29.11.05

hocus pocus[4]

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει τα εξής τμήματα:

  • Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
  • Τμήμα Γεωγραφίας
  • Τμήμα Κοινωνιολογίας
  • Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
  • Τμήμα Περιβάλλοντος
  • Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
  • Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής "Περιβαλλοντική Χαρτογραφία"
  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών
  • Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης
  • Τμήμα Μαθηματικών
  • Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
  • Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
  • Τμήμα Μεσσογειακών Σπουδών
  • Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων


Όταν λοιπόν κάποιος διαβάζει ότι "το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ξεκίνησε έναν διετή κύκλο σπουδών στην Ομοιοπαθητική", γεννιέται το ερώτημα "στο όνομα ποιου know-how";

Ποιο από τα παραπάνω τμήματα έχει την αναγκαία βιολογική, φυσική, ιατρική, έστω μεταφυσική εξειδίκευση για να συνεπικουρεί ένα πρόγραμμα διδασκαλίας εναλλακτικής ιατρικής;

Δεν το βρίσκετε...

[Προσωπικά έτεινα προς το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Είναι το μόνο που ασχολείται με βιολογία και χημεία και στο κάτω-κάτω είναι γεγονός ότι προερχόμαστε από τη θάλασσα οπότε πόσο μπορούν τέλος πάντων να διαφέρουν οι άνθρωποι από τα μπαρμπούνια; Αλλά...]

...είναι το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (κοιτάξτε κάτω-κάτω στη σελίδα)

Βάζω στο καπέλο μου μια ψευδοεπιστήμη με ολοφάνερα στοιχεία σέχτας, ανακατεύω με λίγο ακαδημαϊκό κύρος που μου δίνει ο τίτλος "Πανεπιστήμιο Αιγαίου" (και μόνο), hocus pocus, et voila, αυτό που σερβίρω στον κόσμο είναι μία παρεξηγημένη και πολλά ελπιδοφόρος Επιστήμη της Νέας Εποχής.

Στο επόμενο ποστ (που μάλλον θα κλείσει το mini-αφιέρωμα), κάποιες προσωπικές σκέψεις πάνω στο θέμα.

16 σχόλια:

funEL είπε...

Aπορούμε κύριε Ιλλουμινάτι νεοταξικέ βάτραχα με το Θράσος σας να αποκαλείται τοιαύτας επιστήμας σέχτες.
Εντός ολίγων ετών θα εισαχθούν στο πανεπιστήμιο οι εξής έδρες για αρχή:

Διόρθωση της Παγκοσμίου Ιστορίας
(έδρα Σακκέτος-Πακέτος)
Αναλυτική Μέθοδος "ο Αχταρμάς"
(έδρα Προφήτης Λιάκουρας)
Προφητική Πατριδογνωσία
(γέροντας παπαρίσιος +ευλόγησον+)

Καιρός είναι να πείτε ότι η Θεολογία δεν είναι επιστήμη.

Και νάρθετε να παραλάβετε το geronto + screen + saver από το γνωστό post στο Ιερόν σάτιόν μας. άντε γιατί κοντεύουμε να βρωμήσουμε με δαύτο.

kaltsovrako είπε...

"πόσο μπορούν τέλος πάντων να διαφέρουν οι άνθρωποι από τα μπαρμπούνια;

Μπαγασάκο, γαυράκι είσαι κατα βάθος.

KiTaSuMbA είπε...

Σιγά μην είναι και σαρδέλα ρε καλτσόβρακε...
:-P

Ας αλλάξουμε κουβέντα όμως γιατί είναι πονεμένη ιστορία εκατέροθεν (πράσινους και κόκκινους δλδ.).

