8.6.05

Στατιστικά

Το μετρητή τον έβαλα πριν ένα μήνα. Για την ακρίβεια τον έβαλα πριν ένα μήνα και 3 μέρες, αλλά την πρώτη φορά μπήκε μόνο για 10 λεπτά, κατέγραψε 3 hits, μου την έσπασε αισθητικά και τον έβγαλα. Οπότε δε μετράει.

Μετά τον έβαλα πάλι πριν ένα μήνα και δύο μέρες και περίμενα να περάσει ένας μήνας για να βγάλω συμπεράσματα, όμως στις 6/6 δε θυμάμαι καθόλου τι έκανα. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι μια ύποπτη παρουσία στο δωμάτιό μου. Νόμιζα πως ήταν ο σκύλος μου, αλλά τελικά ήταν απλά κάτι μικρά κίτρινα ανθρωπάκια. Μετά όλα μαύρα. Ένα απίστευτο κενό 48 δευτερολέπτων!

Κατόπιν σωτήριας παρέμβασης του υπνοθεραπευτή μου, ανακάλυψα ότι τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια με ανάγκασαν να δω 711 φορές τη σκηνή της λήξης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και να φωνάζω αδιάκοπα "Ζήτω οι Κωλόγαυροι" ενώ ένας από αυτούς, ιδιαιτέρως μικρός και κίτρινος, προσπαθούσε αδιάκοπα να μου πάρει δείγμα mtDNA και ταυτόχρονα να μετρήσει την ικανότητά μου για ρινικούς οργασμούς, χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο εργαλείο που αναγνώρισα παρά τις απίστευτες κακουχίες: ήταν το εργαλείο που χρησιμοποιούν τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια στα X-Files για να κάνουν πειράματα. The truth is out there, αλλά trust no one γιατί ακόμα και τα X-Files λένε απίστευτες ψεματούρες τόσο για το χρώμα των μικρών ανθρωπακίων όσο και για την ακριβή φύση των πειραμάτων που πραγματοποιούν σε ανθρώπους με την αγαστή -βεβαίως- συνεργασία του The Government.

Όλα αυτά αποδεικνύουν μία ακόμα υπόθεσή μου, η οποία υπόθεσή μου έχει ως ακολούθως:

Υπόθεση:

"Αν δεχθούμε ότι υπάρχουν μικρά πολύχρωμα ανθρωπάκια που κατέβηκαν από 300 έτη φωτός απόσταση μόνο και μόνο για να βασανίζουν με αξιοσημείωτα διεστραμμένο τρόπο βαρεμένους μικροαστούς, καλλιέργειες σιτηρών και βέβαια την περιστασιακή αγελάδα, αν λέγω[sic] το δεχθούμε αυτό, τότε είναι ολοφάνερο πως έχουμε να κάνουμε με ΜΜΜ".

Δηλαδή "Μέγιστα Μεγαλειώδεις Μαλάκες".

Συνεπώς, αν στις 6/6 δεν είδατε στο Don't Kiss The Frog καταχώρηση με θέμα τα στατιστικά σας, δε φταίω εγώ, φταίνε οι κωλόγαβροι. Που υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ήτοι την ανθρωπότητα. Το ανθρώπινο πνεύμα είναι ακατανίκητο guys: μέσα σε λιγότερο από 100.000 χρόνια και ξεκινώντας μονο με μία μπανάνα στο χέρι, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να ανατινάξουμε τον πλανήτη με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν αυτό δεν είναι πρόοδος, τότε άντε και γαμηθείτε.

Το ανθρώπινο πνεύμα εν προκειμένω πήρε τη μορφή του Κωστή από το Σπιτάκι και φρόντισε να κράξει δεόντως το 27% των εκεί επισκεπτών που χρησιμοποιούν (αν είναι δυνατόν) Internet Explorer.

Έτσι θυμήθηκα κι εγώ να ασχοληθώ με τα κωλοστατιστικά.

