιόν.

Oneiros είπε...

Η πιό απολαυστική ιστορία βυσματώματος που άκουσα αυτό το σ/κ (με Ρεγκούζα Gump, Flash, Αλμούνια και Infosystem στο πρόγραμμα, άκουσα μπόλικες), in a nutshell:
Ταξιτζής κάνει αίτηση για θέση οδηγού σε δημόσια υπηρεσία, και παρ' ότι πληρεί τα τυπικά προσόντα, στη θέση του προσλαμβάνεται κυρία με μπάρμπα στην Τορώνη, αλλά χωρίς δίπλωμα. Την πρώτη μέρα που πρέπει να βγει για κίνηση, μπαίνει στο ταξί του, και έκτοτε ο ταξιτζής είναι ο ανεπίσημος οδηγός της, και κατά προέκταση της υπηρεσίας που κόβει δύο μισθούς για μιά θέση. Αξιοκρατία by proxy, δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα μέσα στο κλίμα και καυστικότατο το blog του βάτραχου! Έτσι, για να μας χτυπάει λίγο η πραγματικότητα μπας και ξυπνήσουμε ποτέ!!!

Ξυπνάτε ωρε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ανδρέας είπε...

Ίσως το καλύτερο post της χρονιάς. Ώρες, ώρες πστεύω πως κρύβεται ολόκληρο επιτελείο από πίσω σου που διερευνά ό,τι γράφεται στα blogs και στον ελληνικό και ξένο τύπο. Χώρια που ο τρόπος γραφής είναι από μονος του συναρπαστικός. Προτείνω να παρατήσεις τους υπολογιστές και να γίνεις δημοσιογράφος.

Η λέξη "λουζεροκύτταρα" είναι δικιά σου ή κυκλοφορεί και δεν το έχω αντιληφθεί;

---. είπε...

Πολύ καλό το κείμενο, αρκεί να μην υπήρχε και η ανάλογη απάντηση. Φιλαράκι σε κόλλησε στον τοίχο για τα καλά!

Αρχίζω να πιστεύω ότι αντιπροσωπεύεις την πουριτανική πολιτική ορθότητα που κάτω απ΄την φασιστική μπότα σου, προσπαθείς να συνθλίψεις τον θείο κώλο της Παπαρίζου, ενάντια σε αυτούς που διατηρούν την ΜΝΗΜΗ.

Ή τουλάχιστον, αυτά κατάλαβα εγώ.

Νομίζω ότι βρήκες την πρώτη αποστολή για τα χρυσόψαρα με τα αλυσοπρίονα.

dgalanis είπε...

"greek foreign policy" xaxaxa καλό, καλόοο

KiTaSuMbA είπε...

/me is ROFLMAO!

Που πας και μπλέκεις ρε J95... ολόκληρος «αναρχοκαπιταλιστής»! Ναι, ναι, μόλις έχασες το βραβείο γλωσσοπλασίας - τα λουζεροκύτταρα πέρνουν απλά το αργυρό μετάλιο, συντετριμμένα από το βάρος αυτής της διαστρικής μαρμελάδας που αντιτάσσεται στο θεάρεστο έργο των ΕΛ :-P.


ΥΓ.: Ειδοποιήστε την Υγειονομική υπηρεσία αμέσως! Στην ελλάδα προφανώς κυκλοφορούν παραισθησιογόνα μανιτάρια σε συσκευασία έτοιμης σάλτσας για μακαρονάδα! Optionally, τηλεφωνήστε και στον Χίο να γίνει νταραβέρι...
Χαχαχαχα!

J95 είπε...

Αδερφέ funel, θα σε μαλώσω: αποκαλύπτουμε βρε κρατικά μυστικά σε δημόσιο χώρο;

e-lawyer, δηλαδή ισχύει ότι μπορείς να καταθέσεις έγγραφο σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ; Νόμιζα ότι αυτό ίσχυε για τα κοινοτικά όργανα μόνο. Πάντως το τραγικό του πράγματος αφορά περισσότερο το είδος του χαρτιού που απαιτούν μεταφρασμένο, δηλαδή πιστοποιητικό ξένης γλώσσας. Εμένα ποτέ δε μου ζήτησε κάποιος μεταφρασμένο Proficiency. Πτυχίο ξένου πανεπιστημίου ντάξει, αλλά Proficiency; Δεν ξέρει δηλαδή αγγλικά αυτός που θα κρίνει αν ξέρεις επαρκή αγγλικά;

Oneiros, παίζουν δυστυχώς χιλιάδες τέτοιες ιστορίες. Εγώ έχω ακούσει π.χ. για γυναίκα μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης που τελείωσε παιδαγωγική και μέσα σε τρία χρόνια είχε PhD στην Ιατρική, έχοντας κάνει επιπλέον και κάτι δίδυμα. Φήμες ότι οι δύο καθηγητές της αυτή τη στιγμή είναι αργόμισθοι σύμβουλοι στο ΥΠΕΠΘ με 5Keuro/μήνα ελέγχονται ως ανακριβείς κακοήθειες.

jim_hellas, αν ξυπνήσουν χέσε με.

lefty & fade, ακριβώς το ίδιο είχα ισχυρισθεί σε σχόλιό μου στο μπλογκ του Οζυμάνδια (Αγρύπνια), πράγμα που κατά τη γνώμη του Γρηγόρη μας με καθιστά... για να δω... α ναι "ναιναίκο που υπόγεια προσπαθεί..." τέλος πάντων. Τώρα ξέρετε και γιατί τα πήρα.