BTW, Jim πρόσεχε με τα αφιερώματα μην σου ρίξουν καμιά belladonna στον καφέ και σε τρέχουμε! :-)

Για το θέμα τι να πω... Δυστυχώς κάποιοι καβαλάνε τις καρέκλες και δεν ελέγχονται από κανέναν και τίποτα για το τι ξεστομίζουν από τα ακαδημαϊκά βήματα. Όσο για το peer review και το «φόβητρο» του περίγελου των συναδέλφων σου, νομίζω πως οι συγκεκριμένοι αμπελοφιλόσοφοι είναι υπεράνω τέτοιων «ποταπών» αναστολών: δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν δεν έχεις τίποτα γενικότερα...

Tero είπε...

Όχι ρε φίλε... έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί οι ακαδημαϊκοί...

ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Tero

Ανώνυμος είπε...

Καθε πανεπιστημιακό τμήμα είναι υπεύθυνο για τη δουλειά που κάνει.

Εξάλλου απο οτι κατάλαβα το κύριο αντικείμενο αυτού του τμήματος είναι η Διαφήμηση και οχι το αν το διαφημιζομενο προιόν λειτουργεί.

Αν οι ιατρικές σχολές σιωπούν και ο ιατρικός σύλλογος σιωπεί, τότε, καλά να πάθουν (πάθουμε) όλοι.

Αγγελος

Eιρήνη είπε...

Προσωπικά το έψαχνα στη Κοινωνική Ανθρωπολογία που όλα τα αλέθει.
Η μόνη λογική ανάμειξης της Σύρου εκτίμησα οτι θαταν σε πεδίο ομοιοπαθητικού λογισμικού.
Απέτυχα κι εδώ.
Αλλά τι πιο φυσικό και λογικό νάχει ο Βυθούλκας ένα φίλο ΔΕΠ στη Σύρο?
Συνεχίζεται η έρευνα.

0comments είπε...

Το πάλαι ποτέ, ως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, μας άρεσε να σκαρώνουμε καινούριες σχολές π.χ Πυρηνική Θεολογία. Το μέλλον ήρθε να μας ξεπεράσει και έτσι το κόψαμε. Με το πέρας του χρόνου και με περισσότερες εμπειρίες μάλιστα, καταλάβαμε ότι κάποια απ' τα μυστήρια τμήματα - σέχτες (τελικά), χάριν δημοσίων σχέσεων και ισχυρών ερεισμάτων,έτειναν να υπερισχύσουν στον επαγγελματικό στίβο. Γιατί μιας και ο λόγος δημιουργίας - εφεύρεσής τους, ήταν η νομή ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων, οι απόφοιτοί τους είχαν και καλύτερη πρόσβαση στις δουλειές.
Πολύ αργότερα κατάλαβα πλήρως ότι το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του, όπως και όλοι οι "κλειστοί" οργανισμοί, αποτελεί μια ιδιότυπη σέχτα με τους δικούς της νόμους και λογικές.
Όσο για τη σχέση Ομοιοπαθητικής και Θάλασσας, μπορεί να υπάρξει με αντικείμενο την εύρεση απάντησης στην ερώτηση "Διατί το μπαρμπούνιον είναι ερυθρούν;"

Eιρήνη είπε...

Η έρευνα κατέδειξε:
Αυτό που τους ενώνει είναι η συστημική θεώρηση των επιστημών τους και κατω απο αυτη τη βάση θα συνευρευθούν στη Σύρο.

NiO είπε...