Λοιπόν, 1ο δεδομένο: Είστε πάρα πολλοί. Τουλάχιστον 200 τις καθημερινές (με peak μέχρι στιγμής τους 271) και 120-160 τα Σαββατοκύριακα. Που μας φέρνει στο
2ο δεδομένο: το 50% από εσάς είναι κοπρόσκυλα. Δεν έχει νόημα να το αρνείσθε, αφού είπαμε, 200 τις καθημερινές, 100 τα Σαββατοκύριακα. Θα περίμενε κανείς να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η μόνη εναλλακτική δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ για τα χάλια σας είναι ότι έχετε αντιληφθεί την Πηγαία Σοφία και τις Χρήσιμες Καθημερινές Συμβουλές που περιέχουν τα κείμενά μου (κωδικοποιημένες βέβαια και με κώδικα που ξέρω μόνο εγώ και μερικοί Χαρδαγκάου).
3ο δεδομένο: χρησιμοποιείτε κατά 60-70% Firefox, Konqueror, Safari και Opera και κατά 8-15% Linux και Mac. Τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια με παρακάλεσαν να διαβιβάσω στο 30-40% από εσάς που χρησιμοποιεί Explorer και στο 85-92% που χρησιμοποιεί Windows ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένα με τη διαγωγή σας.
4ο δεδομένο: είστε Εγγλέζοι. Δηλαδή το 25% (τουλάχιστον) από εσάς.
5ο δεδομένο: Από 6 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου, σε αυτό το μπλογκ μπήκανε 3006 διαφορετικά άτομα -και spiders και bots και τα ίδια άτομα με άλλο browser και ίσως και μπάτσοι (επειδή δεν είμαι χαζός, μετράω μόνο τους First Time Visitors και όχι το άθροισμα των unique visitors ανά ημέρα όπως μερικοί-μερικοί γιατί τότε θα είχα 6390). Όλοι αυτοί έκαναν 11468 hits.

Προκύπτουν τέσσερα, κυρίως αντιφατικά, συμπεράσματα:
1) Ρόμπες γίναμε.
2) Έχουμε 11468 hits από 3006 άτομα ~ 4 hits ανά άτομο ανά μήνα. Ενώ εγώ κάνω τουλάχιστον 25 post το μήνα. Άρα, μαθηματικά, 3 στα 4 δεν τα διαβάζει κανένας.
Άρα ουσιαστικά τα γράφω για τον εαυτό μου και τζάμπα ανησυχούσα ότι έχω εμπορικοποιηθεί και έχει χαθεί η αρχική αθωότητα που είχε αυτό το ταπεινό blog όταν συγγραφεύς και αναγνωστικό κοινό ε-ταυ-τί-ζο-ντο.
3) Τα στατιστικά του StatCounter είναι πολύ ηλίθια: α-πο-κλεί-ε-ται να έχω 100 first time visitors την ημέρα, δεν είναι με τίποτα τόσο μεγάλο το ποσοστό των χρηστών που σβήνει τα cookies του.
4) Contrary to popular belief, η αγγλική παροικία έχει επίπεδο: είναι μόλις το 0.7% των απανταχού ελληνοφώνων, κι όμως 25% των αναγνωστών του Don't Kiss The Frog. Δηλαδή σαν μέσος όρος είστε 35 φορές πιο γαμάτοι από τα άτομα που συνήθως βλέπω γύρω μου.

Συμβουλή: βάλτε όλοι στατιστικά, είναι το καλύτερο video game που υπάρχει.

Αυτά. Πάω να αράξω τώρα λίγο, ήταν πολύ κουραστική η μέρα και αυτή η κωλόζεστη μου δίνει στα νεύρα.

ΥΓ: Είναι κάτι παραπάνω από γελοιωδώς εύκολο να γράψω για Μία Ημέρα Στην Corporate Republic του Ροβινσώνα Κρούσου και να πάρω 1000 hits, γι' αυτό και δε θα το κάνω. Άλλωστε, ας το αντιμετωπίσουμε: ο υπαρκτός ήταν για τον πούτσο και ο ανύπαρκτος δε φαίνεται πολύ καλύτερος, παρά τις όποιες καλές προθέσεις. Απλώς, το να παραδέχεσαι ότι προς το παρόν δε φαίνεται κάποια καλύτερη ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση και το να βαφτίζεις την τωρινή κατάσταση "βέλτιστη δυνατή", χωρίζονται από ένα λογικό άλμα που σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να πραγματοποιήσω.

8 σχόλια:

S G είπε...

Διαολε να μπορουσα και γω στην εργασια μου να παρουσιαζω στατιστικες τοσο χαλαρα και τι δεν θα εδινα! :-)

Σε μας παντως ο εξπλορερ ειναι 80% (δειγμα οτι ειμαστε πιο μεηνστρημ?)

Και το Στατκαουντερ νομιζω σωστα βγαζει τους νεους επισκεπτες να ειναι τοσο πολλοι. Σκεψου ποσοι ερχονται κατα λαθος, ποσοι σβηνουν κουκις, ποσοι χρησιμοποιουν 2-3 υπολογιστες (τσεκαρε απο που ερχονται, με τι κηγουορντς κτλ και θα δεις).

Παντως οντως εχει πλακα ο Στατκαουντερ. Μονο να ειχε μεγαλυτερο λογκ ωστε να βλεπουμε σωστες στατιστικες για τους χρηστες...

