3.9.05

prelude: looping among illusions

O king! You would better know, that in this Universe the course of Karma is not easily comprehensible; even the Devas are not capable to comprehend the wonderful effects of actions; what to speak of men!

(S'rîmad Devî Bhâgawatam: Βιβλίο IV, Κεφ. II, 2)

Και κάπου εδώ φαίνεται πως ρόδα είναι και γυρίζει. Μέχρι τουλάχιστον να εκτροχιασθεί και να μας πάρει όλους ο διάολος. Και τότε αποκαλύπτεται πόσο λάθος έχει τις προτεραιότητές της μία πολύ σοβαρή μερίδα της ανθρωπότητας.

"Κι όμως ζεσταίνεται..."[sic]

Ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά ότι η παραπάνω ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ διαπίστωση έχει και άλλες συνέπειες πέραν του ότι "η άντληση και μεταφορά πετρελαίου στο Βόρειο Παγωμένο ωκεανό θα γίνει ευκολότερη[*]".

[*] με λίγη (κακή) τύχη, αυτή θα καταγραφεί σαν η πιο ηλίθια αναφορά των τελευταίων 250 χιλιετιών. Αν δηλαδή μείνει κάποιος που να μπορεί να την καταγράψει. Μ' αρέσει που προειδοποιεί κιόλας: However, a longer shipping season will increase the risk of oil spills, the report warned. Όχι τίποτε άλλο, να μην τους λέμε και οικολογικά αναίσθητους!

ΥΓ: και με λίγη (καλή) τύχη, αυτό θα καταγραφεί σαν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα post που έγιναν ποτέ.

5 σχόλια:

Oneiros είπε...

Δε πα' να κάνουν όσα damage control campaigns και κυνήγια μαγισσών θέλουν οι πι-εριτζήδες των πετρελαϊκών και οι απολογητές τους; Το δάσος του Birnam βγήκε στη στράτα για το λόφο του Dunsinane και κόβει κώλους (κι άλλοι φετινοί οιωνοί για τους βασιλιάδες των απολιθωμάτων: 1, 2).
Όχι ότι αυτό είναι παρήγορο για την ανθρωπότητα, δηλαδή. Θα έχει, όμως, χρόνο για να μετανιώσει για τις λανθασμένες προτεραιότητές της, όταν θα είναι αργά για δράση...

ΥΓ: Όσο για το post, ευχαριστώ αλλά είμαι ακόμα ντεφορμέ' ούτε τα μισά δεν έγραψα απ' όσα θα ήθελα.

KiTaSuMbA είπε...

Θα κατέβουνε τα Ents και θα έχουμε λιγούρες. Ο Δενδρογένης μπορεί να είναι αργός στον θυμό του αλλά άμα τσαντιστεί...
:-P

Ektwras είπε...

they decide because we give to them the authority again and again...

Oneiros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Oneiros είπε...

ΥΓ2: Σ' αυτό το post μάλλον αξίζουν τα εύσημα (άργησα να το πάρω χαμπάρι, δεν ήξερα ότι είχε βγει το Ιστολόγιο απ' το monitor..)