Την ιστορία τη ξέρω από το καλοκαίρι…και περίμενα από τότε να δω ένα κράξιμο…σε καμία εφημερίδα…ένωση ακαδημαϊκών…ακόμη και από μέλη του ιδίου του πανεπιστήμιου αιγαίου…
Μεγάλη περίπτωση ο Κ. Βυθούλκας…θα σου πω λοιπόν τη δική μου σκέψη…
Μετά από αλλεπάλληλες κρούσεις προς το υπουργείο παιδείας…και αφού μπήκανε στον τζόγο και κάποιοι καθηγητές…του Αριστοτελείου ..ονόματα δε λέμε…ακόμη…η ιδέα ξεκίνησε να γίνει το στήσιμο στη Θεσσαλονίκη…εκτός πανεπιστήμιου…σε μορφή σεμιναρίων με καλεσμένους τους προαναφερόμενους καθηγητές(το οποίο όπως διαβάζω διατηρείται στην ανακοίνωση της εταιρίας..(ο θεός να τη κάνει..----ποιος???)…δε ξέρω τι έγινε και ως κέντρο τελικά επιλέχθηκε το πανεπιστήμιο αιγαίου…ίσως ήταν η μοναδική φορά που η ναφθαλίνη του κυρίου πρύτανη του Αριστοτελείου είχε θετικά αποτελέσματα…πρόσκαιρα όμως…η αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα τμήματα είναι όντως οφθαλμοφανής…αλλά τη να πει κάποιος…εδώ στη Λάρισα έχει στηθεί ιατρική…καλαμιά στον κάμπο αφού το μόνο ακαδημαϊκό συμπλήρωμα στη πόλη είναι το ΤΕΙ…????!!!...
Θα σου πω λοιπόν το στόχο του κυρίου Βυθούλκα…
Είναι οι “ΓΙΑΤΡΟΙ” μας …από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία κτλ…που γυρίζουν με ένα χαρτί που οι μόνοι και δικαίως το αναγνωρίζουν είναι οι γονείς τους, τα αδέλφια τους, και οι αθηναϊκές πίστες…(τσαλικης, καραφωτης…and counting…)
Οι οποίοι μόλις συνειδητοποιούν ότι δε πρόκειται να ασκήσουν ποτέ το επάγγελμα…καταφεύγουν σε κέντρα αισθητικής, διαιτολογία, fame story και άλλες παρόμοιες ειδικότητες…
Αυτό το τσίμπησε ο κύριος Βυθούλκας, πλάσαρε την ομοιοπαθητική…βγαίνει στα κανάλια από το προηγούμενο Πάσχα…απέναντι σε γιατρούς έχει πολύ γέλιο( τον έχω πετύχει σε πρωινό μεγκα ακόμη και απέναντι από Ανεβλαβη ακόμη θυμάμαι το γέλιο τη πίπα και τις τάπες που του είχε ρίξει)…και μας πρήζει για την εγκυρότητα της επιστήμης του…το συγγραφικό του έργο είναι ανάλογο του κυρίου Δημοσθένη λιακοπουλου μπορώ να πω…η μόνη διαφορά είναι ότι ο απώτερος του στόχος δεν του επιτρέπει να γίνει πλασιέ ..και γιατί άλλωστε τα μεταπτυχιακά ,,,αργότερα τα σεμινάρια τώρα… και με τη σφραγίδα του πανεπιστημίου αιγαίου έχουν το χρήμα….(Άννα μπορώ και κονομάω δρουσα…μεγάλη δασκάλα…)
Μπράβο σου αγορίνα μου
To be continued…
http://news4news.blogspot.com/

KiTaSuMbA είπε...

@nio:
Επί προσωπικού και επειγόντως!

"Είναι οι “ΓΙΑΤΡΟΙ” μας …από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία κτλ…που γυρίζουν με ένα χαρτί που οι μόνοι και δικαίως το αναγνωρίζουν είναι οι γονείς τους, τα αδέλφια τους, και οι αθηναϊκές πίστες…"

Με την παραπάνω φράση εννοείς πως οι απόφοιτοι ιατρικής του εξωτερικού είναι κατά κανόνα «γκασμάδες» και οι «γκασμάδες» γιατροί είναι κατά κανόνα απόφοιτοι εξωτερικού;

Ελπίζω πως άλλο εννοούσες και άρα καλό θα είναι στο εξής να αποφεύγεις τέτοιες γενικόλογες και προσβλητικές en mass διατυπώσεις.

Αν πάλι όντως το εννοούσες, ΜΑΖΕΨΟΥ και ΞΕΚΑΒΑΛΑ! Άμα λάχει, πάμε και μια κοντρίτσα τα impact factors από τα paper μας, ok? Σεμναααά...

NiO είπε...