Promitheas είπε...

Εγώ μπαίνω με mozilla και μάλιστα μπαίνω κάθε μέρα. Χρησιμοποιώ winXP και δεν ντρέπομαι για αυτό.

Ανώνυμος είπε...

εχμμ μα γιατί να χει τόοση σημασία
ο browser? δεν θέλω να φάω κόμπλα πάλι! λες να μου γίνει έμμονη ιδέα?
win xp + internet explorer.

έχω να προσθέσω επίσης πως πρέπει
να στρωθώ να γράψω κανα ντιβουντί
που λέει κι η θεία μου η Λίζα από
την Ιταλία γιατί και τα 4 partitions είναι γεμάτα (κανα 200 mb ελεύθερα).

επίσης πρέπει να βγω να πάρω τσιγάρα γιατί μου τέλειωσαν.

επίσης έχω να σου πω πως βρήκα ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για να φτιάχνω μίνι ταινίες από την κάμερα
με τίτλους, credits, μουσική επένδυση και άλλα! θα χαρώ να στο δώσω.

καλημέρα
AngeL

Lao είπε...

Χεχεχε!! Αυτό θα πει χαοτικό άλεσμα.
Από τους μετρητές στην στατιστική και από κει στον γαύρο και την υπνοθεραπεία, μετά σκυτάλη τα x-files και τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια το χρώμα το οποίων συνδέεται βεβαίως βεβαίως με ένα ακόμη απόρρητο μυστικό πείραμα της κυβέρνησης (της Zion occupied government έτσι?). Και βουρ μετά ύμνος για το ανθρώπινο μεγαλείο!

---έχετε αντιληφθεί την Πηγαία Σοφία και τις Χρήσιμες Καθημερινές Συμβουλές που περιέχουν τα κείμενά μου (κωδικοποιημένες βέβαια και με κώδικα που ξέρω μόνο εγώ και μερικοί Χαρδαγκάου).---
Θέλω να δηλώσω πως είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους ελάχιστους που έχουν την τιμή να ανήκουν στην κατηγορία Χαρδαγκάου απλά ακόμη είσαι σε φάση αποκωδικοποίσης.

Να και μια πρόταση προς όλους τους bloggers (frog εξαιρουμένου): ας σταματήσουμε ΟΛΟΙ να γράφουμε για μια βδομάδα (σιγά μην το κάνετε) ας πούμε, και ας επιχειρήσουμε μια.. ανάλυση τούτου του φαινομένου. Τώρα που το σκέφτομαι, προτείνω γκάλοπ περί του πιο kickin ass- post του j95.

Μάστορα Explorer rulezzz!! (και βαράτε με όλοι ομαδικά)

Α και κάτι ακόμα: συνέχισε να ανησυχείς για την εμπορικοποίηση και περί χαμένης αθωότητας, καθότι, «3/4 των post δεν τα διαβάζει κανένας» απλά δεν ισχύει. Κάτι μπέρδεψες ή εγώ κάτι δεν κατάλαβα :)

Damsel in Stress είπε...

Έγώ αυτό που ξέρω να πω είναι ότι έχεις βάλει τη σκατομαλακία κουμπί των στατιστικών σου στο υπέροχο footer μου και έχει καταγαμηθεί το template (δες και και με ΙΕ, δεν θα σου πέσουν τα μούτρα).

Τι σε χαλάει ρε να το βάλεις στη δεξιά μπάρα κάτω απ' τ' άλλα κουμπιά; Αλλά όόόόχι ... εκεί να συγχίσουμε την Ξενούλα (τόχουμε ξαναπεί, όλα γύρω από μένα περιστρέφονται) :-P

Άσχετο αλλά για κοίτα κι αυτό.
Έχει γαμάτο κουμπί και δεν γράφει και διαφημιστικές αηδίες από κάτω.

Υ.Γ.: Μήπως είμαι πάλι στην κοσμάρα μου;

lazopolis είπε...

Σχεςτικά με το κουμπί, άμα δε σ'αρέσει εξαφάνισέ το (βάλ'το σε div με display:none είναι η ερασιτεχνική λύση που χρησιμοποιώ εγώ). Αθτοί θέλουν να φαίνεται μόνο στα bots, δηλαδή στο source code έτσι κι αλλιώς.

Σχετικά με το statcounter υποψιάζομαι κι εγώ οτι κάποια μαλακία κάνουνε με τα coocies και τους returning visitors.

Τέλος, mozilla rules, και τα μυαλά στα κάγκελα.

J95 είπε...

