16.12.05

Καταγγελία

e-na.a-na-pa-ra-to.di-ka-o-ma.to-u.ka-te.po-li-te.na.mo-po-re.
na.e-pi-le-ge.to.to-ro-po.e-ka-fa-ra-se
.ka.to.su-se-te-ma.ga-ra-fe.po-u.e-pi-te-me

u-su-tu.di-e-ti-ni-si-to-u-le-de.

ze-to.e.e-la!

ΥΓ: Όπως καταλαβαίνετε τάσσομαι ψυχή τε και σώματι υπέρ Βύρωνα[*]. Απλώς επειδή ξέρω ότι όσο παλιότερα τόσο εθνικότερα, προτίμησα τη λατινική μεταγραφή της Γραμμικής Βσαν σύστημα γραφής και τον τρόπο έκφρασης ενός αρχαιογκαγκά που ξέρω σαν τρόπο έκφρασης. Δικαίωμά μου δεν είναι; Έχετε ίσως κάποιο πρόβλημα; Άντε μην τα πάρω στο κρανίο και αρχίσω να σας απευθύνομαι σε τσακωνική διάλεκτο γραμμένη με κινέζικα ιδεογράμματα!

[*] credit για το link στις "Ανορθογραφίες", τις οποίες πληροφορώ ότι ο Βύρων έχει αναφερθεί στις μαγικές ιδιότητες της ελληνικής γλώσσας, σε παλιότερη συνέντευξή του στο "Ε" όπου υιοθετούσε 1000% το γνωστό μύθο περί Hellenic Quest(εδώ σε πιο αποδυναμωμένη version γιατί ΑΜΑ ΠΙΑ). Η αρρωστημένη πραγματικότητα πάντα ξεπερνά την αρρωστημένη φαντασία, αν και με τους αρχαιογκαγκά είναι λίγο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αυτά τα δύο. Η προσωπική μου θεωρία είναι ότι κάποιος ρίχνει acid στον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας. Ίσως οι Βριλ.

15 σχόλια:

Mr.Folios είπε...

Μα τι να κανει κι ο Βυρωνας? Απο τη στιγμη που τα παλιοτερα δευτερευοντα προβληματα της χωρας, οπως η ανεργια, η υγεια, η παιδεια, η εξωτερικη πολιτικη εχουν απο καιρο λυθει, πρεπει με κατι να ασχοληθει ο ανθρωπος.

Εχουμε τους ηγετες που μας αξιζουν.

kaltsovrako είπε...

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει το τρόπο έκρφρασης και το σύστημα γραφής που που επιθυμεί.

Αλμπέρτο Μαλεζάνι δικαίωσις!
Ζήτω η τρέλλα!

;)

Sarasides είπε...

Ο Βύρων...
Αχ, ο Βύρων!
Αφες αυτόν ,ου γαρ οίδε...

Ανώνυμος είπε...

:-) Σόρι, με τρώει το χέρι μου:

e-na a-na-pa-ra-to.di-ka-o-ma.to-ka-te.po-ri-te.na.po-re.
na.e-pi-re-ke.to.to-ro-po.e-ka-pa-ra-se
.ka.to.su-te-ma.ka-ra-fe.po-u(?).e-pi-tu-me

u-su-tu.di-e-ti-ni-si-to-u-le-de.(αυτό δεν το κατάλαβα)

ze-to.e.e-ra!

Thrass είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Βύρωνας...

J95 είπε...

Α ναι ρε γμτ, το είχα ξεχάσει ότι στη Γραμμική υπάρχει μόνο "r".

Δεν πειράζει, καλύτερα. :)

Μάγκες, δεν είναι μόνο ο Βύρων. ΜΑΚΑΡΙ να ήταν μόνο ο Βύρων. Και μακάρι αυτό να ήταν απλά κοτσάνες λίγων γραφικών και όχι μια ιδεολογία που ήδη έχει εισβάλλει στα σχολεία και τον κρατικό/κυβερνητικό μηχανισμό.

penguin_witch είπε...

@τέττιξ, J95 :
u-su-to. di-e-ti-ni-si-to-u-le-de.
είναι το "Ούστ! Διεθνιστούληδες!" ?

Ανώνυμος είπε...

Απλά θα τους σκάσει στα μούτρα.

Με 456873 "επίσημες" "ελληνικές" διαλέκτους ολοι θα εγκαταλέιψουν τα "Ελληνικα" και θα μάθουν αγγλικά, και παει η "Ελληνική" γλώσσα.

Κρίμα, αλλα οκ, δεν θα βάλω και τη γάτα μου να κλαίει. Το πολύ πολύ να τη βάλω να μάθει αγγλικά

Αγγελος

valentin είπε...

Καυτηριάζω και καταγγέλλω τον j95 για την ύπουλη προσπαθειά του να μπάσει το λατινικό αλφάβητο από την πίσω πόρτα στην ελληνική γλώσσα.

Με πρόσχημα ότι γράφει στη Γραμμαική Β' μας τα γράφει στα λατινικά. Αυτα είναι τα συλλαβογράμματα που χρησιμοποιούσε ο μυκηναίος γραφέας, ο πρόγονός μας;

Αλλά δε φταίς και συ j95, μιας και οι αμερικανοεβραίοι που ελέγχουν τον κόσμο έχουν αποκλείσει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γνωστού ανθέλληνα Κίσινγκερ, τα μυκηναικά συλλαβογράμματα από πληκτρολόγια και γραμματοσειρές.

Ανώνυμος είπε...

Σόρι, και το "γραφής" είναι ka-ra-pe. To "του" το γράφω to, επείδη η δίφθογγος εδώ είναι νόθος και προφερόταν στην πραγματικότητα σαν μακρό κλειστό [ο]. (Όταν το χασομέρι ανάγεται σε επιστήμη...)

Sarasides είπε...

Εγώ, με τη σειρά μου, καταγγέλω τον/την Βαλεντάιν, για ωμή γκαιμπελιστική προσπάθεια να επιβάλλει την αναγνώριση της εξαπανέκαθεν ελληνικής, Χαλκιδικής αλφαβήτους ως λατινική!
Το σκοτεινό, υποχθόνιο έργο σας δε θα περάσει!
Όλα τα ωραία είναι ελληνικά!

talos είπε...

"...οι αμερικανοεβραίοι που ελέγχουν τον κόσμο έχουν αποκλείσει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γνωστού ανθέλληνα Κίσινγκερ, τα μυκηναικά συλλαβογράμματα από πληκτρολόγια και γραμματοσειρές."

Ο Κίσινγκερ ηττήθη!

---. είπε...

Παραγγελιές δέχουστε;

Μια blogoμέρα σαν κι αυτή, i'd die για λίγο froggo-metablogging.

i'd just die!!! Ppppleeeaseee?
;)

kkk είπε...

ta-lo e-pe

Ο Κίσινγκερ ηττήθη!

Geia sas, apousiaza kai mou leipsate :)

Wraio post, I needed the laugh. Poios einai o Byronas, kanas ypourgos?

Min anisyxeite, auto to hyperethnikistiko den tha perasei, aploustata giati oi perissoteroi tous den mporoun kala-kala na grapsoun to onoma tous, siga min katsoun na mathoun polytoniko!

Oi monoi edw mesa pou pragamatika theloun tin epistrofh tou polytonikou, einai o J95 (ki as to arnietai), o tettix, kai egw...

Gi auto kai den prokeitai na ginei poté! :D

Ανώνυμος είπε...

(αχ, με πιάσανε...)