Έχεις δίκιο έχει γίνει ένα λάθος στο post…

"Είναι οι “ΓΙΑΤΡΟΙ” μας …από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία που γυρίζουν με ένα χαρτί που οι μόνοι και δικαίως το αναγνωρίζουν είναι οι γονείς τους, τα αδέλφια τους, και οι αθηναϊκές πίστες…"



Το λάθος είναι στο κλτ… εννοούσα μόνο και μόνο τις συγκεκριμένες χώρες και τα πανεπιστήμια τους με εξαίρεση την Ιταλία (αναφέρομαι μόνο στην ιατρική……)

Ανώνυμος είπε...

Ο Νιο εννοεί τους απόφοιτους ιατρικώς σχολών του εξωτερικού που για να αναγνωριστεί το πτυχίο της ιατρικής τους στν Ελλάδα πρέπει να περάσουνε απο την κρίση του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Εκεί όπως ίσως ξέρετε συναντάνε ενα στενό bottleneck (αλλο μεγάλο θέμα αυτό) με αποτέλεσμα πολλοί απο αυτούς να αναγκάζονται να επιδοθούν σε άλλους τρόπους εξασφάλισης της επιβίωσής τους.

Εδώ έρχεται να καλύψει το κενό ή "επιστήμη" της ομοιοπαθητικής. Η αγορά υπάρχει. Είναι οι χιλιάδες πτυχιούχοι γιατροι του εξωτερικού που δεν έχουν περάσει (και ούτε πρόκεται α πεάσουν) τις εξετάσειςτου ΔΙΚΑΤΣΑ.

Αυτοί θα γίνουν "ομοιοπσθητικοί γιατροί" με δίπλωμα, το πανεπιστήμιοΑιγαίου θα αποκτήσει "τμήμα ομοιοπαθητικής ιατρικής" το χρήμα θα κινηθεί και όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Αγγελος

J95 είπε...

Στο θέμα της Ιταλίας και της Ρουμανίας να πω ότι δεν θεωρώ πως ένας απόφοιτος ξένου πανεπιστημίου θα είναι αναγκαστικά άσχετος (στα 16 μου μου έσωσε τη ζωή ένας "Ρουμάνος" ΩΡΙΛΑ που διέγνωσε -σωστά- περιαμυγδαλικό απόστημα ενώ ο "Έλληνας" παθολόγος είχε διαγνώσει λοιμώδη μονοπυρήνωση[*]), αλλά πιστεύω πως είναι πιο εύκολο για έναν άσχετο να πάρει πτυχίο σε αυτά τα πανεπιστήμια.

Anyway, εγώ δε συμφωνώ γιατί βλέπω και κάτι καθηγητές καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής να συμμετέχουν στο κίνημα και να απαιτούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα να καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα και να συνταγογραφούνται μόνο από γιατρούς. Αυτοί δε μου κάνουν ακριβώς για Καραφώτηδες.

Γενικά θεωρώ ότι ελάχιστοι από τους οπαδούς της ομοιοπαθητικής (είτε hardcore ομοιοπαθητικοί, είτε κανονικοί γιατροί, είτε -φυσικά- ασθενείς) είναι κακοπροαίρετοι. Είναι απλά πιστοί. Δεν υπάρχει τίποτα που να σου εξασφαλίζει ανοσία από την πίστη.

[*] η κυριότερη διαφορά είναι ότι το πρώτο σε 15 μέρες σε σκοτώνει ή σε αφήνει ανάπηρο αν δεν αντιμετωπιστεί με παρακέντηση και αντιβίωση, ενώ η δεύτερη σε 15 μέρες περνάει. Επίσης για να πούμε και του στραβού το δίκιο, είναι δύσκολο να πάει προς τα εκεί το μυαλό σου αν δεν είσαι ΩΡΙΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ΔΙΚΑΤΣΑ δεν έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Αλλά το 2007 το ΔΙΚΑΤΣΑ θα είναι αχρείαστο (λόγω εισαγωγής στην ΕΕ τών χωρών αυτών) και όλοι αυτοί θα ξεχυθούν όχι στην ομοιοπαθητική αλλά στην κανονική ιατρική.

