30.4.05

People are people everywhere

Το 20 μέτρων ασημένιο κοντάρι που υψώνεται από το ναό στο Bijli Mahadev της Ινδίας, τραβάει έναν κεραυνό.

Ο κεραυνός διασχίζει το κοντάρι, μπαίνει μέσα στο ναό και διαλύει το Shiva Ling. Αμέσως ο ινδουιστής ιερέας σκεπάζει το Shiva Ling με satto[*] και βούτυρο[%] και θαυματουργά το Shiva Ling αποκαλύπτεται καινούριο λες και μόλις βγήκε από το εργοστάσιο. Μέχρι να πέσει ο καινούριος κεραυνός.

Περίπου κάθε μισή ώρα, όταν έχει κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Ώστε "το μόνο επαναλαμβανόμενο θαύμα"; Δε νομίζω...

Και δε σας είπα το καλύτερο: Shiva Ling κυριολεκτικά μεταφράζεται ως "καβλί του Shiva". Γεγονός που απαιτεί ολόκληρη συζήτηση (θα την κάνουμε κάποια στιγμή).

Τώρα ξέρετε γιατί, παρά την παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση του Μοναδικού Επαναλαμβανόμενου Θαύματος, παρά τη συνεπακόλουθη Περίτρανη Απόδειξη Της Μοναδικής Αλήθειας της Ορθοδοξίας (έναντι ακόμα και των άλλων χριστιανικών δογμάτων) και κυρίως παρά το ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε για μας, παρ' όλα αυτά λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να αναμένουμε είναι ουρές από Ινδουιστές που αγωνιούν να προσηλυτισθούν.

[*] Ινδικό τρέχα-γύρευε.
[%] Βούτυρο.

4 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Ενδιαφέρον σχετικό post.

Damsel in Stress είπε...

Είναι στη φύση μας να "τρώμε" εύκολα τα παραμύθια. Το έχουμε ανάγκη για να απαλύνουμε την αγωνία μας. Την αγωνία του "μετά" που δεν μπορούν όλοι να κάτσουν να την αναλύσουν. Δεν έχουν την διάθεση, δεν έχουν τα κότσια, δεν γουστάρουν στην τελική, βρε αδερφέ!

Οπότε, το μόνο που μας μένει είναι να νοιώθουμε πανευτυχείς που, όσοι γουστάρουν, έχουν την επιλογή να μην παραμυθιάζονται, να πιστεύουν όπως θέλουν και ότι θέλουν, να λειτουργούν διαφορετικά. Αν και ώρες ώρες σκέφτομαι ... πόσο διαφορετικά; Μήπως κάπου υπάρχει ένα "παραμύθι" για τον καθένα μας;

Ουφ!

christos είπε...

Το απογοητευτικό είναι ότι όσο προχωρούν οι επιστήμες, όσο υποτίθεται αυξάνεται το βιοτικό μας επίπεδο, εν έτι 2005, τόσο περισσότεροι επιστρέφουν σε σκεψεις και πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος (Βλέπε Αστρολογία, παπάδες και εκκλησίες, μαγίες κλπ.)
Η λύση είναι μία.
Επιβολή δια της βίας του αρχαιοελληνικού δωδεκάθεου. Τρόπος ζωής και όχι λατρεία.

J95 είπε...

Έχω ένα ερώτημα με δύο σκέλη:
α) Τι εννοείς "τρόπος ζωής και όχι λατρεία"
β) Πώς δηλαδή αυτό το πράγμα είναι λύση για τον ανορθολογισμό (αστρολογίες, άγια φώτα κι αρχίδια μύδια κουκουρίδια);