Σπασίκλα, νομίζω πως υπερβάλλεις. Η αλήθεια είναι πως γράφω πολύ χυδαία και αντιεμπορικά (ω ναι, καταφέρνω να τα συνδυάσω). Εξάλλου σιχαίνομαι τους δημοσιογράφους. Τους περισσότερους δλδ. Η λέξη "λουζεροκύτταρα" μπορεί και να είναι δικιά μου, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Κωνσταντίνα, έτσι είναι, αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που να μπορεί να πει κανείς για μένα είναι ότι το έχω παραχέσει με τον πουριτανισμό και την πολιτική ορθότητα :)

Πάντως την απάντηση δεν τη διάβασα. Όταν λέω "δε θα μπω σε συζήτηση" εννοώ "δε θα μπω σε συζήτηση" και όταν λέω "delete" εννοώ delete

Δημήτρη, ΕΛΑ ΝΤΕ! Τι είμαστε ρε γμτ, ένα προτεκτοράτο που το έφτιαξε η Αγγλία για να κάνει τη δουλειά της και μετά το παρέλαβε η Αμερική και τώρα τελευταία έγινε στοιχειωδώς ευρωπαϊκή χώρα. Πού τα περιθώρια για ανεξάρτητη και υπερήφανη πολιτική;

Πάντως στο συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση νομίζω πως κινείται ορθά: είτε θα εξευρωπαϊσθεί (ultimatelly) η Τουρκία, είτε θα φάει χυλόπιττα χωρίς να μπορεί κανένας να κατηγορήσει εμάς. Μονά-ζυγά κερδίζουμε, αρκεί για μια φορά στη ζωή μας να φερθούμε λογικά, ψύχραιμα και λιγάκι κυνικά.

Άντε βέβαια να το καταλάβουν αυτό τα μαλακισμένα τα εθνίκια που νομίζουν ότι η επανασύσταση της Αλεξανδρινής Αυτοκρατορίας είναι ζήτημα επαρκούς πατριωτισμού. Οι δε ΠΑΣΟΚοι απορώ με τι ακριβώς μούτρα βγαίνουν και μιλάνε.

Ντοκ, το "αναρχοκαπιταλιστής" δεν είναι καινούρια λέξη. Περιγράφει π.χ. ορισμένους ακραίους (θεωρητικούς) νεοφιλελεύθερους. Οπότε διατηρώ το 1ο βραβείο :)

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Εγώ γιατί νομίζω, ότι προσπαθούμε να
ψηφίσουμε Πετρέλεο τόσα χρόνια,αλλά μας την χαλάνε συνεχώς οι διάφοροι "εθνικοί ευεργέτες" και "Φαναριώτες" στων οποίων την βοήθεια και την κατανόηση των καιρών ήλπιζε και ο Πετρέλεος.

Βέβαια αποτελούμε και ενδυματολογική
cult αποψη, με φακιόλι στο κεφάλι και ρενδιγκότα στο σώμα.

Γεώργιος Νοταρακοραής

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ενώ το συνολικό post έχει μεγαλύτερη σημασία, θέλω να μείνω στο υστερόγραφο: Σχετικά με το θέμα των πιστοποιητικών Αγγλομάθειας κάτι γκάου που έχω ζήσει: σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ ζητάνε επάρκεια Αγγλικών. Τους βάζω στα δικαιολογητικά Άδεια Διδασκαλίας. Είναι σαν να ζητάς απολυτήριο Γυμνασίου και να σου δίνω Λυκείου, αφού για το 2ο το κράτος απαιτεί να έχεις το 1ο. Μιλάμε για το ίδιο κράτος που κάνει τον διαγωνισμό, όχι για το Ουζμπεκιστάν, έτσι; Αμ δε! Η αίτηση κόπηκε επειδή δεν είχα επάρκεια Αγγλικών. Και εις άλλα με υγεία! :^/

vasvoe είπε...

ΑΧ μεταφράσεις! Εγώ χρειάστηκε να έρθω Ελλάδα 3 φορές συνολικά για να κάνω την μετάφραση του πιστοποιητικού γάμου... γιατί είναι και ηλίθιοι και δεν ξέρανε πώς να γράψουνε το γερμανικό όνομα στα ελληνικά, παρόλο που τους το είχα πει...τί λέμε τώρα...μετά είχε πρόβλημα η αστυνομία στην ταυτότητα γιατί το γερμανικό V, που προφέρεται φ και άρα στα ελληνικά γράφτηκε Φ, το γράψανε στην ταυτότητα στα "λατινικά" F άρα το όνομα έγινε από ελβετικό Voe ελληνικό Φε και λατινικό Fe... δλδ μετά θα με πιάνανε και για πλαστή ταυτότητα πώς σκατά λέγεται...ο διοικητής όταν του είπα ότι αρνούμαι να παραλάβω την ταυτότητα ή αν μου την δώσει θα την σκίσω μπροστά στα μάτια του με "απείλησε" ότι είναι καταστροφή δημοσίου εγγράφου...κι όλα αυτά για να ανανεώσω το διαβατήριό μου...

για πες μας κυρ e-lawyer εδώ τί κάνουνε; Που άμα δεν ανανέωνα το διαβατήριο δεν θα μπορούσα να γυρίσω σπίτι μου;!

vasvoe είπε...

Α, και να πω πως τα ελβετικά πιστοποιητικά γάμου είναι εκτός από σε γερμανικά γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, και στα ελληνικά! αλλά η επίσημη μετάφραση, επίσημη μετάφραση!

christos είπε...

Το κακό είναι πως και τα μεταφρασμένα πιστοποιητικά δεν μπορούν να τα διαβάσουν.
Μια περίληψη ίσως.....
Ομως με τίποτα δεν φτάνουν στο "Τί ήθελε να πεί ο ποιητής".....