Το σκάνδαλο δεν είναι στην ομοιοπαθητική αλλά στούς παραπάνω "γιατρούς" και στην βιομηχανία παραγωγής τους.

Η ιστορία αυτή έχει πολύ περισσότερο ζουμί και γέλιο, αλλά και κλάματα.

Και κανείς δεν αγγίζει το τεράστιο αυτό θέμα που έχει χειροτερεύσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

συμπληρώνω: 3500(+) απόφοιτοι ανατολικοευρωπαϊκών ιατρικών "σχολών" περιμένουν το 2007 για να εγγραφούν αυτοδικαίως στούς ιατρικούς συλλόγους χωρίς ΔΙΚΑΤΣΑ (το οποίο δεν περνάνε με τίποτα - τα θέματα τού ΔΙΚΑΤΣΑ είναι επιπέδου 4ετή ελληνικής ιατρικής και αυτοί τα βρίσκουν δύσκολα)

Δεν βάζω τυχαία εισαγωγικά διότι στις χώρες αυτές άνοιξε φάμπρικα χορήγησης ιατρικών πτυχίων με αγγλόφωνα τμήματα ειδικά για αλλοδαπούς (να μη μάθουνε δηλαδή ούτε τη γλώσσα)

Κι ενώ τούς κάνουνε "γιατρούς" δεν τούς δέχονται ως ειδικευόμενους αλλά τούς στέλνουν πακέτο στην Ελλάδα.

KiTaSuMbA είπε...

Ας συγχωρέσει ο J95 αυτό το excursus από το θέμα του post του, αλλά πιστεύω πως εδώ χρείζουν κάποιες διευκρινήσεις. Περί αποφοίτων της βαλκανικής ο λόγος λοιπόν...

Ο nio ξεκαθάρισε το «επι προσωπικού» μου θέμα, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως η λογική της διάκρισης που κάνει τόσο αυτός όσο και ο ανώνυμος φίλος μας έχει κάποια πολύ σοβαρά κενά.


1) Περί άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και κρατικού εξεταστικού φορέα:
Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος (χώρες της ΕΕ, ΗΠΑ κτλ.) η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και ειδικά όταν αυτό αφορά ζωές (γιατροί, μηχανικοί κτλ.) δεν είναι κάτι το αυτονόητο μετά το πτυχίο - εγχώριο ή μη - παρά δίνεται μόνο κατόπιν επιτυχούς εξέτασης από το κράτος και ανεξάρτητα από τα πανεπιστήμια. Πριν εγώ γυρίσω ελλάδα με πτυχίο, θα πρέπει να έχω κάνει εξάμηνη πρακτική και να περάσω ένα «quizακι» 5000 ερωτήσεων... Θα μπορούσα να κλαφτώ πως παρότι αναγνωρισμένος επαγγελματίας σε ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να ξαναπεράσω πρακτική (αγροτικό) χάνοντας κι άλλο χρόνο από την ζωή μου σε αντίθεση μάλιστα από το κοινοτικό κεκτημμένο. Δεν βαριέσε όμως... Και ένας χρόνος ακόμα πρακτική κακό δεν κάνει, καλό είναι! Όταν στην ελλάδα έγινε νύξη για χορήγηση άδειας εξασκήσεως κατόπιν κρατικών εξετάσεων, έγινε της κορέας με σύσσωμες τις σχολές και τους φοιτητές να σκούζουν και να διαρρυγνύουν τα ιμάτια (ποδιές) τους. Γιατί ρε παιδιά; Αν έχετε εμπιστοσύνη στην ποιότητα της εκπαίδευσης που σας προσέφεραν οι σχολές όπου φοιτήσατε, γιατί να φοβηθείτε τις εξετάσεις; Αν φοβόσαστε «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» ή την αδυναμία κρίσεως 6 τουλάχιστων χρόνων σπουδών σε λίγες ώρες, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα δεν μπορούν να ειπωθούν και από τους υποψηφίους ΔΙΚΑΤΣΑ; Στο κάτω κάτω της γραφής, τα «εξωθεσμικά» μαγειρέματα έχουν πολλάκις αποδειχθεί για τον συγκεκριμένο θεσμό.