Λοιπόν, τα έβγαλα τα στατιστικά διότι αρκετά έπαιξα (ξέχασα να σας δώσω τη δεύτερη συμβουλή: ΠΟΤΕ μην παίζετε κάποιο video game πολύ παραπάνω από ένα μήνα τη φορά εκτός αν είναι το Doom, αλλιώς θα χαζέψετε).

s g, Η αλήθεια είναι ότι με τον Explorer έχω προσωπικά προηγούμενα:
α) Έχω γράψει μία εφαρμογή (για tailor-made intranet paparia) Javascript των 1500 γραμμών που πατούσε σε IE5.5. Μου βγήκε ο κώλος. Μετά η M$ έβγαλε τον IE6 και μου ξαναβγήκε ο κώλος να κάνω την εφαρμογή να παίζει σε 6. Μόνο που δεν έπαιζε πια σε 5.5... Όλα αυτά χάρη σε εντελώς undocumented αλλαγές στο DOM.
β) Είναι ο μόνος ΤΟΣΟ επικίνδυνος browser. Ακούς εκεί να έχει δικαίωμα ο browser να πειράξει τις ρυθμίσεις του συστήματος!
γ) Το υποσύστημα ftp είναι χάλια: φαίνεται πως ανοίγει ξεχωριστή σύνδεση (με ξεχωριστό login) για κάθε αρχείο που κατεβάζεις ή ανεβάζεις. Αυτό σε ΚΣ δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, αν όμως δοκιμάσετε να κατεβάσετε ένα folder των 4GB με 1000 αρχεία, ακόμα και με σύνδεση 100Mbps, ο Explorer θέλει 3-4 ώρες ενώ οποιοσδήποτε άλλος ftp client θα κάνει το πολύ 10 λεπτά.
δ) Δεν έχει tabs, ούτε καλή υποστήριξη CSS2.
ε) Από εμφάνιση είναι χάλια.

AngeL, τι ωραία που τα περνάς! Πολύ ευχαρίστως.

DiS, το κουμπί των στατιστικών (που ήταν μια βουλίτσα) δεν υπάρχει πια. Το κουμπί που σε ενοχλεί είναι το Copyleft που το έβαλα εκεί για να μην ξεχωρίζει τόσο πολύ η βουλίτσα. Δίκιο έχεις, πρέπει να βρω έναν πιο διακριτικό τρόπο να περιέχονται πληροφορίες copyright σε κάθε σελίδα. I'm working on it. Κατά τα άλλα με αναγκάζεις να σε μαλώσω, διότι φαίνεται να ξεχνάς α) πως είσαι πάντα spot on και β) στην περίπτωσή σου ουδέποτε τίθεται ζήτημα να αρμενίζεις στραβά: ο γιαλός είναι μαλάκας και δε δέχομαι κουβέντα.

lao, με συγκινείς αλλά μην ξεχνάς ότι σε τελική ανάλυση ό,τι γράφω εδώ είναι προϊόν ενός βαθύτατα αρρωστημένου εγκεφάλου σε προχωρημένο στάδιο διανοητικής παρακμής και ηθικής αποσύνθεσης. Θα μου πεις το ίδιο ισχύει και για την Αποκάλυψη του Ιωάννη και παρ' όλα αυτά έγινε και γαμώ τα μπεστ σέλερ.

lazopolis, ντάξει, καλός και ο Mozilla, για μένα όμως ο Konqueror είναι όλα τα λεφτά. Το rendering engine του είναι πραγματικό προγραμματιστικό αριστούργημα. Δε θα επιμείνω ωστόσο, γιατί κι εγώ τον χρησιμοποιώ μόνο για τοπικές σελίδες και σίγουρα έχει και η υποκρισία τα όριά της.

Προμηθέα, 1ον η sis σε συμπάθησε (![+]) και δεύτερον όχι μην κομπλάρεις, μπορεί να λέω καμία μαλακία παραπάνω αλλά κακά τα ψέμματα, ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει στα σιχαμερά και αποβλακωτικά Windows και δεν είναι σωστό να τον ξεβολεύουμε, άλλωστε είναι καλοκαίρι και η θέση μας είναι στις παραλίες και ουχί έμπροσθεν των επιτηρητών[*].

[+] (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
[*] monitors. (ΟΚ, κρύο το αστειάκι αλλά συγχωρήστε με: πριν 2 ώρες έμαθα ότι ο κόσμος θα καταστραφεί)

Lao είπε...

---ό,τι γράφω εδώ είναι προϊόν ενός βαθύτατα αρρωστημένου εγκεφάλου σε προχωρημένο στάδιο διανοητικής παρακμής και ηθικής αποσύνθεσης---

Εκτός ισορροπίας δηλαδή.Θαυμάσια!! Εκεί μακράν της ισορροπίας, τα πιο ενδιαφέροντα πράματα υπάρχουν