1.2.05

Κατάντια

Είναι 10:56 και δεν έχω να κάνω τί-πο-τα. Τα αγαπημένα μου άτομα βρίσκονται σκορπισμένα στις τέσσερις γωνίες της Ευρώπης ή με τη γκόμενα ή διαβάζουν για εξεταστική. Το ραδιόφωνο παίζει Χαρούλα Αλεξίου, ένα ηλίθιο καψουροτράγουδο που κάθε άλλο παρά βοηθάει την κατάσταση. Βαριέμαι να σηκωθώ και να το αλλάξω. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος; (εντάξει, τα παραλέω, σκάστε)

...και μετά από αυτή την ευχάριστη εισαγωγή, βουρ για Υψηλές Σκέψεις:

Υψηλή Σκέψη 1: Όσοι έχουν δύο επίθετα χωρίς να φταίνε για αυτό, ΟΚ. Όσοι όμως υπογράφουν με δύο επίθετα, μάλλον έχουν λίγο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Τα παραδείγματα πάμπολλα (π.χ. τελευταίες σελίδες γνωστού Κυριακάτικου Εντύπου με δήθεν αριστερό προφίλ, το οποίο τηρεί ύποπτη σιγήν ιχθύος για τις ακριβείς συνθήκες εργασίας στα τυπογραφεία του). Αυτός ο τύπος είχε γράψει ένα χαζό ΤΕΤΡΑΣΤΗΛΟ με εξυπνάδες -ως συνήθως- στο οποίο η κεντρική ιδέα ήταν ότι τι γαμάτοι που είμαστε εμείς οι Έλληνες γιατί μέχρι και οι Κινέζοι μας ξέρουν, μας σέβονται, μας θαυμάζουν και μας αποκαλούν Σι-Λα εδώ και 3000 χρόνια και κουνούν το κεφάλι με δέος και σεβασμό στο άκουσμα της λέξης Σι-Λα, έτσι είμαστε εμείς οι πολιτισμένοι λαοί, που αλληλοσεβόμαστε γιατί υπήρχαμε και πριν 159630 χρόνια και έχουμε Ιστορία, όχι σαν τα ζώα τους Αμερικάνους που έχουν μόνο Συμφέροντα και Κόκα-Κόλα κλπ κλπ .

Πιθανολογώ ότι δε θα τα έγραφε όλα αυτά αν τον είχε πληροφορήσει κάποιος ότι "Σι-Λα" είναι μεν ο όρος που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για την Ελλάδα εδώ και 3000 χρόνια ως συνοπτική περιγραφή της μαμάς του δυτικού κόσμου, με τους Περικλήδες και τους Κωνσταντίνους τους Παλαιολόγους και την ιστορία και τα μαθηματικά κλπ κλπ, όμως η κατά λέξη μετάφραση είναι "Σπάνιο Λάδι".... Κάπου εκεί εξαντλείται και ο θαυμασμός των Κινέζων για τα κατά καιρούς επιτεύγματα του Ελληνισμού.


Υψηλή Σκέψη 2: Αφού ο καπνός προκαλεί καρκίνο ακόμα και αν εισπνεύσεις αέρα από το δωμάτιο που πριν 48 ώρες κάποιος είχε περάσει για μισό δευτερόλεπτο κρατώντας ένα σβηστό ultra light τσιγάρο (γι' αυτό άλλωστε και απαγορεύτηκαν οι ενδείξεις light, medium κλπ), πώς γίνεται οι άντρες της Σρι Λάνκα (52% καπνιστές) να έχουν το μικρότερο ποσοστό καρκίνου του πνεύμονα στον κόσμο (1 στους 100.000 θανάτους); Μιλάμε δε δικαιολογείται με τίποτα. Ούτε καν με τη θνησιμότητα λόγω τσουνάμι και εμφυλίων.

(σημείωση: δεν ισχυρίζομαι ότι το τσιγάρο δε βλάπτει, ούτε ότι δεν προκαλεί καρκίνο. Ντρέπομαι πάρα πολύ για τον εαυτό μου που το ξανάρχισα και ελπίζω να καταφέρω κάποια στιγμή να το ξανακόψω. Απλώς, όπως είχε πει παλιότερα και ο talos, είναι λίγο τύπου στραβογαμήθηκα-χθες-το-βράδυ η άποψη ότι είναι τερατωδώς καταστροφικό ανεξαρτήτως ποσότητας, ποιότητας, συχνότητας, παθητικής ή ενεργητικής χρήσης)


2 σχόλια:

Νίκος είπε...

Όπως είχε πει και κάποιος γνωστός:
το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να κόψεις το κάπνισμα. Εγώ το έχω κόψει ήδη 6 φορές

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκράτορα όπως θέλεις τα ταιριάζεις. Για κοίταξε καλλίτερα τις στατιστικές. Τα μπέρδεψες σε αρκετά σημεία.