2) Περί ποιότητας παιδείας:
Υπήρξα πάντοτε αντίθετος σε οποιασδήποτε φύσεως γενίκευση. Υπάρχουν σχολές-γραφεία εκδόσεως πτυχίων στην βαλκανική; ΝΑΙ. Είναι όλες οι ιατρικές σχολές της βαλκανικής πλην ελλάδος τέτοιες; ΟΧΙ. Ένας πολύ γρήγορος δείκτης των ικανοτήτων του διδακτικού προσωπικού της κάθε σχολής θα ήταν το άθροισμα των επιστημονικών δημοσιεύσεων ζυγισμένες με τα αντίστοιχα impact factors των περιοδικών όπου δημοσιεύθηκαν. Στοιχηματίζω πως δεν θα μπορούν να μπουν σε λογής λογής καζάνια οι σχολές με μόνο κριτήριο την γεωγραφική τους θέση ή την χρήση ή μη της γλώσσας της χώρας όπου εδρεύουν. Ένα παρόμοιο κριτήριο θα μπορούσε να είναι αυτό για τους αποφοίτους: πόσων η διπλωματική εργασία δημοσιεύθηκε και με τι impact factor; Ή το άθροισμα των ζυγισμένων δημοσιεύσεων των αποφοίτων με submission date μέχρι την αποχώρησή τους από το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Εδώ γεννιέται ένα σοβαρό ζήτημα: απ' όσο γνωρίζω, αρκετές (όλες;) ιατρικές σχολές στην ελλάδα δίνουν πτυχίο χωρίς διπλωματική εργασία (οπότε ο παραπάνω δείκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί). Ανακυρήσουν δηλαδή επιστήμονες χωρίς αποδεδειγμένη και έμπρακτη συμβολή στην συγκεκριμένη επιστήμη.

3) Ανεκδοτικά στοιχεία:
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρκετά επεισόδια όπου η απαράδεκτη έλλειψη γνώσεων ή κριτικής σκέψης αποφοίτων ελληνικών σχολών έρχεται σε απευθείας αντιδιαστολή με τις ικανότητες «εισαγώμενων» γιατρών της βαλκανικής και μη. Θα μπορούσαν να αναφερθούν φυσικά άλλα τόσα για την ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Κανένα από τα δύο προφανώς δεν μπορεί να πάρει την θέση μιας στατιστικής αλήθειας. Ένας γιατρός, όπως οποιοσδήποτε άλλος επιστήμονας, πρέπει να κρίνεται επί του προσωπικού του έργου και όχι επί της προέλευσής του (εθνικής, ταξικής, πανεπιστημιακής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας). Για μένα κάποιος που χορηγεί ενδοφλέβιο diazepam σε μεθυσμένο επειδή φώναζε και αντιδρούσε είναι απλώς ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ είτε αποφοίτησε στην Ρουμανία, είτε στην Ουγκάντα, είτε στην Θεσσαλονίκη (όπως στο συγκεκριμένο περιστατικό). Ευτυχώς για τον δυστυχή πότη, το συμβάν έπεσε στην προσοχή δεύτερου γιατρού που πρόλαβε την αναπνευστική αναστολή και το επικείμενο κώμα.

ΥΓ.: οι λόγοι φαρμακοδυναμικής για τους οποίους το παραπάνω περιστατικό πρέπει να θεωρηθεί δολοφονικό και πως ο 2ος γιατρός ανέκαμψε τον ασθενή αφήνεται σαν άσκηση για τους τυχόν φοιτητές ιατρικής που διαβάζουν ετούτο το σχόλιο όπου και αν φοιτούν.